Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
eheeej a da se vratime na moevo kuce a?:smir:
znaci topceto e kaj gradite,kaj gradniot kos...mislam deka toa ne e nisto strasno,pogolema griza mi e toa sto koga mrda mnogu piska,dali e mozno toa da e paraliza???pocnavme da i davame diazepam,ketonal i i stavame cepcinja,deneska e podobra....
inace veterinarive ni rekoa deka e mozna diskopatija i da ja kastrirame,ama sega da ja kastrirame???na 9 godini?? nema smisla...
angela ti rabotis kaj naletovski ili...sme bile tamu nekolku pati zatoa sto i se pojavuvase gnoj vnatre vo anusot(kolku gadno zvuci ova,uste pogadno izgleda),a za ova drugovo ideme na drzavnive vetreinari zs ni se poblisku...pozz i fala na sovetite:smir:

kako prvo piton e golema zmija, a kako drugu ZMII NE SE CUVAAT VO AKVARIUM (I TOA VI SOBA)lol
ako sakas zmija treba da imas eden golem dvor od kajsto zmijata nemoze da izleze
posle treba da ja banjas sekoj den po nekolku pati, i najvazno na nasa klima nema sansi da cuvas zmija !

end of story
Апсолутно неточно. За да се убедиш помини кај Војо (до Руска амбасада), не планирам да те убедувам пошто гледам колку не се разбираш од тераристика.

Jaс не работам кај Налетовски туку со Налетовски :smir: А приватната амбуланта неговата сопруга ја држи. Не е стара за кастрирање.

Подолго време сакам да купам питон и да си го чувам у соба дома у аквариум ако може некој да ми даде некаква информација, кај да најдам, колку пари се и дали треба некаква посебна дозвола за нив....

јас братче ако сакаш уште утре ке ти уловам ВОДНУШКА
само ти кажи
а за неа треба само добар аквариум пиши ми по ПП ако сакаш:smir: :smir:

Поарно да не видам змија и ке и кажам:nesum:

kako prvo piton e golema zmija, a kako drugu ZMII NE SE CUVAAT VO AKVARIUM (I TOA VI SOBA)lol
ako sakas zmija treba da imas eden golem dvor od kajsto zmijata nemoze da izleze
posle treba da ja banjas sekoj den po nekolku pati, i najvazno na nasa klima nema sansi da cuvas zmija !

Аз в Неделја бјах на изложение на змии в Софиа ги имаше нај-отровните като Таипан, Мамба и други. Дори имах штастието да се снимам с една обикновенна Боа.

Аз в Неделја бјах на изложение на змии в Софиа ги имаше нај-отровните като Таипан, Мамба и други. Дори имах штастието да се снимам с една обикновенна Боа.

Де преведи :S

Ми треба совет:)
Мачето ми е старо 11 месеци, а до сега веке 2 пати имаше циклус за парење.Со ветеринарот каде што ја носам разговаравме на таа тема и тој ми препорача дека пред да се пари најубаво е мачето да има барем 18 месеци.Ми кажа за некои инекции( хормонски) кои што ке и го сопрат циклусот на една година мегутоа не ми даде некои подетални информации за тоа кога се дава таа инекција(дали кога е во циклус или одкако ке и помине нагонот) и дали може таа инекција да донесе некои несакани последици.Нвистина би ми помогнало ако некој може да ми даде некој податок за овие инекции и одприлика која им е цената.Инаку мачето планирам да го стерилизирам подоцна,т.е.би сакала да има барем еднаш маченца и потоа да ја оперираме.
Фала однапред:smir:

Јас имам мачор стар 2 години и сега се разболел нешто. Се понаша како да повраќа, ама го немам видено да поврати што му е проблемот??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom