Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Во која продавница GTX 295 e 21700 денари, секаде каде видов на интернет е 30000 денари.

Нема шанси да е таа цена т.е теорија нема :helou:

уфф сега гледам дека дечкото погрешна картица ставил место 285, 295 на слика.

Да цената по грешка е ставена за 285

295 може да биде ваша за 28 500 денара

Одговорот на ATI Radeon e

8137628529_small.jpg

ATI RADEON x2R4870-T2D1G, PCIEx2.0,780MHz Core/ 2GB DDR5 3600MHz Memory,256-bit, TV-out HDMI, 2xDVI-I,FAN, Tom Clancy`s Rainbow Six Vegas

10% поефтина од nvidia

Имам предлог.

Гледам на форумов има одредени форумџии кој се фанови на Гигабит, некој на АСУС и нормално јас на MSI. Да направиме едно такмичење, да склопиме три машини при што главните елементи ќе бидат од гореспоменатите брендови. Јас ќе склопам машина со MSI компоненти. Ќе користиме ист HDD, исто напајање, ист монитор и иста меморија. Па да видиме кој е кој. :tv:

Имам предлог.

Гледам на форумов има одредени форумџии кој се фанови на Гигабит, некој на АСУС и нормално јас на MSI. Да направиме едно такмичење, да склопиме три машини при што главните елементи ќе бидат од гореспоменатите брендови. Јас ќе склопам машина со MSI компоненти. Ќе користиме ист HDD, исто напајање, ист монитор и иста меморија. Па да видиме кој е кој. :tv:

Предлогот ти е детски во најмала рака.

Чисто се сомневам дека некој овде има време, пари и волја за такво нешто, кога има милион тестови на нет.

Гигабит компанија за производство на матични не постои, освен ако не се работи за некоја од типот Sony->Sqny или Samsung->Sansung, запамти пости Gigabyte.

MSI го препушти своето место на други играчи.
Може да се каже дека не е ни блиску до најдобрите.
Впрочем во ниеден hi-end тест (без разлика дали се работи за cpu, vga, motherboard) не можеш да го сретнеш името MSI.

Просурфај, види сам како стојат работите, не биди типичен fanboy.

Предлогот ти е детски во најмала рака.

Чисто се сомневам дека некој овде има време, пари и волја за такво нешто, кога има милион тестови на нет.

Гигабит компанија за производство на матични не постои, освен ако не се работи за некоја од типот Sony->Sqny или Samsung->Sansung, запамти пости Gigabyte.

MSI го препушти своето место на други играчи.
Може да се каже дека не е ни блиску до најдобрите.
Впрочем во ниеден hi-end тест (без разлика дали се работи за cpu, vga, motherboard) не можеш да го сретнеш името MSI.

Просурфај, види сам како стојат работите, не биди типичен fanboy.

Нема да трошиме пари, ќе го ангажираме списанието Клик. Мислам дека овде има преставници од повеќе фирми и ќе им дадеме конфигурации на тест ( јес да моментално тестираат една наша конфигурација). Иначе свесен сум за квалитетот на Гигабајт, но МСИ е пионерот на масовното производство.

Иначе свесен сум за квалитетот на Гигабајт, но МСИ е пионерот на масовното производство.

И Skoda прави масовно производство, ама па Ferrari е поимот за квалитет.
Со ова сам си го закопа брендот.

Нема да трошиме пари, ќе го ангажираме списанието Клик. Мислам дека овде има преставници од повеќе фирми и ќе им дадеме конфигурации на тест ( јес да моментално тестираат една наша конфигурација). Иначе свесен сум за квалитетот на Гигабајт, но МСИ е пионерот на масовното производство.

Нема потреба да ангажираме никој.

Види си на нет.

Таму имаш многу поголеми авторитети од списание Клик.

Кажи ми, знаеш ли што е разликата од NVIDIA и MSI???

И кој е подобар?
И зашто?

Еееј, какви глупости се зборуваат овде. Кога се зборува за графички, тоа најчесто е ATI vs Nvidia, а не MSI, ASUS, Gigybyte. Тие споредби одат после, пример се одлучуваш за АТИ 4870 со 1 ГБ, и гледаш од кој склопувач најмногу ти одговара.

Еееј, какви глупости се зборуваат овде. Кога се зборува за графички, тоа најчесто е ATI vs Nvidia, а не MSI, ASUS, Gigybyte. Тие споредби одат после, пример се одлучуваш за АТИ 4870 со 1 ГБ, и гледаш од кој склопувач најмногу ти одговара.

Да но сите знаеме чива мана е честото запечување на кулерот. :smir:

Ц Ц Ц....слабо затеравте у оф топик...а?...
иначе и јас иам мси лаптоп (чисто срање у споредба со хп и дел) и мси матична (чисто срање у споредба со J&W кој е мојот нов фаворит)

али коа се збори за ATI vs. NvIDIA секоаш гласам за ATI

позз:smir::uvo:

иначе и јас иам мси лаптоп (чисто срање у споредба со хп и дел) и мси матична (чисто срање у споредба со J&W кој е мојот нов фаворит)

Кој модел на лап топ го имаш ?

Иначе ценовно НВИДИА секогаш му бега на АТИ. Така да мора да има нешто.

Лоша споредба праиш, како можеш да определиш и да си сигурен дека MSI е потапа од HP???

Гледај практично, со иста конфигурација, изложи ги на исто.... СЕ ЌЕ Е ИСТО.

Кој модел на лап топ го имаш ?

Иначе ценовно НВИДИА секогаш му бега на АТИ. Така да мора да има нешто.

Немора да има нешто.

Милојко ајде ако частиш делови за тестирање, ке земам јас една мешана конфигурација да направам од Asus и Gigabyte делови, а ти напрај све од MSI, па ке се такмичиме која е побрза. Глупости! Еве да ти ја оддадам тајната: Сите GTX295ки од сите производители имаат ИСТИ перформанси (освен оние фабрички клоканите, што нормално секоја компанија ги има). А за тоа дека со мојата мелез конфигурација ке извадам 30% повеќе перформанси од твојата MSI, за тоа ке бидам заслужен јас, а не деловите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom