Итно е потребна крв!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Itno se potrebni dve kesicki krv B negativ za operacija. Ve molam da
ja prepratite porakava do sekoj koj bi mozel da pomogne.

Kontakt tel: 070 505 807-Metodieva Deza

-------

Ова е застарено два месеци. Жената замоли да не го препраќаме

Имам нулта негатив.
Ако можам да помогнам кажете.

Отидов до болницата во Струмица и ми рекоа дека не биле известени дека на некого му требало крв итно и дека имале доста резерви на 0+, и исто така дека во Скопје потврдиле дека имаат резерви од таа крвна група. И не знаеја за девојчето кога прашав... Така да точно е што напиша ex machina - застарена е информацијава.

Жалам што поради настинката во моментов и слабата крв не ми беше дозволено да дадам крв

Ова е застарено два месеци. Жената замоли да не го препраќаме

Отидов до болницата во Струмица и ми рекоа дека не биле известени дека на некого му требало крв итно и дека имале доста резерви на 0+, и исто така дека во Скопје потврдиле дека имаат резерви од таа крвна група. И не знаеја за девојчето кога прашав... Така да точно е што напиша ex machina - застарена е информацијава.

Застарената информација е тогаш за Б-.

0+ чим бараат, треба.

Многу ретка крвна група...
Штета што не можам да помогнам...

А2+,нека стои,ако недајбоже притреба некогаш тука сум.Докторов планински офчар ме напраи последен пат кога прегледував крв.

б негатив сум..ама болна сум..штета што неможам да помогнам:nesum:..сепак го испратив на сите контакти

Застарената информација е тогаш за Б-.
0+ чим бараат, треба.
А бе јас колку што знам 0+ може да прима од било која крвна група без проблем.
Проблем е 0- која прима само од својата.
Зарем е толку тешко да се најде било каква единица крв?
Мислам дека не би било проблем на било која здравствена установа да го реши ова.

Луѓе, Ве молам кој е крвна група нулта позитив (0 +) ако сака и ако може да даде крв за една другарка која боледува од леукемија. Сите центри за транфузиологија во државата се запознаени само кажете дека давате крв за НАТАША ГАЛЕВСКА! Доколку не сте оваа крвна група доволно ќе биде само поракава да ја препратите на што е можно повеќе луѓе во државава па барем некој ќе се најде што ќе може да и помогне.

Однапред Ви благодарам за вашата помош и хуманост!!!
Уште утре после факултет одам во трансфузиологија:)

оф топик....јас сум B позитив ама повеке пати ме имаат одбивано како крводарител заради прележана жолтица...мојот предлог е да се отвори тема каде членовите кои можат да даруваат крв ке остават локација(град) и крвна група...потребата од крв е непредвидлива и мора брзо да се реагира...вака ке знаеме барем каде и на кого да се обракаме ако не дај Боже има потреба...

п.с од причина што неможам да бидам на листата не сакам јас да ја отварам таа тема...

0+ сум кажете каде треба да дадам????ако треба:smir:

ИТНО !!! Помош за Наташа !!!

Луѓе, Ве молам кој е крвна група нулта позитив (0 +) ако сака и ако може да даде крв за девојка која боледува од леукемија. Сите центри за транфузиологија во државата се запознаени само кажете дека давате крв за НАТАША ГАЛЕВСКА!
Благодарам...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom