Апел за подобро утре

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Се разбира Мисирков, но сепак е убаво да се спомнуваат вакви работи, тоа е добар почеток за објаснување на односите поставени во западните општества. Примери како, не давање на можности на татковците да си ги посетуваат децата после развод, плаќање на секакви алиментации, којзнае колку случаи на лажно пријавување на силување и слично.
Имаат бе насока женски студии на факултети и кучките кои ќе завршат таму мислат дека треба да имаат иста плата ко некој машински што завршил.
Па тоа го спомнуваат како пример за нееднаквост. Еј и јас имам факс, зошто сум дискриминирана и не ми даваат пари ко на инжинер?
Пошто ти е глуп факсот и никаква полза нема никој од него.

Добро, ние сме сеуште далеку од тоа, има некој сенс останат, но фем лудилото еден ден и тука ќе дојде.
Полезни се вакви теми од таа причина. Ова нека му дојде како едно предупредување.
Има кај нас фора уште, и да постои нешто превземено, неефективно е.
Сеуште добро се живее..бар од овој аспект.

Во ред,да за болдираниве случаи си во право.И јас како женско се гадам од такви расипани и подли женишта.
И реков порано на темава,голем дел од жените = змии.Барем лично јас најчесто сум била заебувана од т. другарКИ,а машко може да биде поверен и полојален.Тоа да,тука не го оспорувам,дека жените знаат да бидат порасипани,но не може да се каже и дека сите се расипани.
Зашто има и подли мажи.

само факт е дека во право се машкиве за НЕКОИ работи:smir:

И јас сум женско и не велам дека не се во право.Имаат некои поенти со тоа што го зборат,ама лично мене ми е глупо интелегенцијата да се гледа според пол,а не според човек.

Ти ако не плачеш не значи дека сите не плачат,и не се секирај не се со женски хормони и пак кукаат,може ти само не си имал прилика да сретнеш некој таков(блеси ти)
Но ти зборуваше за плачење по мобилни, машки не плачат по мобилни. А искључоци како еден во 10000 не се земаат како репрезентативен примерок.
Кој спомна 16 годишњаци?Јас ако имам 16 не значи дека се дружам со такви,па и да се 16 годишњаци што има врска?Машки се.НИ некоја 20 годишна не плаче по љубов па ти пак викаш дека плачат.И зашто увек се закачаш за годините?Само со тоа знаеш да се одбраниш?Сум те приметила во скоро секоја тема годините ги спомнуваш.Ти ако имаш 24 мислиш нешто попаметен си?Мене не ми личиш на таков па што сега?Ако си прошол повеќе не те прави тоа попаметен,само може малку поискусен.
Годините се само еден показател кој сметав дека ќе го разбереш. Но апсолутно не е точно дека сите машки се жалат за љубов, тоа е само измислување на идеи за да ги негираш фактите. Мажите за љубов се многу поинтровертни од жените, тоа е научен факт затоа џабе пишуваш дека секој што го знаеш по 2 пати ти лелекал-лаги тоа се проклети лаги:pos:
Офофофофофоф,демек све женскиве сега хистеришат за веѓи?Мислиш сите се шмизли?Аман бре,па и некои машки хистеришат за косата ако еден прамен не им е на место,значи сепак,исто е.
Не се сите жени шмизли. Но затоа поголем процент од жените се почуствителни за многу работи, и многу се јавни во тие чуства. Плус имаат природна потреба да создаваат драма за полесно да живеат(ова го читав како научен труд на една докторка по психологија), а во недостаток на работи за жалење или емоционално испукување жените самите си ги создаваат-вакво однесување на моменти носи хистерија. Вакво однесување е често кај жените.
Кхм 99% од жените хистеришат за косата затоа што таа е една од најважните работи во нивната женственост.
Ти од кај знаеш јас за што трошам пари?Ме познаваш?Си ме видел некогаш?Не,затоа и не коментирај за тоа јас на што трошам мои пари.
Не пишував за тебе пишував за поголемиот број жени. Значи ти не купуваш шминка? Хмм...:raz:
Да затоа и вас ве бива у варање,варање со најдобра другарка,убивање,ограбување,силување итн итн...а да,да не заборавам и провоцирањее...
Жените процентуално повеќе изневеруваат од мажите, само што мажите помалку дознаваат за разлика од жените.
Ако збориме за психопати убијци тогаш бројот е еднаков кај двата пола, но да не забоаравме многу војни се воделе токму за жени. Значи ако бараме директна псоледица повторно жените се виновни за тоа.
Силување...жените силуваат психички што е мноооооооогу полошо.
Вау и твојов
Знам :pipi:

Еј Ива- скорпија слушај ваму!! Ако тебе не те бива за ништо друго освен за во кујна и за чистење плочки у ВЦ,...и ако тоа секако се должи на твоите брбушки од коза наместо мозок епа тогаш мила жалам за тебе стварно си патетична..и заслужуваш да бидеш третирана не повеќе од една обична вошкарка ок...Прекини да правиш глупи генерализации дека жените биле поглупи мори Чу ли!! Не се знаесувај одметник еден..предавник..и ти ми се нарекуваш женско ако мислиш дека така полесно ќе лапнеш к.. можда и си у право само напред ива
Еве умна девојка!
ете веќе си го шармирала и мисирков па можда и ќе се задоволиш со неколкуте минути одредени од него даааааааа ај мрш да не те глеам

Лелелелел до кај ја забегавтеееее.............

Аман бе
еве ви патетика !!!!!!!:pos::pos::pos::pos::pos:

Кажав релатиивно се сложувам а не во се:smir:

и нема потреба за вреѓања кон мене ок? Ке си држиш на култура се надевам аа ако не однак едноставно не сваќаш дека не генерализирам јас:uvo:

Поз од мене за тие кои ме сватија !

Ако се држевме на култура немаше ни да биде започната темава кај што се дискриминира женскиот пол , а и ти немаше да се сложиш со тоа. Ја сум машко , не сум феминизиран или некој такви глупости а колку што глеам јас повеќе се грижам за угледот на женскиот пол одколку некои женски Членови.
И кој кур ако сум машко и ако можам да истепам некоја жена која не го заслужила тоа.... Што ќе покажам со тоа , дека сум подобар,појак,попаметен... ?? Незнам што да ви кажам , ако сакате да ве третираат како ѓубриња тоа е ваш избор !

А искључоци како еден во 10000 не се земаат како репрезентативен примерок.
Ете не било тешко.

Значи не се сите мажи исти како што не се ни сите жени исти.

Колку што прочитав големиот маж Никола со темава не побара дискусија за тоа кој е паметен , а кој не ( бидејќи за тоа прашање не е потребна дискусија:pos:) туку побара помош ( според моето толкување) од сите мажи (паметни се разбира) да се најде решение за овој глобален проблем, бидејќи ќотекот очигледно не бил толку ефикасен како што мислевме.
Бидејќи мажите се толку паметни, мудри и рационални едвај чекам да видат што ќе смислат :zlo:
Па ве молам некој нека даде предлог, идеа, решение, работава е сериозна.

И Розенберг го делел твоето мислење:)))) можеби тоа е една од причините покрај се останато што мужјакот бил осуден на смрт:)
Мене целината не ме засега и статистикиве не прават да се чувствувам инфериорна кога сум покрај машко. Од друга страна, доколку сум до некој кој има постигнато мамата-многу во некоја област, без разлика дали е машко или женско - чувствувам почит. Не знам зошто генерализирате кога успешноста и „паметноќата“ навистина не зависи од полот, а ти тоа го знаеш без разлика колку мачо филмови лупаш овде.
Вториот момент кој го игнорирате е шовинистичкото со кое се судрува секоја жена која ќе проба да направи нешто. Зашто кога некој тип спрема испит - сите околу него дома ќутат и му создаваат идеални услови за учење! И од него се очекува да успее и да постигне многу, и дрн дрн јариња:))) Кога јас се подготвувам за приемен - татко ми ме извикува од соба да му донесам пепељара или сестра ми доаѓа да и помагам со домашното:)))) И јас пак ќе дотуркам подалеку од лигавото машко кое е сигурно во својата интелектуална надмоќ:))))

Јас сакам да имам маж до мене, кој знам дека ќе е и физички способен да ме заштити и истовремено и емоционално стабилен за да ми биде поткрепа кога ќе сум хистерична/забегана, а тоа знае да ме стрефи на рандом:)

Ок, point taken.

Да се изјаснам.

Брн84 имаше отворено една тема, Nice boys don't play rock and roll. На која што и доста жени се изјаснија во негова полза ако не се лажам дури повеќето. Знам еден тон фини момци, воспитани културни во однесување со девојките и остануваат со к во раце или још боље предмет на манипулација и играње околу ламба. Напротив момци со блага ароганција, умерено дрско понашање, кој што врти повеќе пријателки и има троа нешто у џеб никогаш не се жалел на проблеми со љубов. Скул си напиша еден убав пост. Вие бе драги ја сакате таа доминација. И Швеѓанките си го направија општеството во феминистички социјализам со еден тон мажи-хомосексуалци а сепак на крај се што сакаат е мачо латино-мидетерански фрајер по шпанско-италијанско-грчките плажи.
И да убаво рече момакот погоре на крај сите завршувате со по некој Никола кој ќе го прави истото само нема до толку апла да ви го каже тоа.
Бујрум бе, докажете му на Никола дека не е во право. Докажете му аргументирано дека сте силни, дека сте способни, независни, креативни...
Убаво ви кажа Леандра, дечкото се убаво си образложи а вие почнавте одма со напади и пцуење што само ја потврдува неговата теза. И јас не се согласувам со се што е напишано, ама кога гледам како дебатира он а како вие...

Ако не се пронајдовте во постот игнорирајте го.

Жени, девојки, девојчиња како жестоко се спротивставувате на оваа тема човек да помисли............дали е ова вистина?
Дали ке има подобро УТРЕ?
Дали се ближи АПОКАЛИПСАТА?
Дали жените ќе ги изедат мажите?:nesvest:

Сега би анализирала од некој друг агол,жени како жени реално се соочуваат со проблематиката на дефицит на припадници од посилниот пол на глобално ниво + бројот на геј личностите е во сразмерен пораст нели сите сме свесни за тоа и сега што станува??

Конкуренцијата се изострува!!!
Жените како бројчано суфицитарни меѓусебно се ,,јадат" :kafe: :zver: буквално водејќи војна се со цел да стасаат до к.. знам звучи мизерно но тоа е реалноста и во текот на целата таа војна што ја водат за к.. жените ги употребуваат сите видливи и невидливи средства на патот кон успехот и целта к.. кои се тие средства??

Епа тие средства се пред се разубавување на секој возможен начин (пластична операција и сите бенефити што ги пружа ставање силикони на гради на усни, на јаболчници на не знам ти каде веќе,па дури и шиење на вагина со цел докажување на невиност, следен чекор.. отстранување конкуренција тоа се прави со дискретитирање на дотичната личност најдобар начин за тоа е значи рушење на углед со лепење на стереотипни етикети) и не знам уште какви не сплетки .....
НО!!! дали за ова треба веднаш да се покаже прст кон жените и да се обвинат за нивниот неморален однос или затоа што можеби итриците се испраксирале со подмолните зафати се со цел да стасаат до к..? Не драги мои не!!!!

Тоа жените не го правеле доброволно туку еволуцискиот развој си го дал својот придонес и дпоринел кон развојот на таквата современа жена борец за к..( се извинувам што често го користам) НО!!

Гледано од психолошки аспект сексот спаѓа во групата примарни потреби кои организмот мора да ги задоволи нешто подолу на листата е од потребата за глад или жед значи да резимирам жената еволуирала во борец за своите сексуални права преку елиминација на конкуренцијата од истоимениот пол и затоа не треба да не зачудува фактот што некои жени се напаѓаат токму на оваа сензитивна за женскиот пол тема тоа треба да не восхити!!

Оваа анализа треба да ги замисли мажите! Тие треба да се свесни за веќе стекантото предимство и фактот дека се посреќен пол во светот токму од овие причини што радијацијата(атмоското оружје, црвените гама зраци и секаквите видови на зрачења од мобилни тел.и што уште не допринеле за изумирање на машкиот Y - хромозом клучен за создавање на машки деца и треба да му бидат захвални на Бога за тоа.

Друга работа сакам да напоменам по втор пат за штетниот исход од ваквиот тип на размислувања дискриминација на жените тоа е од ист вид како и појавите расизам (во времето на хитлер) како една раса е посупериорна од друга или појавата на непризнавање на еден народ или етничка припадност (исто како Грција што не не признава како Македонци а сите не боли) да!! таква иста болка причинува секаков вид на дискриминација.

Жената порано била угнетувана да!!! била тепана, и сега е тепана и до ден денешен за жал семејното насилство е во пораст во Р. МАкедонија..

НО!!! Да се запрашаме сега кој е жртва на тоа семејно насилство???
Дали се само жените.. НЕ! ТУКУ Децата! тие се кутрите ангели кои што се осудени на секојдневен терор и живот во една нехармонично болна изопачена средина створена од нивниот татко пијаница или некојси мажјак што си ги лечи фрустрациите од работа со тоа што после работа ја млати жената а нигде го нема да се покаже на работа пред колегите и да се израмнува физички со некој сличен на неговата физичка конституција ...

Жалосно драги мои! таа глетка е жална и мизерна но што да се прави кога и самата држава ни е мизерна...што да се очекува од таква економско-социјална блокада, стагнација и скорешна гетоизација во која пропаѓаме како во жив песок ...зарем да очекувам да се развие духовната мисла или евентуално да еволуираме психички и интелектуално..нормално е дека економската деградација води постепено кон уривање и на психолошката страна на индивидуата и враќање кон попримитивните начини на живот...Дали ова треба да го дозволиме драго мои со овакви размислувања нема Европа!!!! нема напредок! НЕма идина!

Затоа мојот апел е
Стоп на насилството и на шовинизмот- чии жртви сме сите !тоа е мојот резимирачки став и не се надевам на подобро најискрено, секогаш сум реална личност........:kesa:

• Ми се допаѓа
Reactions: jkd
Мала порака за сите што не ја прочитале следнава книга да ја најдат и убаво да ја прочитаат. Може некој работи ке ви се разјаснат.
Книгата е....За Заведувањето од Жан Бодријар .:helou:

Јас незнам зошто уопште постои расправија овде, кога дури и дел од форумџиките го поддржаа мислењето на Никола. Ве тепавме. Крај!:pos2:

Мала порака за сите што не ја прочитале следнава книга да ја најдат и убаво да ја прочитаат. Може некој работи ке ви се разјаснат.
Книгата е....За Заведувањето од Жан Бодријар .:helou:

Постов ти е катастрофа.

Од кого е книгата, зошто е поврзана со темата, што е поентата на книгата ... или да гледаме на гравче?:toe: !

Ок од Жан Бодријар е книгата а се вика За Заведувањето........се е во ред сега?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom