Ipsissimus
P.I.
А кога тоа ти си правел муабет за Вистината?!Чек‘ се‘а, прајме муабет за вистината или за „Војните на ѕвездите„?...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А кога тоа ти си правел муабет за Вистината?!Чек‘ се‘а, прајме муабет за вистината или за „Војните на ѕвездите„?...
А кога тоа ти си правел муабет за Вистината?!
Према томе или према стеве?А која е твојата вистина?...
Батка вистината е релативна работа.Ако си ти Трајче од Сарамзалино,и си поставиш прашање,Дали сум јас Трајче од Сарамзалино?- не би можел да си одговориш на прашањето.А камоли да бараш одговор на прашања за вистината на посуптилни работи.Така ти кажале и ти така веруваш,без да си свесен дека си во заблуда.А која е твојата вистина?...
Према томе или према стеве?
Батка вистината е релативна работа..
Така ти кажале и ти така веруваш,без да си свесен дека си во заблуда.
Не,ме лажат будистите.Ама ти сигурно знаеш што е лага.Тогаш дај одговор за лагата,и по законот на негацијата ќе ја откриеме вистината.[DOUBLEPOST=1422569157][/DOUBLEPOST]Према Дарт Вејдер, према Лук Скајвокер, према Чуибака, према Ландо Карлисијан...бирај.[DOUBLEPOST=1422568831][/DOUBLEPOST]
...што значи дека секоја вистина може да биде ем вистина ем лага...
Ц, те лажат то‘ комунистите.
Откаде знаеш,можеби и јас сум во заблуда,ама мојата заблуда е мајка на твојата заблуда.Према Дарт Вејдер, према Лук Скајвокер, према Чуибака, према Ландо Карлисијан...бирај.[DOUBLEPOST=1422568831][/DOUBLEPOST]
...што значи дека секоја вистина може да биде ем вистина ем лага...
Ц, те лажат то‘ комунистите.[DOUBLEPOST=1422568881][/DOUBLEPOST]
Како ти лично се држиш надвор од заблудиве овосветовни?....Живо ме занима.
Ама ти сигурно знаеш што е лага.
Откаде знаеш,можеби и јас сум во заблуда,ама мојата заблуда е мајка на твојата заблуда.
За тоа е потребно нешто кое ти никогаш си го немал, а никогаш и ќе го немаш очигледно. Тоа нешто се вика разум.Не знам, стварно. Како ти знаеш дали е лага или не е?
За тоа е потребно нешто кое ти никогаш си го немал, а никогаш и ќе го немаш очигледно. Тоа нешто се вика разум.
Тоа што библијата ти е супститут за разум, кажува се.„...Рече безумникот во срцето свое: „Нема Бог!...„. Псалм 52.
Тоа што библијата ти е супститут за разум, кажува се.
Има уште полошо: кога фантазијата е супститут за стварноста...
Човек што верува во змии што зборуваат,
Многу добро напишано.Пеколот е една од најголемите манипулации во библијата.Колку само луѓе поверувале во господ само поради стравот од пеколот.