Изглед на ноктите

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Мразам долги или вештачки нокти, кичесто декорирани нокти, со премногу циркони, бои, и се што денес може да се стави на ноктот како детал.Не сум против тоа доколку не е дезорганизирано а е средено со стил и ако е креативно.Моите нокти се кратки, кога правам маникир тоа е француски(се случува и некој детал да се најде на нив но во главно е тоа).

Ноктите ми се нон стоп налакирани со црн лак и долги, понекогаш се случува да ги исечам кога ќе ми се здосади да ги средувам. Немам навика да ги грицкам, а и не ми се кршат или лупат.

Имам средни нокти и ги лакирам секогаш различно имам колекција на лакови така да никогаш не ми недостигало лак.Ги лакирам најчесто црни со некои шари или само црни.:toe:

Сакам нешто вакво пообично,не ми се допаѓаат нокти со циркони,шари,апликации,разни бои...многу нападно,вештачки и кич ми делува.
Моите секогаш се долги,мааалку пократки од овие и скоро секогаш ми се лакирани со бел лак со сјај.

52ba2ed6-2d77-4c32-bde1-df0598bd3ad1.gif

Јас пред една недела си стадов вештачки нонти.Уфф страшно беше:)
Крв се тури од течење.Многу ми била осетлива кожава.
Сепак вака изгледаат од прилика само поинакво цветче имам.
33kn8.th.jpg

Вредеше болката?:icon_lol:

До пред 2 дена имав нокти, но си ги исеков.:pipi:
Кога ги имав ноктите ми беа средени и многу се грижев за нив.
Најчесто си правев француски маникир. :jaj:

najmn sakam da ima nekoj sto moze podolgi i svitkani dzoamiti orel...
i so pogolema kolicina na kalca odnosni uzumljene vo niv

порано обожавав долги нокти (природни,никако вештачки) налакирани со црн лак...ама сеа си велам:абе шо ќе ти се...
сеа користам исклучиво безбоен лак:pipi:

јас ги гризам, ги сечам, ги кршам...никогаш ме сум имала големи и убаво средени нокти xD

Јас пред една недела си стадов вештачки нонти.Уфф страшно беше:)
Крв се тури од течење.Многу ми била осетлива кожава.
Сепак вака изгледаат од прилика само поинакво цветче имам.
33kn8.th.jpg

Вредеше болката?:icon_lol:

Јес, и моите се исти, само нешто пократки.
И, аман бе? КРВ?

имам природни долги нокти и дневно по 1 саат со нив се оптеретувам случајно ако ми се скрши некој ме боли месото прстот неможам без нокти

Па јас моите нокти ги сечам еднаш у неделата(т.е. у недела кога се бањам),а може и да се фати 2 пати неделно зависи дали има празник или не...иначе не ми се црни такви со кал под нив.

Ретко ги сечам и имам многу јаки нокти, но во последно време ме нервираат и морам да си исечам.. Не ги пазам многу и некогаш се случува да заборавам лакот да си го избришам, посебно црн кога имам ставено.

Devojce bez sredeni nokti stvarno ne biva,jas licno gi grickav sega vekje 5-6 gidini sum so dolgi nokti:toe:

Девојче без долги нокти-катастрофа!
Колку само помагаат за jumper-и кога си го средуваш компјутерот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom