Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Темава е за Велес ама вие ја свртевте кај младинскиов па ај и ја да чкртнам некој збор. Јас сум само 19 години во градов, 10 години немав отидено надвор од мое маало, после шеткав до ваму-наму, шо значи дека градов целосно го запознав во изминативе 4-5 години.
Младински не е тоа што беше поради тоа што луѓето, како насекаде, па така и во Велес се сменија за 360. Сега цела шема ја гледаат по кафичи-мафичи, па за некој е дури и брука да се симне во младинскиот парк...... а оние што си го посетуваат паркот, во очите на другите се само луѓе што немаат 2 чисти од животот..... Баш пред некој ден минев таму и гледам една екипа си седнале на земја, гитарче, музиче, до нив некое пивце и уште нешто што нема потреба да го спомнам... Колку се восхитив на таа глетка, уживав само што ги гледав... и тука настапија моите искомплексирани другарки со коментар од типот "Диќ, мршиве гледај ги шо праат"... ми го скршија филмот на 100 делови ама таква е младинава - покварена до коска.
Дека нема работа - нема, се` испозатворија и сега голем % од луѓето се невработени, ама се излегува на крај некако.
Сега имаме и факултет, за жал тој факултет многумина од родителите го гледаат како шанса да го запишат своето дете на факултет во родниот град со цел да не се трошат финансии. И јас студирам тука, затоа што јас сакам, а многу е бедно тоа што многу од моите колеги признаваат дека не го учат тоа што го сакаат само поради таа причина.
За ноќен живот - велешаните си знаеме како е, а за останатите - повелете, проверете.

...а оние што си го посетуваат паркот, во очите на другите се само луѓе што немаат 2 чисти од животот...

Обратно е.
Тие кои одат во парк мислат така за тие кои шетаат по чаршијата и се конзервираат у кафичите.
Седете си дома.И едните и другите се кој од кој:)

*

Обратно е.
Тие кои одат во парк мислат така за тие кои шетаат по чаршијата и се конзервираат у кафичите.
Седете си дома.И едните и другите се кој од кој:)

Им ги објаснуваш на децата деградирањето и диференцијата во нашиот мил и убав роден град, немој!
Незнаењето и заслепеноста се благослов.:toe:

abe alo velesani so ste se zakutele
so e voa ic ne mi e razdvizen gradov
sramota :D
aj pofalete se nesto kako e i so e
znaete deka jas odamna go nemam videno veles pa sakam da znam so i kako se slucuva.
znam deka ke kazete i po nekoj trac no nema vrska :P
mn ve sakam velesani i mn si go sakam veles i kaj i da odam doma pa ke se vrakam

утре доаѓам у Велес имам утакмица

Утре доаѓам и јас во Велес во затв.. овај де во касарната поминаа 71 ден откако сум во Велес ете ќе останам уште 19 денови а ништо не видов од градот:( пуста војска:):):)

Велесов наш за Македонија е истото што е и Филаделфија за Америка- -како беше тоа... прва библиотека, прва железничка станица, прва гимназија, прв музеј, социјалисти, а богами и педерчиња си имаме.

леле стварно еееј...абе доаѓам еднаш на 3 месеци и секое доаѓање-све нешто ново за педериве...АЛАЛ ДА ВИ Е:)
А не сум била одамна...шо се дешава, вреди да се доаѓа или слабо..???

Во Велес-ништо не вреди :nesum:

Не би било лошо да си го поткрепиш своето мислење со некои факти Сашенце.

Не бе, не ми се верува дека ништо не вреди, не збори така....ја супер си поминувам секое излегување...бидете среќни што ви е така ефтино, у Скопјево без 500 денари не се излегува у викенд:zid:
Кажете кај се излегува сега, да знам кај да идам коа ке дојдам:)

Јас па,го обожавам Велес.Кога и да дојдам се осеќам топло,опуштено и пријатно.
И плус стварно убаво си поминувам,се смеам,стомачни мислам направив минатиот пат кога отидов.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom