“Портокалово сивило“ и понатаму над Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Seljak pa moderator. Ovde treba provetruvanje.
Sakas da se najdeme ti da me riknes.
ps. se izvinuvam na ostanatite ama so vakvi bubacki nema drug nacin da se komucira.

прдни па ќе проветриш после.
Пеер не сум пеер.. плус 170 си и да сакам не си ми по кеиф..оф топик ова

hehehe, a ti imas dosie za mene. Bolestija bre. 176 btw, 72kg.Taman be polesno ke ti bide.
Ne bil sam Malinkovski. Eden kup ve ima.

АВС, моето прашање беше кристално јасно..Одговори ми..Ти викаше дека народот бил незадоволен од тутунот, од се што се десило..Па зошто народот му ја даде довербата на Никола Груевски во Прилеп, а не на Сонцињата?Или народот е слеп, а ти си едноокиот кој ќе „успее“ да ги извлече од бездна?Ти беше гласноговорник дека во Прилеп имало незадоволство од се од оваа власт, вака онака..А зошто победи власта во Прилеп?Мистерија, или погрешна проценка на твојот експертизам по општа култура?
ea.gif

Абе ти мислеше дека “сончаните“ имаа некакви шанси за победа,било каде па и во Прилеп?Изгледа дека не сме се разбрале баш најдобро,кога јас велев дека ДПМНЕ и партнерите нема да ја добијат баш толку очекуваната поддршка.И самиот гледаш дека СДСМ добива најмногу пратеници токму во оваа изборна единица,знаеш ли зошто?

Абе ти мислеше дека “сончаните“ имаа некакви шанси за победа,било каде па и во Прилеп?Изгледа дека не сме се разбрале баш најдобро,кога јас велев дека ДПМНЕ и партнерите нема да ја добијат баш толку очекуваната поддршка.И самиот гледаш дека СДСМ добива најмногу пратеници токму во оваа изборна единица,знаеш ли зошто?
Абе друже, зошто не ми одговори директно на моето прашање?Те прашав фино лепо, ти викаше дека нема да добија Грујо во Прилеп, а како што гледам не е баш така..Ти викаше дека тутунарите не го сакале,и уште многу експертизи, кои очигледно дека никој не ти ги прифатил.. Грујо си тепа во Прилеп...

Абе друже, зошто не ми одговори директно на моето прашање?Те прашав фино лепо, ти викаше дека нема да добија Грујо во Прилеп, а како што гледам не е баш така..Ти викаше дека тутунарите не го сакале,и уште многу експертизи, кои очигледно дека никој не ти ги прифатил.. Грујо си тепа во Прилеп...
„Експертов„ мислел Грујо е од СДС ,не му замерај де :helou:

Прилепчани се докажани БУГАРОФИЛИ, зарем се сомневаше во тоа?

Од таму убедливата победа на Грујо БУГАРОФИЛОТ.:pos:

Чек да се разбуди. Тогаш ќе биде што ќе биде.
Тутунари, нуклеарки, евреи, хазари, конспирации...

„Експертов„ мислел Грујо е од СДС ,не му замерај де :helou:

Е ај проверете и двајцата,што сум викал,и зошто исончаните добија 8 пратеници во четвртата изборна единица,најмногу од сите изборни единици.Впрочем во Прилеп не живеат само тутунари,има и премногу администрација како и по некој пензионер.Доколку беше народот задоволен како во другите изборни единици од ДПМНЕ со сателитите како Ѓупците(Циганите) на Амди,кој ги има 8 000 само во Прилеп сигурно немаше Сончаните да добијат повеќе од 3-4 пратенички места.:toe:

Е колку доби во Прилеп?
1:3
Ептен многу.

Е ај проверете и двајцата,што сум викал,и зошто исончаните добија 8 пратеници во четвртата изборна единица,најмногу од сите изборни единици.Впрочем во Прилеп не живеат само тутунари,има и премногу администрација како и по некој пензионер.Доколку беше народот задоволен како во другите изборни единици од ДПМНЕ со сателитите како Ѓупците(Циганите) на Амди,кој ги има 8 000 само во Прилеп сигурно немаше Сончаните да добијат повеќе од 3-4 пратенички места.:toe:

Јалнаш да не си? Комуњарите имаа баш најмногу гласови во Тризла и Дабнички завој. 8000 џупци во Прилеп? бреее оди друг лажи.

Очигледно,барем во парламентот,за да се одржи Македонскиот дух на оваа држава ќе биде неопходна коалиција помеѓу ДПМНЕ&СДС,итоа само од луѓе кој немаат аплицирано или извадено некаков друг пасош освен Македонскиот,или нивните деца не се надвор од Македонија на подолг рок од три месеци.Во спротивно никој нема ни око да му трепнува за оваа држава,за нејзиното име,карактер или идентитет на народот во неа.:toe:

Vo minatiot sostav albancite bea 29 pratenici vo Sobranie. Vo ovoj sostav se 28, procentualno se 22% od glasovite vo Makedonija.
Interesno e sto glasaa 270.000 albanci od koi 240.000 glasovi se legalni, pri sto izlezenosta kaj albancite bese 90%, kaj Makedoncite izlezenosta e okolu 50%, a vkupnata brojka na glasaci bese 1,75 milioni glasaci.
E pa kaj se tie 500.000 shqiptari vo Makedonija na Bane i SDSM?

Makedonskiot duh ne moze da go odrzuvaat tie sto go zamreja- SDSM. Da te potsetam deka komunjarskata partija so nivnite vlasi i arvaniti (pravoslavni albanci) od rakovodstvoto, napravija se` Makedonija da stane multinacionalna zemja; kolku li samo trubea po svetot deka Makedonija ne e zemja na makedonskiot narod, deka nema naslednici na antickite Makedonci vo ovoj narod, donesoa 200.000 kosovari, donesoa zakon za federalizacija i albanizacija na pola Makedonija, so zakonot za teritorijalna podelba. Tamu ima se`, no nema samo pravi Makedonci. Da ja donesevme Bakojani da ja vladee Makedonija 1993-98, nemase da napravi takva steta, kako sto napravija komunjarite, ili pak od 2002-2006 so zakonot za terit. podelba- federalizacija.

Vo cela op. Prilep [Prilep, Vitoliste i Topolcani) ima vkupno 4400 romi, od koi pravo na glas imaat okolu 3000.
Inaku, Komunjarite vo Prilep im davase po 500 den. na romite, da glasaat za niv, pa taka glasovite za soncevite glavno doagjaa od romskata etnicka zaednica, osven vo Sutka, kade bea strogo kontrolirani od nivnite politicki lideri, koi koaliciraa so DPMNE.
Vo Strumica, gjupcite koi se pravat turci, site glasaa za soncevite, vo Debar pak gjupcite glasaa za albancite itn.

Битуше, почна предавството да го оправдуваш??

Види ми го болдираното и прочитај го, а потоа и постирај го како и твое да е. Ако си вистински македонец, а не послушниче партиско.
одамна се читавме по форуми, ама во последно време никнуваш саде пред избори на политикава?! Зошто е тоа така?

Братко - батко, повеќе од јасно е дека ахајците ќе одолговлечуваат освен ако не прифатиме се понудено од нивна страна. А ќе одолговлечуваат бидејќи изолацијата носи поголема сиромаштија, колапси, затвореност и очај, во кој очај се прифаќа било што, паднат на колена, само и само да ти се пружи бастумот за да се поткренеш.

Тука е трагедијата.
Немање став.

Или нема преговори или не преговарај, прзнај дека си предавник и предади или власт или нација. Трето нема.

Ovie juzno od nas, ne se ahajci, tuku etio-gjupo-turki, koi sakaat da ne snema. I so niv nema dogovor.

Jas smetam deka treba da ima referendum, organiziran od DPMNE. Ke se otfrli na referendumot bilo koe drugo ime osven R. Makedonija, a najdemokratsko pravo e na sekoj narod da se vika kako saka. Ne smee komsijata da te krsti.
Albancite, turcite i srbite, najmnogu ke imaat 25% glasovi zaedno i ne tuku lupajte brojki vo interes na antimakedonskata kampanja.

Zatoa i Grcija se bori protiv referendumot, Drkojani kaza deka ne smeelo da sme imale referendum, zosto imeto bilo samo politicko prasanje. Znae grcija, deka na referendumot za vekov ke go cementirame naseto ime i na tojnacin ke se prekinat ponatamosnite pregovori za imeto. Na toa celi Grujo.
Ama edinstveno referendum sproveden od DPMNE moze da dade vakvi rezultati, zosto vidovme kakvi antimakedonci se komunjarite, so nivnite zaplasuvanja od tipot nekoi prasanje ne zasluzuvaat odgovor.

Vo cela op. Prilep [Prilep, Vitoliste i Topolcani) ima vkupno 4400 romi, od koi pravo na glas imaat okolu 3000.
Inaku, Komunjarite vo Prilep im davase po 500 den. na romite, da glasaat za niv, pa taka glasovite za soncevite glavno doagjaa od romskata etnicka zaednica, osven vo Sutka, kade bea strogo kontrolirani od nivnite politicki lideri, koi koaliciraa so DPMNE.
Vo Strumica, gjupcite koi se pravat turci, site glasaa za soncevite, vo Debar pak gjupcite glasaa za albancite itn.
Se posiguren sum vo tvojata bugarska politika. Istoto go tvrdat Bugarite za OMO Ilinden, deka site gupci i mentalno bolni se pisale Makedonci.
Mizerija si i sram za mijackiot kraj.
Iskreno se nadevam deka ne si mi nekoja dalecna roda. Zemi si go pasosot i cepaj za majka B'lgarija.
BRUKO.
Eve ti go citatot:
Когато с'берат 5000 подписа на живи б'лгарски граждани веднага ште б'дат регистрирани.И без с'д'т в Стразбург.Заштото беха писали данните на хора които са вече в по добрија Свјат
smile.gif
Да оставим на страна че беха плаштали на цигани да се записват,имаше данни на душевно болни и на бабички на предсм'ртно легло.В'обште жалка историја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom