- Член од
- 3 јуни 2013
- Мислења
- 1.944
- Поени од реакции
- 1.192
Не треба да се откажуваш од Библијата,туку од индоктринацијата,од институцијата Црква,од манипулациите на свештенството,од се што се организирано за злоупотреба на Библијата.Потребно е Библијата да ја гледаш од друг аспект за разлика од тоа што го зборува црквата.Ако ја сватиш алегоријата тогаш се ќе ти стане јасно,сета поврзаност од Христос до Алах преку афричките племиња.Библијата не е напишана на тепка,таа има длабока симболика.Израилот се потпирал со генерации на книгата,го сватил вистинското значење,кое подоцна христијанството сето тоа го опоганило и навлекло лошо мислење за светата книга.Многу добро напишано.Пеколот е една од најголемите манипулации во библијата.Колку само луѓе поверувале во господ само поради стравот од пеколот.
Дури и да постои,тогаш за каква добрина кај Бог правиме муабет.Па има ли нешто по злобно од фактот дека Бог ќе те плесне да се мачиш цела вечност само поради тоа што не си верувал во него,а не си го видел никогаш во животот.
Да,вие верниците ќе речете:Па Бог се чувствува не се гледа.Но во тој случај и муслиманите го чувствуваат Алах и некое племе од Африка си го чувствува нивниот Бог итн итн.Само немојте одма со тој изговор дека сатаната се претвора во нивните богови бла бла бла.
Нов член сум на форумов,поранешен верник кој ги има видено и двете страни на приказната.Се откажав од верата токму во моментите кога ја прочита библијата по втор пат.Првиот пат бев помал па затоа и ми го испраа умот.