Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Според AMD, новите Catalyst 12.11 драјвери ќе имаат големи подобрувања на перформансите во повеќе игри. Guru3D направи бенчмарци и еве ги резултатите од BF3 & Sleeping Dogs:

За целосната сторија - овде.

Thumbs up за AMD (y)

После толку години, конечно ќе извадат асален драјвер за нивните графички карти.

Колку малку информации нудат за конфигурацииве, само некои генерички податоци, тоа е чиста срамота. За 30.000 се склопува подобра комбинација според мене.

Колку е јака Intel HD3000? Ја имам на лаптоп, и играм League of Legends на low ефекти и детали, и ФПС не паѓа под 60, па затоа ме интересира колку е отприлика јака, споредено со некоја од верзиите на NVIDIA?
И лошо ли е да играм игри со ваква интегрирана графичка, да не му штети на процесорот нешто?

Колку е јака Intel HD3000? Ја имам на лаптоп, и играм League of Legends на low ефекти и детали, и ФПС не паѓа под 60, па затоа ме интересира колку е отприлика јака, споредено со некоја од верзиите на NVIDIA?
И лошо ли е да играм игри со ваква интегрирана графичка, да не му штети на процесорот нешто?

Послаба од најслабите мобилни GPU-а на Nvidia/Amd од новите генерации, а инаку воопшто не му штети на процесорот никако не може да му штети немај гајле тоа :D

Кажете која графичка е добра за играње игри, Nvidia 8800 добра е за игри?
Иначе имам на лап топот имам графичка HD 3000, дали можам да ја сменам со друга графичка?

Кажете која графичка е добра за играње игри, Nvidia 8800 добра е за игри?
Иначе имам на лап топот имам графичка HD 3000, дали можам да ја сменам со друга графичка?

Одлична е за игри ама стара, зависи на што конфигуриација ќе ја ставиш. На лаптопот не можеш да смениш.

Одлична е за low сетинг, и мали резолуции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom