Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
После кварот со ен8800гтс 640, морав да купам друга, земав 4730 saphire gddr5 512mb, ја земав пред малку во куманово, купена од мебиус. Е сега што ми е чудно, инсталирав драјвери од амд страната и во GPU-z ми ја прикажува како Standard VGA Graphics Adapter исто така и на десен клик кога ќе бирам резолуција, си пишува истото, а треба нели да пишува HD 4730...
И не ми дава да бирам поголема резолуција од 1400х1050, а пред тоа пуштав на максимум 1680х1050, 22инчен монитор.
И покрај сето тоа во споменатиов програм погоре ми јавува температура 77степени? Само вклучена мозила, ништо друго, на прво палење беше одма 70степени. Нормално ли е тоа за графичкава. Имам 2 pciex slota, да не треба на горниот да ја ставам или нема врска. Преголема е па ја ставив на долниот слот, да не померам сега и хард диск и се живо.

Ги избриша старите драјвери од Nvidia + ги помина со DriverSweeper/слична програма за останати фајлови поврзани со Nvidia драјверот?

Да, но со програми за останати фајлови не, ќе пробам сега. И без инсталација на драјверите покажуваше 70степени, гори кога ќе ја пипнам.

Да, но со програми за останати фајлови не, ќе пробам сега. И без инсталација на драјверите покажуваше 70степени, гори кога ќе ја пипнам.

Тоа ти е ATI :)

Немаш потреба од Driver Sweeper, ама пожелно е. Новиве драјвери многу почисто се инсталираат и бришат.

Ај кој има ати графичка нека ми даде линк од драјвери кои работат без појавување на грешки при палење, има некој ерор kdbsync.exe stop working ми се појавува. Инаку ми се реши проблемот со резолуција и име на графичка, само уште овој ерор ме нервира што се јавува при палење.

Ај кој има ати графичка нека ми даде линк од драјвери кои работат без појавување на грешки при палење, има некој ерор kdbsync.exe stop working ми се појавува. Инаку ми се реши проблемот со резолуција и име на графичка, само уште овој ерор ме нервира што се јавува при палење.

Оди вака:
1. Control Panel - Programs and features (тоа за Uninstall)
2. Клик на AMD Calayst Install Manager и одбери Change
3. Next, next додека не дојдеш да одбереш CUSTOM
4. Одбери CUSTOM и пак Next
5. Штиклирај го AMD APP SDK Runtime и пак Next
6. Толку.

Прави рестарт после ова.

Фала. Инаку графичкава навистина е појака од претходнава ен8800гтс 640, Хитмен ја цепам на 1680 на медиум.

На која конфигурација, кое напојување, за кои игри и до колку пари?

И научете се сите да прашувате како што треба.
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.20 GHz
Installed memory (RAM): 2.00 GB (1,75 usable)
System type 32- bit Operating System
NVIDIA GeForce 7050 Pv / NVIDIA nForce 630a (Microsoft Corporation - WDDM)
Еве конфигурацијата :)
Не ми врати на цитираното :)

Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.20 GHz
Installed memory (RAM): 2.00 GB (1,75 usable)
System type 32- bit Operating System
NVIDIA GeForce 7050 Pv / NVIDIA nForce 630a (Microsoft Corporation - WDDM)
Еве конфигурацијата :)
Истата конфигурација ја имам само плус 2гб рам.Јас ја имам ATI 7750 DDR3 2gb и да не се фалам графичката е солидна сите игри ги играм на Full HD резолуција.Па дури и новите тргнувајки од Black Ops2,Battlefiled 3,Medal of Honor и т.н

Ме интересира мислење за "nvidia geforce 9500 GT".
Колку е добра за игри?
Па за цената не е толку лоша... оверклокни ја и можеш постари игри како Call of Duty 4 без AA/со 2xAA на 1280x1024 со максимум детали или пак Modern Warfare 2 (навистина чудно) на 1280x1024 со 4xAA максимум детали...

Дали вреди Palit GTS 450 DDR5 за 4000 денари?

Добра графичка за 5000?Која според вас е подобра Нвидиа или Ати?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom