добро ке одговори ли некој на тоа прашање
Moже графицката ти е отидена, или пак кулерот на процесорот не ти лади добро па ти се растартира РС-то.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
добро ке одговори ли некој на тоа прашање
Мојата матична е foxconn a74ml-k. Која е најдобрата графичка што може да и ја ставам за игри ?
благодарам однапред
PCIE слотовите се компактибилни меѓу себе (1, 2, 3) така да што се однесува до матичната можеш скоро секоја графичка да ја ставиш. Поважно е да ги постираш останатите компоненти за да се види дали процесорот или напојувањето може да ја ограничи графичката.
Процесорот е AMD Athlon II X3 440 3.0GHz a напојувањето пишува само дека е 230 V вати не успеав да најдам.
Ќе треба и напојување да купиш. Што се однесува до графичка би ти препорачал GTX 650 или AMD 7770, околу 6000 денари се.
Пиши колкав буџет имаш, и што конкретно сакаш да играш?
Буџет имам 4000 па нека е и 4500 најмногу. До сега во око ми остана само оваа http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=39510&i=46&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
и рекоа дека може за 4500 да ми ја дадат. Сакам да играм assassns creed 3-4, маfia 2, hitman, fifa и плус не сакам да ги играм на Ultra High но да ги појачам малку перформансите. Моментално имам hd 5450 1gb и е нула за играње. Инаку какво напојување ке треба да земам и колку би ме коштало од прилика ?
Па ова малце подобро ќе ти биде само, нема да осетиш разлика. Ако сакаш да приметиш нешто у перформанс земи една од тие две погоре што ти ги пишаа
Буџет имам 4000 па нека е и 4500 најмногу. До сега во око ми остана само оваа http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=39510&i=46&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
и рекоа дека може за 4500 да ми ја дадат. Сакам да играм assassns creed 3-4, маfia 2, hitman, fifa и плус не сакам да ги играм на Ultra High но да ги појачам малку перформансите. Моментално имам hd 5450 1gb и е нула за играње. Инаку какво напојување ке треба да земам и колку би ме коштало од прилика ?
7750 не е којзнае што, ама е каде каде подобра од 5450.
Ќе ти заврши работа оваа, и ќе ти треба напојување од 400W.
Проблемот е што кај нас во Македонија тешко се наоѓа квалитетно напојување од 400W и ќе треба некое од чкартен бренд да ставиш што би чинело околу 1500ден.
Благодарам на помошта денес бев во амц и ја порачав за напојувањето ми рекоа 450w 900ден само што на станицата на амц ја пишува GDDR3 а на интернет со чачкав ја пишува GDDR5 има ли тоа некоја врска ?
Има врска, GDDR5 многу побрзо ги пренесува информациите од GDDR3. Меѓутоа во твојот случај мислам дека немаш потреба од графичка со GDDR5, плус и што ќе биде поставена на PCIe 1 slot нема да се примети некаква разлика.
Инаку колку гаранција ти даваат за графичката и напојувањето?
По една година гаранција и дават