Руфи Османи нов лидер на ДУИ?

• Креатор на темата Креатор на темата Symbolic Art
  • Време на започнување Време на започнување
Епа тоа е проблемот бе бате, Албанија нема ништо против да македонците во Албанија го користат сонцето од Кутлеш.

Македонците во Македонија имаат многу против албанското знаме. Прави си споредба за какви права е муабетот. Самите македонци го продадоа знамето од Кутлеш, а замисли, непријателските албанци, го признаваат и дозволуваат гордо да се вее....

Стојам позади тоа, дека како што можевме во минатото да бидеме блиски и да си помагаме, можеме и сега. Само...не со такви муабети од типот "што мајка барате, малку ли имате" ...така никаде не стигаме. Реално е дека некои барања се радикални, ама ни македонската политика не била толку "света" за албанското население. Крај краева, барај многу, за да добиеш пола од тоа...

Е да ама Албанците во Македонија, се конститутивен народ во уставот со сите загарантирани права, а Македонците во Албанија се признати како малцинство само во Мала Преспа, надвор од нејзината територија не. Има ли реципроцитет?

Е да ама Албанците во Македонија, се конститутивен народ во уставот со сите загарантирани права, а Македонците во Албанија се признати како малцинство само во Мала Преспа, надвор од нејзината територија не. Има ли реципроцитет?

Нема.

Неверувам дека Аљи ќе си замине од председничката функциа пошо тоа ќе биде пропаст занего ... а сигурно не му се оди во шизофреничката швицарска клиника...

До албанците... Според Уставот и Законите на Р.М имате право да користете малцинско знаме но не и знаме на ДРУГА ДРЖАВА

мал совет: Ставете му една трака хоризотнална или вертикална на двоглавиот орел и тоа веќе нема да е Знамето на Албанија и ќе можете да го користете како знаме на албанскиот етникум во Македонија

Да бидеме реални мислам ... не е само да се зборува

Руфи Османи лидер на ДУИ ?!:pos2: :pos2: :pos2:

Руфи Османи лидер на ДУИ ?!:pos2: :pos2: :pos2:

Ти очигледно не го познаваш човекот Тикви4ке. Реално кажано многу си мала за да го познаваш. Руфи Османи уживаше, а верувам и сега ужива таква доверба кај Албанците да ако стане лидер на било која политичка партија на Албанците во Македонија катастрофално би го поразил противникот. Но човекот изјавуваше дека не сака да се занимава пак со политика, туку дека ќе и се посвети на научно-истражувачката дејност.

Da Rufi Osmani od sekogas bese milenikot na albancite vo Makedonija , ednaska bev vo eden protest vo Kumanovo se organizirase , imase nad 15.000 lugje , koga dojde redot toj da govori site bea vo trans. A i bese golem orator i miren covek barem vaka izgleda.

Reci im prvo na tvoite vo Albanija da go storat istoto.
Nam vaka ni se dopagja , ovoj del od teritorijata e albanski del , koj namesto da i pripadne na Albanija , golemite sili odlucija da im ja dadat na srbite ( deneska makedoncite) , pa zatoa ke se koristi albanskoto zname.
Posto si vlegovme vo znaminjata , vi preporacuvam Makedonija da usvoi drugo zname ( iako i ova ne e nesto nacionalno , tuku e ventilator) , megjutoa barame totalno novo zname , koja ke bide prifatlivo za site nacionalnosti.
Dodeka nacionalnite znaminja ke gi koristime sekoj na svoja opstina.
Vo Tetovo ke se sluzi drzavnoto zname plus albanskoto nacionalno zname.
Vo Strumica ke se sluzi drzavnoto zname plus makedonskoto nacionalno zname.

Aj малце олади. Западна Македонија, си е МАКЕДОНИЈА и со МАКЕДОНЦИ од памтивек. Не постои никаков албански дел, туку вие сте дојденци и доселеници во нашата земја! Нема потреба да почнувам да набројувам македонски топоними, населени места и сл.

Национално знаме на Македонците е 16-зрачното сонце од Кутлеш, а не денешното државно знаме (кое е на сите државјани), и тоа освен во Мала Преспа и Општина Македонска Каменица, никаде на друго место не е во официјална употреба, затоа нема потреба да се трескаат глупости. Вашето официјално знаме е и државно знаме на Албанија, тука е проблемот.

Ќе се вее во Тетово и националното знаме, зашто и покрај сите ваши попусти обиди Македонците пак се 23% во новата општина. :smir:

Ne li ja vide slikata od Mala Prespa ? Pa tamu bese i ventilatorot , pogledni uste ednas.

Da Rufi Osmani od sekogas bese milenikot na albancite vo Makedonija , ednaska bev vo eden protest vo Kumanovo se organizirase , imase nad 15.000 lugje , koga dojde redot toj da govori site bea vo trans. A i bese golem orator i miren covek barem vaka izgleda.

Знам дека економијата му идеше од рака... Политичарите еднаш го злоупотребија неговиот авторитет и човекот си одлежа...Подобро да си остане настрана од политиката или евентуиално да биде искористен во домен на економијата од страна на државата.

Ne li ja vide slikata od Mala Prespa ? Pa tamu bese i ventilatorot , pogledni uste ednas.

Аааа, да, да. Па добро, тоа е доказ дека луѓето си ја сметаат Република Македонија како своја матична држава исто како и вие што ја сметате Албанија.

Reci im prvo na tvoite vo Albanija da go storat istoto.
Nam vaka ni se dopagja , ovoj del od teritorijata e albanski del , koj namesto da i pripadne na Albanija , golemite sili odlucija da im ja dadat na srbite ( deneska makedoncite) , pa zatoa ke se koristi albanskoto zname.
Posto si vlegovme vo znaminjata , vi preporacuvam Makedonija da usvoi drugo zname ( iako i ova ne e nesto nacionalno , tuku e ventilator) , megjutoa barame totalno novo zname , koja ke bide prifatlivo za site nacionalnosti.
Dodeka nacionalnite znaminja ke gi koristime sekoj na svoja opstina.
Vo Tetovo ke se sluzi drzavnoto zname plus albanskoto nacionalno zname.
Vo Strumica ke se sluzi drzavnoto zname plus makedonskoto nacionalno zname.

Го сакам Руфи како личност. Ја замислувам државава како мултиетничка, и на нас Македонцита од Македонска националпст, и на Македонците од Албанска нацоналност, и на Македонците од другите националности...

Али ако овој член што го цитирав, не пие подолготраен бан ради тоа што го обележав со црвени букви, нешто не штима. Море каков бан, според устав, затвор треба да добие!!!

Rufi Osmani mi e Profesor i toj e eden od najkvalifikuvanite i najinteligentnite profesori sto sum gi videl dosea i covekot epten go biva.

Rufi Osmani e Albanski Patriot ali sea ne veruvam deka ke vleze vo politickite vodi no bi bilo ubavo da se sluci toa.

Togas lueto ke se osvestat mislam Albancite posto navistina na nas ni treba takov covek a ne vakvi glluposti sto imame sega.

Toa sto mu se stori na Rufi osmani vo 1997 ebse stramota za makedonskata vlada posto tuka dokazaa kolku se nakloneti na nasilstvo sprema Albancite i kakva nepravda se vresese togas ali ne znam koj ama nekoj kazal deka idealite na Rufi Osmani sega se ispolneti sea slobodno si ucime po nasi fakulteti i toa imame dva universiteta i znameto se vee i vo Parlament se zboruva Albanski i taka natamu ali se uste ima za potpolno da se ispolni Ohridskiot dogovor, i duri togas Rufi Osmani ke bide potpolnoi zadovolen.

Tipot e zakon

Прво што е тоа што според тебе уште треба да се исполни.

Второ најверојатно изгледа дека е паметен човек кој направил еднаш грешка во живото со тоа што се вклучил во политика и се понижил на нечии националистички идеали, па сега паметно си се повлекол во научно-едукативниот сектор каде што многу повеќе ќе придонесе за подобриот живот на сите , наместо да шири етничка омраза и идеи за големи држави кои на балканот се еднакво на меѓуетничка омраза.

Ти очигледно не го познаваш човекот Тикви4ке. Реално кажано многу си мала за да го познаваш. Руфи Османи уживаше, а верувам и сега ужива таква доверба кај Албанците да ако стане лидер на било која политичка партија на Албанците во Македонија катастрофално би го поразил противникот. Но човекот изјавуваше дека не сака да се занимава пак со политика, туку дека ќе и се посвети на научно-истражувачката дејност.
не се секирај... го знам руфи османи

Го знаеш? Стварно? Ај тогаш кажи ја вистинската причина зашто не сака да се вмеша во политичките води, то ест моментот кога тој одлучи да отстапи од политиката, дека гледам низ цела тема не е спомнато тоа. Гостиварчанка си, би требала да знаеш што се случи во Гостивар дур лежеше Руфи в'затвор. (отпосле, не тоа со знамињата).

од прост аспект како што кажавте човекот еднаш наеба... мислам дека е паметен за да не наебе пак

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom