Гледачот Дуле од Велес

• Креатор на темата Креатор на темата santo
  • Време на започнување Време на започнување
Не може гатач да се посети пред доктор.
За жал познавам премногу такви луѓе.

И не им е крив Дуле, Муле, Трајче, Стојан.... криви се самите.
Си стојам на кажаното.

Крајно неписмено и неодговорно е према сам себе да бараш помош од врач, а сеуште медицината не дигнала раце од тебе.
Па не знам за остала банда во МК, ама Ванѓа не била измамничка. Резултатите само можат да покажат дали некој е за пари само или навистина има таква дарба....а сеа на врачар пред доктор, ај нека биде - ама пак и на доктор да се отиде.

Би те замолил за компаративна анализа, пошто знам дека си по науката и тврдите факти. Исто така од твојот поранешен форумски опус ми е познато дека сериозно им пристапуваш на хороскопските анализи, со должно внимание кон хороскопски знаци, подзнаци, куќи, бутури. Ме интересира која е ( и колкава е) разликата во прецизност во претскажувањето меѓу г. Дуле или Баба Илинка од Ѓорче како етаблирани гатачи, и, некој етаблиран астролог (по твој кејф). Која е разликата меѓу рандом хороскопски читател (еве, некоја си Пума) и рандом клиент на Дуле, Коки, Баба Илинка од Ѓорче или Лепа од Драчево?

ЛОЛ каде тоа тоа јас сериозно пристапувам на хороскопски знаци и астролози? :D
Не ме зезај Петре. Со овој ник и со предходниот имам коментирано на тема за хороскоп, но никаде немам ,,верувано,, на дневен, месечен, хороскоп за 4 животи.
Не ги мешај работите.

Не верувам и не читам хороскоп, туку имам ископирано текстови (и тоа со овој ник) од друг сајт. ;)

ЛОЛ каде тоа тоа јас сериозно пристапувам на хороскопски знаци и астролози? :D
Не ме зезај Петре. Со овој ник и со предходниот имам коментирано на тема за хороскоп, но никаде немам ,,верувано,, на дневен, месечен, хороскоп за 4 животи.
Не ги мешај работите.

Не верувам и не читам хороскоп, туку имам ископирано текстови (и тоа со овој ник) од друг сајт. ;)
Ептен сум ги помешал работите и одма се корегирам. Еве и извинување за евенуална повреда на твоите рафинирани чувства и висока форумска репутација.

Во овој пост ти се дефинираш како типична водолија во хороскоп (каде констатираш 99% прецизност на хороскопската типолошка анализа). После тоа мааш дисклејмер како не веруеш у хороскоп. Сосема логично.

Ај вака да го формулирам прашањето: бидејќи хороскопот солидно го владееш (лепиш постови, донесуваш заклучоци за нечиј карактер и табиет, ја оценуваш прецизноста на погаѓање во проценти), на кој начин тоа е супериорно во однос на гатањето на Дуле, Коки и Ванѓа? Како оние кои читаат хороскоп (а не верујат де, само читаат и коментираат) се пописмени од клиентите на покојна баба Ванѓа? Со која научна метода ја утврдуваш прецизноста на хороскопските претскажувања (нормално, без да веруеш во нив)?

Ептен сум ги помешал работите и одма се корегирам. Еве и извинување за евенуална повреда на твоите рафинирани чувства и висока форумска репутација.

Во овој пост ти се дефинираш како типична водолија во хороскоп (каде констатираш 99% прецизност на хороскопската типолошка анализа). После тоа мааш дисклејмер како не веруеш у хороскоп. Сосема логично.

Ај вака да го формулирам прашањето: бидејќи хороскопот солидно го владееш (лепиш постови, донесуваш заклучоци за нечиј карактер и табиет, ја оценуваш прецизноста на погаѓање во проценти), на кој начин тоа е супериорно во однос на гатањето на Дуле, Коки и Ванѓа? Како оние кои читаат хороскоп (а не верујат де, само читаат и коментираат) се пописмени од клиентите на покојна баба Ванѓа? Со која научна метода ја утврдуваш прецизноста на хороскопските претскажувања (нормално, без да веруеш во нив)?

Да и понатаму се дефинирам како типична водолија, но типичното карактерно припаѓање во некој хороскопски знак нема никаква врска со дневен/месечен итн хороскоп кој ти го спомна.
Јас не читам.
А сите што се водат по било какво предвидување на иднината (хороскоп, бајачка, гледање на карти и гравчиња) спаѓаат во сосема иста група. Никаде и на никаков начин не сум рекла дека верувањето во хороскопско предвидување е валидно, па посебно не супериорно.

И уште нешто, мојата припадност кон знакот Водолија нема никаква врска со тоа како јас живеам, кон какви постапки се ориентирам или што очекувам во животот за мене. А посебно не се лекувам, не си предвидувам и не се оптеретувам со мојот знак или со моето хороскопско предвидување.

Извинувањето е прифатено, колку и да ти беше поинаков обидот.
Најди еден пост каде што јас верувам во хороскоп.
--- надополнето: 14 март 2013 во 19:54 ---
И по пат, во самиот пост кој што си го цитирал, имам напишано дека не верувам во хороскопи.
А инаку, во описот на хороскопскиот знак се пронаоѓам, а веројатно и сите други повеќе или помалку.
Зошто е тоа така не знам, а искрена да бидам, ич не ми е ни гајле. Ако имам мака знам каде да одам, а тоа не е астролог сигурно.

Да и понатаму се дефинирам како типична водолија, но типичното карактерно припаѓање во некој хороскопски знак нема никаква врска со дневен/месечен итн хороскоп кој ти го спомна.
Јас не читам.
А сите што се водат по било какво предвидување на иднината (хороскоп, бајачка, гледање на карти и гравчиња) спаѓаат во сосема иста група. Никаде и на никаков начин не сум рекла дека верувањето во хороскопско предвидување е валидно, па посебно не супериорно.

И уште нешто, мојата припадност кон знакот Водолија нема никаква врска со тоа како јас живеам, кон какви постапки се ориентирам или што очекувам во животот за мене. А посебно не се лекувам, не си предвидувам и не се оптеретувам со мојот знак или со моето хороскопско предвидување.

Извинувањето е прифатено, колку и да ти беше поинаков обидот.
Најди еден пост каде што јас верувам во хороскоп.
Одлично, тогаш отсуството на писменост кое им го припишуваш на клиентите на Дуле, е асполутно апликативно за твојата категорија на неоптеретени.

Одлично, тогаш отсуството на писменост кое им го припишуваш на клиентите на Дуле, е асполутно апликативно за твојата категорија на неоптеретени.
Хах, отсуството на писменост му го препишувам ама баш на секој, што оди по било какви врачеви (не селектирам, сите во ист кош) пред да оди кај стручно лице од областа за помош.
И Петар, за тоа што сакаш да го докажеш, нема да успееш со мој пост.
Нема таков мој пост. Едноставно не постои :)

Перо, пред да продолжиш да ја замараш пумата со слични моабети, да те потсетам дека науката не е се што е важно на светов и веков:

Бемлига, има и други битни работи освен хард сајанс и логика.

Перо, пред да продолжиш да ја замараш пумата со слични моабети, да те потсетам дека науката не е се што е важно на светов и веков:
Сполај ти, мајсторе. Вака у контекст коа ќе ги туриш работиве, све си легнуе на место.

и јас сум гледач повелете,исклучиво само на женски :smir:
А...сум слушал за тебе,значи ти си тој што гледа исклучиво само на женски...
НА ГОЛ СТОМАК СО ГРАВЧИЊА........................така кажи сите да знаат

Гатачи и лажачи.
Праќаат човек да те следи,одиш кај некој гатач/и преходно информирани за твојата состојба и демек делумно ти погаѓаат си одиш задоволен верувајќи во гатачите и бајачите дека ти го кажале минатото.
Кога ќе ми ја претскаже некој гатач,бајач или истерувачна зли духови иднината тогаш може ќе почнам да верувам

Да беее се сеќавам на 30.06.2002 Дуле предвиде замјотрес во Велес. Цел Велес тој ден на Велешко езеро избега , а земјотрес нормално немаше. После тоа Дуци помина некој ден у затвор :pos::pos::pos:

Да беее се сеќавам на 30.06.2002 Дуле предвиде замјотрес во Велес. Цел Велес тој ден на Велешко езеро избега , а земјотрес нормално немаше. После тоа Дуци помина некој ден у затвор :pos::pos::pos:

Зошто? Ем отишле на езеро, ем сфатиле што им е важно во животот! Значи многу неблагодарни луѓе! Дуле, не се давај!

Imam zakazano kaj Dule mesecov, dali moze da go prasuvam ili samo da slusnam sto ke kaze?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom