Руфи Османи нов лидер на ДУИ?

• Креатор на темата Креатор на темата Symbolic Art
  • Време на започнување Време на започнување
Руфи Османи лидер на ДУИ ?!:pos2: :pos2: :pos2:

руфи османи е од чајла(село е ова)го знам лично,сите албанците го сакат,тој да влезе во некоја партија сигурен сум дека сите албанци ке го подржуват,тој се жртвуваше за нашиот(албанскиот)народ.
кога дојдоа да го земат во затвор јас бев пресутен кога го дигна албанското знаме среде општината,и замина среќен(вистински патриот)

од прост аспект како што кажавте човекот еднаш наеба... мислам дека е паметен за да не наебе пак

Чисто како хинт...нема врска со аспекти од наебување, Руфи не се кае за тоа што го направи. Негооооо, го знаеш син му? :) Ваљда ќе ти текне.

Чисто како хинт...нема врска со аспекти од наебување, Руфи не се кае за тоа што го направи. Негооооо, го знаеш син му? :) Ваљда ќе ти текне.
тој што загина? слабо се сеќавам.. мислам во сообраќајка така нешто ако не се лажам

тој што загина? слабо се сеќавам.. мислам во сообраќајка така нешто ако не се лажам

Ахам, тој што "загина" кога црн мерцедес што наликуваше на владино ауто, без регистарски таблици го прегази на тротоар. Полицискиот увид "докажа" дека возилото изгубило контрола, излетала на тротоар, и забрзала и директно удрила во жртвата, за наводно да ублажи брзина....

Возилото никогаш не беше пронајдено...барем во Гостивар. :).

Слабо се сеќаваш нормално, дека сепак не го знаеш Руфи толку добро, а и млада си била.

Ахам, тој што "загина" кога црн мерцедес што наликуваше на владино ауто, без регистарски таблици го прегази на тротоар. Полицискиот увид "докажа" дека возилото изгубило контрола, излетала на тротоар, и забрзала и директно удрила во жртвата, за наводно да ублажи брзина....

Возилото никогаш не беше пронајдено...барем во Гостивар. :).

Слабо се сеќаваш нормално, дека сепак не го знаеш Руфи толку добро, а и млада си била.

намешталка

До албанците... Според Уставот и Законите на Р.М имате право да користете малцинско знаме но не и знаме на ДРУГА ДРЖАВА

мал совет: Ставете му една трака хоризотнална или вертикална на двоглавиот орел и тоа веќе нема да е Знамето на Албанија и ќе можете да го користете како знаме на албанскиот етникум во Македонија
AMANDMAN VIII
1. Pripadnicite na zaednicite imaat pravo slobodno da go izrazuvaat, neguvaat i razvivaat svojot identitet i osobenostite na svoite zaednici i da gi upotrebuvaat simbolite na svojata zaednica

Значи уставот не познава малцинства туку македонски народ и македонски граѓани кои се дел од албанскиот народ и др, значи нема мнозиство,малцинство туку рамноправни заедници. Албанската заедница во Македонија е еднакво со албанскиот народ затоа уставот ни го гарантира правото на негување на албанските симболи, останува само да се донесе закон за употреба на знамињата.

Твојата (и на некои експерти) примедба да се преиначи албанското знаме не држи бидејќи тоа знаме на албанскиот народ односно на албанската заедница не е државно знаме на Република Македонија туку единствено на албанската заедница па затоа нема правна пречка ниту меѓународно ниту внатрешно да се користи тоа знаме.

најверојатно изгледа дека е паметен човек кој направил еднаш грешка во живото со тоа што се вклучил во политика и се понижил на нечии националистички идеали

Не направил грешка. Тој јасно и гласно стоеше на заложбата албанците во Македонија службено да го употребуваат албанскиот јазик, службена употреба на албанското знаме (Ја искористи законската дупка на користење на симболите па бидејќи немаше закон за употреба на знамето се повикуваше на југословенскиот устав кој тоа право го овозможуваше) и бараше 50% од јавните приходи да остануваат во општините а 50% да одат во централната власт. Неговите идеали се остваруваат а во 1997 проблемот беше што тој се држеше до своите ветувања пред народот по секоја цена а Арбен Џафери и Мендух Тачи го предадоа отргнувајќи се од заложбите на тогашна ПДПА која ја преименуваа во ДПА.

Секоја ДРЖАВА има свое ЗНАМЕ химна и грб
албанската заедница во Република Македонија го користи знамето на република албанија.
треба да си најдете симбол на вашата заедница а не на друга држава... значи дали со некоја лента.. менување боја или што знам

албанците на косово имаат сега своја држава али тие ваљда се дел од албанската заедница но не го користат знамето на албанија

Секоја ДРЖАВА има свое ЗНАМЕ химна и грб
албанската заедница во Република Македонија го користи знамето на република албанија.
треба да си најдете симбол на вашата заедница а не на друга држава... значи дали со некоја лента.. менување боја или што знам

албанците на косово имаат сега своја држава али тие ваљда се дел од албанската заедница но не го користат знамето на албанија

Да, државното знаме на Република Косово мораше да биде различно од знамето на Република Албанија. Тоа не значи дека во Република Косово не смее албанската заедница да го користи албанското знаме.

Пред две недели владата на Хашим Тачи објави дека нема намера да го предвиди со закон 28 Ноември помеѓу државните празници од проста причина дека би требало и на другите заедници да им обезбедат рамноправност и да можат да ги слават државните празници на Република Србија, Република Босна и Херцеговина итн па затоа со закон предвидуваат единствен празник,денот на незавината Република Косово.

Прво што е тоа што според тебе уште треба да се исполни.

Второ најверојатно изгледа дека е паметен човек кој направил еднаш грешка во живото со тоа што се вклучил во политика и се понижил на нечии националистички идеали, па сега паметно си се повлекол во научно-едукативниот сектор каде што многу повеќе ќе придонесе за подобриот живот на сите , наместо да шири етничка омраза и идеи за големи држави кои на балканот се еднакво на меѓуетничка омраза.

Cekaj be brat od kaj ti so ovje tvrdenja deka se povlekol i deka se srami od toa sto go storil i deka napravil greska od kade go izvadi ova ziti se??????

Jas go znam covekot i toa ubavo go znam posto dosega mi predaval 4 predmeti i ne samo po finansii tuku i po Ekonomski opstio predmeti, mnogupati Rufi Osmani spomnal vo predavanje deka umre toa vreme koga drzavata se poigruvase so Albancite jas licno so moi use a ne samo ja i pred stotici studenti vo amfiteatar toj ubavo gi izjasni svoite stavovi i gi obvinuva Albanskite politicki lideri za ne-Progres vo ova sto pocnale i dosega toa sto sum videl i sto sum primetil dosta e zainteresiran za politikata ali ne mi se veruva deka ke navleguva vo politickite vodi ali sekogas veli deka POMINA VREMETO KOGA DRZAVATA SI IZIGRUVASE SO ALBANCITE sega i nie moze da si odluicime vo drzavata i sme faktori ali kako sto gledam nisto nema od Ohridskiot dogovor a toa e loso epten loso bez da se sprovede toj dogovor nema Evropa i nema mir.

Cekaj be brat od kaj ti so ovje tvrdenja deka se povlekol i deka se srami od toa sto go storil i deka napravil greska od kade go izvadi ova ziti se??????

Jas go znam covekot i toa ubavo go znam posto dosega mi predaval 4 predmeti i ne samo po finansii tuku i po Ekonomski opstio predmeti, mnogupati Rufi Osmani spomnal vo predavanje deka umre toa vreme koga drzavata se poigruvase so Albancite jas licno so moi use a ne samo ja i pred stotici studenti vo amfiteatar toj ubavo gi izjasni svoite stavovi i gi obvinuva Albanskite politicki lideri za ne-Progres vo ova sto pocnale i dosega toa sto sum videl i sto sum primetil dosta e zainteresiran za politikata ali ne mi se veruva deka ke navleguva vo politickite vodi ali sekogas veli deka POMINA VREMETO KOGA DRZAVATA SI IZIGRUVASE SO ALBANCITE sega i nie moze da si odluicime vo drzavata i sme faktori ali kako sto gledam nisto nema od Ohridskiot dogovor a toa e loso epten loso bez da se sprovede toj dogovor nema Evropa i nema mir.
Веќе не сте интересни со наводната обесправеност.
Се знае што стои зад вашите наводни права.
Голема Албанија.

DUI e evropsko milenice :)se znae zosto.Ako Rufi dojde za lider toa ke bide podobra varijanta od allji ameti:).Megjutoa neveruvam deka tvrdoto separatisticko krilo na DUI ke dozvoli nekakva poromena.:(

Е тука лежи проблемот, во искривување на фактите од ваша страна!

Како прво во Албанците не се 80% ниту во градот Гостивар, ниту во старата општина Гостивар (каде градоначалник беше Руфи Османи), ни во новава - која ја добивте од Бучко и Макрадули, и со сила се намали бројот на Македонците, само за да не важи за нив бадентеровиот принцип на локално ниво, како цел кон полесно остварување на големоалбанските шовинистички идеали.

Руфи Османи беше во затвор за кршење на Уставот, кој во тоа време не дозволуваше истакнување на знамиња на други држави пред јавни објекти на Република Македонија, меѓу кои се разбира и општините. А тоа е така и во секоја нормална држава и денес, во вашата драга и сакана Албанија. Да не смее да се вее знаме на друга држава пред општинската зграда во Мала Преспа или Ѓирокастро? Значи секаде во свет е така, само за вас „светите Албанци“ се направи исклучок.

Во полицијата беа 5% МАКЕДОНСКИ полицајци од Албанско потекло (а не Алабански, зашто во Гостивар има македонска полиција, а не албанска, веројатно (?)) зашто немаше квалификуван кадар од Албанците, кои не сакаа да одат во полициската академија во Идризово, зашто таму се предавало на македонски, а воопшто и се живо бојкотиравте што е на македонски.

Никој не ве онеправдувал и понижувал, од секогаш сте ги имале најголемите малцински права, во цел свет!
Da ti ebam toa ustavot vo 97 sto se smeni preku nok tajno picka ti mater

уставот неможе да се смени тајно... не лупај жити све...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom