К-15 на сателит па на...

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
Од понеделник стартува К-15 телевизија
B1A41FADB83FCE439CBCFA14F26DBFCD.jpg

Ребрендираната МС телевизија (сега со логото на „К-15“), пред се', ќе понуди забавна програма
Најавите за стартување на новата телевизиска куќа во сопственост на „К-15 продукција“ и нејзините заштитни ликови Бубо Каров (Цацко Конопишки), Бранко Огњановски (Миле Паника) и Васко Тодоров (Тошо Малерот) од понеделник, 12 мај, стануваат реалност. По подолги подготовки, ребрендираната МС телевизија од почетокот на наредната недела ќе стартува со логото на „К-15“.

„Станува збор за телевизија во чија основа ќе биде забавната програма, која ќе се базира на кратки ТВ-форми, кои нема да го оптоваруваат гледачот, туку ќе му понудат мигови во кои ќе може да се релаксира“, ни изјави Бубо Каров. „Ќе има многу музика, хумор, сатира... Програмската шема веќе е формирана, но вистинската физиономија ќе ја добие наесен“, објаснува Каров.

Идејата на првите луѓе на „К-15“ е да се одвојат од другите ТВ-куќи во земјава со тоа што во својата програма ќе доминира слободата на израз, личниот печат, ќе има голема минутажа посветена на гледачите, разни анкети, специјални емисии... „Најдолгата емисија има седум-осумминутен тајминг. ’К-15‘ ќе им даде шанса на нови луѓе кои сами ќе се изборот за свој простор во етерот“, додава Каров.

Главен програмски продуцент е Бистра Георгиева, а како дел од шемата во текот на летото се очекува да стартуваат и повеќе аудиции што ќе се одвиваат во Скопје и во другите градови во земјава. „Ќе има секакви аудиции - за водители, пејачи, металостругари... На пример, ќе направиме топ-листа на металостругари. Па, зошто да не прикажеме некој што струга добро метал? Преку овие аудиции ќе им се даде можност на оние што знаат и умеат нешто и да го покажат тоа, а на тој начин, секако, ќе добиеме и нови таленти“, вели Каров.

К-15 телевизија, чие студио се наоѓа во новоизградените простории во населбата Тафталиџе, во фабриката „Алумина“, кои се простираат на над 600 квадратни метри, не е сателитски канал. За разлика од него, другите два канала на „К-15“ - К-15 мјузик и BOM (Best of Macedonia) веќе се ставени во функција и се наменети, пред се', за нашите иселеници во странство. На првиот доминираат забавни македонски музички видеоспотови и постари скечови на „К-15“, додека на вториот канал се реемитува програма од повеќе македонски ТВ-куќи и продукции, како и забавна и народна македонска музика. (К.Ш.)

Утрински весник, среда 07 Мај 2008

К-15 телевизијата е супер (ја имам глеано во ск и во ох) ама кај нас ја немаааа и страшно се нервирам :nerv:

закон е ...секој ден ја глеам...

Baram pesna

Dali ke mozi nekoj da mi ja snimi od Daniel Dimovski - Za tebe od k-15 mjuzik i da mi ja prati???

neznam sto planiraat ali do sega nisto. ne se dobri vo tehnicki smisol za nigde se kako i site drugi tv vo mono a i glasot im ne cini voopsto a za slikat da ne zbori me . a studio studiski emisi uste nema ima samo spotovi mak i po nekoj skec i edna top lista sto ja vodi nekoja devojka i neko anketi po sto pati istite.sto mislat ponatyakmu neznam ali se se samo tv ne se kako i drugite. uste malce ne ke mozat da funkcioniraat posto treba da se ima standadi ako saka me vo eu pa nezam sto mislat ke ostane bez tv posto treba pola da se zatvorat od privatite bidejki ne se po stadarde a i treba digitalni zemajski predavateli. a javniot servis sto go rasturija toa posebana prikazna. ne treba da ima sto tv treba eden javes servi kako sto treba i evetualno tve ili tri ali blizu do javniot servis tv kako sto treba i so pari i so znenje a ne vaka se improvizacija nigde go nema ova mene ne mi jasno.pa koj e sposoben i ima pari neka pravi a ako e za vaka sega i jas ke pravam tv od kaj mene doma ke najdam pari samo za kocesi ke kupam dve obicni dv kam i edna mikestai eden kom i ke pustam kakvov bilo kvalitet vazno se gleda nesto kako skaj i janko btr sutel mtm , pa i drugite sto se pravt provesionalni. si ima toa stadrdi kako vo audio vizuelnite raboti i kako se pravi a ne vaka pa kosta da kosta ali ako dades i ke dobies e sakat samo da lapat ili da se pojavat abe memoze taka ova e se samo drzava ne e. posto jas go ucam tao vo stranstvo pa znam. i gledam vo drugi zemji kako se rab. i jas kako strucnak po tenika kam motaza i audio vizula rab i uetost nema kade da rap pa ke si odam vo strnstvo normano pa i site ke si odat pa ke nema kadri posle. a za sodrina da ne zborime nema nikav koncep sto ostavme vo kulturen mrak.jas nezam lugeto sto misat i ne li gledatt ne treba da se razbiras se geda toa deka ne cini samo vikaat super e . ali najstrno e sto nema javen servist oti od nego se ocekuva sto toa da go napravi ali go iskrado a lugedo ne razbiraat sto e toa javen servi pa vikaat neka se zatvori. vo audio vizuelnite umetnosti i rab se si ima zosto i kako nemoze kako bilo.

А ја имали на Кабелнет во Струмица , ????

Во Битола веќе подолго време ја нема К-15 Music, ја исклучија и на нејзино место е Сител 3. Ја има ли на другите кабелски оператори (јас сум на Телекабел-Моби)? Во кои градови ја има?

Ima interesni raboti na k-15. Posebno mi se svigja emisijata Bakalnica. Sekoj den vo 16:00 casot i repriza vo 11:00. :tv:

Што е целта на функционирањето на К-15, К-15 music i BOM, која е економската исплатливост на нивното емитирање, три телевизии на сателит, не е воопшто мала месечната закупнина за сателитско емитирање. Од програмска шема музика,музика и музика и реклами се разбира ок. Сепак од К-15 како бренд се очекуваше многу повеќе а за жал не добивме ништо :toe:.

Кај нас ја нема на кабловска во Тетово а на Кејблтел сум:tapp:

Ништо не си пропуштил!:pos2:
не сум пропуштил ништо ама па ги нема новиве канали на Кејблтел во Тетово
само ја имам Алфа,Наша тв,А2 незнам што им е проблемот што не ги ставаат другите нови канали:toe:

Многу глупа телевизија нема ништо освен музика..:toe:

не сум пропуштил ништо ама па ги нема новиве канали на Кејблтел во Тетово
само ја имам Алфа,Наша тв,А2 незнам што им е проблемот што не ги ставаат другите нови канали:toe:
За кој нови канали зборуваш гледај и тоа што го гледаш да не го исклучат исто прават и во Скопје само К 15 го има ама нема што да се гледа затоа имаш екстра програма на Скај нет и Скај нет +:tv::pos2:

добра е к 15 music има понекад од старите скечови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom