Дали Господ казнува?

• Креатор на темата Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување Време на започнување
А која е твојата вистина?...
Батка вистината е релативна работа.Ако си ти Трајче од Сарамзалино,и си поставиш прашање,Дали сум јас Трајче од Сарамзалино?- не би можел да си одговориш на прашањето.А камоли да бараш одговор на прашања за вистината на посуптилни работи.Така ти кажале и ти така веруваш,без да си свесен дека си во заблуда.

Према томе или према стеве?

Према Дарт Вејдер, према Лук Скајвокер, према Чуибака, према Ландо Карлисијан...бирај.[DOUBLEPOST=1422568831][/DOUBLEPOST]
Батка вистината е релативна работа..

...што значи дека секоја вистина може да биде ем вистина ем лага...
Ц, те лажат то‘ комунистите.[DOUBLEPOST=1422568881][/DOUBLEPOST]
Така ти кажале и ти така веруваш,без да си свесен дека си во заблуда.

Како ти лично се држиш надвор од заблудиве овосветовни?....Живо ме занима.

Према Дарт Вејдер, према Лук Скајвокер, према Чуибака, према Ландо Карлисијан...бирај.[DOUBLEPOST=1422568831][/DOUBLEPOST]

Ц, те лажат то‘ комунистите.
Не,ме лажат будистите.Ама ти сигурно знаеш што е лага.Тогаш дај одговор за лагата,и по законот на негацијата ќе ја откриеме вистината.[DOUBLEPOST=1422569157][/DOUBLEPOST]

Ц, те лажат то‘ комунистите.[DOUBLEPOST=1422568881][/DOUBLEPOST]

Како ти лично се држиш надвор од заблудиве овосветовни?....Живо ме занима.
Откаде знаеш,можеби и јас сум во заблуда,ама мојата заблуда е мајка на твојата заблуда.

Ама ти сигурно знаеш што е лага.

Не знам, стварно. Како ти знаеш дали е лага или не е?[DOUBLEPOST=1422569292][/DOUBLEPOST]
Откаде знаеш,можеби и јас сум во заблуда,ама мојата заблуда е мајка на твојата заблуда.

Остај ја мојата заблуда, ја‘ сум приврзан за неа...Туку, што е со твојата заблуда?

Не знам, стварно. Како ти знаеш дали е лага или не е?
За тоа е потребно нешто кое ти никогаш си го немал, а никогаш и ќе го немаш очигледно. Тоа нешто се вика разум.

За тоа е потребно нешто кое ти никогаш си го немал, а никогаш и ќе го немаш очигледно. Тоа нешто се вика разум.

„...Рече безумникот во срцето свое: „Нема Бог!...„. Псалм 52.

Има уште полошо: кога фантазијата е супститут за стварноста...
:pos::pos::pos:
Човек што верува во змии што зборуваат, мртовци што оживуваат, вода што се претвора во вино, реки што одненадеш менуваат тек после чатење.......и ред други "вистини", кажува дека било полошо кога фантазијата е супститут за стварноста......:vozbud:

11070845_378447575673733_3788177589876694953_n.png

Многу добро напишано.Пеколот е една од најголемите манипулации во библијата.Колку само луѓе поверувале во господ само поради стравот од пеколот.
Дури и да постои,тогаш за каква добрина кај Бог правиме муабет.Па има ли нешто по злобно од фактот дека Бог ќе те плесне да се мачиш цела вечност само поради тоа што не си верувал во него,а не си го видел никогаш во животот.
Да,вие верниците ќе речете:Па Бог се чувствува не се гледа.Но во тој случај и муслиманите го чувствуваат Алах и некое племе од Африка си го чувствува нивниот Бог итн итн.Само немојте одма со тој изговор дека сатаната се претвора во нивните богови бла бла бла.
Нов член сум на форумов,поранешен верник кој ги има видено и двете страни на приказната.Се откажав од верата токму во моментите кога ја прочита библијата по втор пат.Првиот пат бев помал па затоа и ми го испраа умот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom