Во ред, како што му ветив на Никола, еве да си кажам што имам во врска со темава.
Си испив кафе, испушив половина кутија цигари, ми заврши смената, вечерав, пак пијам кафе и уште не сфатив што значи насловот.
Апел за подобро утре ... апел ... зошто баш апел?
За да се повика на апел треба и самиот повикувач да е засегнат со проблемот (по некоја логика де), а во случајов, барем колку што сум успеала да сфатам, Никола не е таков. Но добро, може грешам. Сеедно.
Туку како да не грешам ...
Другари, до кога ќе трпиме суштества со мозок ко брбушка од коза, да не заебаваат и да не ни даваат?
Абе јас сум маж, јас не треба да барам, треба да земам.
Ќе ми се лигави некоја, да си збориме, да се разбираме.
...ова значи кажува дека сум во право. А од кога не ти "даваат" жените? Туку ајде, не си ти тема на разговор, иако почесто морам да ти се обраќам бидејќи за твој став дискутираме.
Тука сакам да искоментирам повеќе за болдираниот збор. Даваат. Многу често сум сретнала размислувања дека не треба веќе да се користи тој израз, но како, кога вие мажите тоа го правите дури и повеќе од нас жените.
Зошто вие мислите дека ви даваме нешто? По некоја логика, мене повеќе ми оди дека вие нас ни давате. Да не навлегувам во перверзно објаснување, ме сфаќате зошто, нали?
Друго ...
суштества со мозок ко брбушка од коза ...бидејќи звучи како генерализирање, сакам и тука да те прашам нешто. Ако немаш сестра замисли да имаш и кажи ми дали и неа за тоа би ја сметал? Ако немаш, сигурно имаш мајка, па дали и неа за тоа ја сметаш? Дали се` женско во твоја фамилија го сметаш за суштество со мозок ко брбушка од коза?
Не дека сакам нешто да постигнам со ова, ама страшно ме интересира, дека не се жени само тие што ти или не ти даваат. Значи сите муабети кои ги врза на оваа тема и на сите останати, ме интересира дали им ги мислиш и на своите. Дали би ти било интересно и современо доколку некој на твоја (ај пак ќе речам, без оглед дали имаш) сестра и каже "Мори соблекувај тоа гаќите да ти го бапнам, ме здоболе за глупостите кои ги тропаш." Дали сакаш тоа да го прифати таа, за да бидеш и ти дел од ЕУ или некоја просперитетна земја?
А и ова ...
Истепај ја жената кога ќе се вратиш од работа. Ти не знаеш зошто, но таа добро си знае. Во жена верба да немаш.
Што ако ова и го прави татко ти на мајка ти, или зетот на сестра ти или кој и да е на твоја блиска личност. Ќе го лежиш или ќе го потапшаш по рамо?
А мажот без жената што е?
...машкото има памет и сила, жената дава поткрепа и деца.
Поткрепата (доколку е само тоа на жената) е мала работа? А децата?
Ти поставив многу прашања, па за да не те блокирам, одговори ми на овие и ќе продолжиме со дискусија, доколку си заинтересиран.