Би сакал/а да патувам во...

• Креатор на темата Креатор на темата Кирца
  • Време на започнување Време на започнување
Амстердам ( пак! ),Париз,Мадрид ( цела шпанија ),Сад,Бразил,Аргентина,Русија,Кина,Јапонија,Индија,Ј.Африка....скоро цел свет... се надевам некогаш ке се остварит ова желба зш многууу сакам да патувам...:pipi:

Од европскиве градови: Рим, Париз, Лондон, Истанбул и Санкт Петербург (овие 4 морам да ги видам). Ако имам повеќе слободно време (Читај кеш): Барселона, Валенсија, Џебел ал Тарик (Гибралтар), Фиренца, Венеција, Виена, Минхен и Краков.
Од воневропските: Ерусалим, Каиро, Теба, Токио, Шангаи, Тунис (целата земја.... (најбитни првите три)
Од прекуокеанските (Америките): Во САД само во 3 места: New Orleans, Сан Франциско и Хаваи. После Мексико сити (Теночитлан), Перу (ради Инките), Бразил (Рио). Австралија и Нов Зеланд не ми се појавило некоја изречита желба...

Русија.
photo_lg_russia.jpg

Lanai, Hawaii
3306yk1.jpg

И каде и да се овие места...Сакам да ги посетам. :pipi:

beach_wallpaper_brazil.jpg

tb_waterfall_wallpaper_kangsi.jpg

Долнава слика... Крипи :vozbud: Ама ексајтинг. :drk:
Dark_Forest.jpg

Тука сакам да гледам зајдисонце. :pipi:
Southwold-Beach1.jpg

Многу сакам, а?:)

Па тргнав Tierra del Fuego да ја ставам. `бем ти смотаната. :icon_lol: Арно де, и овде бива. Секако поблиску е. :pipi:

f_AlpsWildernm_d7b0073.jpg

f_View20durinm_3b73238.jpg

И ич уво не ми чуе.
t_c015m_dfe2051.gif
За светот. :icon_lol:

Сакам да одам било дека, само не тука дека шо сум и тава само со една личност. други не примам. и да не се вратам повеќе.

Уфф тема погодена за мене:) Обожавам да патувам...едноставно патувањата ме исполнуваат...а и со секое ново патување запознавам нов народ и нова култура(а тоа прилично ме интересира!:))
Сакам егзотични места и од нив би ги издвоила Хаваи, Сејшели, Куба, Тенерифе, Палма де Мајорка, Малдиви, Бермуди, сите хрватски острови итн.
Од светските метрополи би ги издвоила Лондон, Прага, Москва, Мадрид, Барселона, Виена, Париз, Мексико сити, Токио и сите градови во Италија:)
п.с. знам дека сум мн. „скромна“...ама тоа ти е што да праиш:)

Уфф тема погодена за мене:) Обожавам да патувам...едноставно патувањата ме исполнуваат...а и со секое ново патување запознавам нов народ и нова култура(а тоа прилично ме интересира!:))
Сакам егзотични места и од нив би ги издвоила Хаваи, Сејшели, Куба, Тенерифе, Палма де Мајорка, Малдиви, Бермуди, сите хрватски острови итн.
Од светските метрополи би ги издвоила Лондон, Прага, Москва, Мадрид, Барселона, Виена, Париз, Мексико сити, Токио и сите градови во Италија:)
п.с. знам дека сум мн. „скромна“...ама тоа ти е што да праиш:)
Been there, done that.:)

Со спортов ги прошетав скоро сите европски земји и метрополи, така да сега сакам да се преориентирам и ќе собирам финансии за земјите во Азија и Јужна Америка:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom