НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Доколку стават вето обавезно признавање на Северен Кипар

Кој Северен Кипар?!?

Кипар симболично го започнува обединувањето
Главната улица во Никозија, која со децении е затворена со барикади, симболизирајќи ја етничката поделба на Кипар, денеска ќе биде отворена, најавено е од дипломатски извори.

Улицата Ледра, која поминува низ ничија земја и ја дели кипарската престолнина на грчки и турски дел, е силен симбол на отуѓувањето меѓу кипарските Грци и Турци.

Инженерите, кипарски Грци и Турци, од минатата недела работат на подготвување на преминот за пешаци, а трошните згради во околината се потпрени со скелиња. На страните од преминот ќе се наоѓаат контролни точки на Грците и Турците.

Укинувањето на барикадите на улицата Ледра е дел од договорот за продолжување на мировните преговори до крајот на јуни, кои на 21 март го склучија лидерот на кипарските Грци Деметрис Кристофиас и лидерот на кипарските Турци Мехмет Али Талат.

http://www.makfax.com.mk/look/novin...n=2&NrArticle=107302&NrIssue=625&NrSection=30

Еве официјално кој земји ни се пријатели:

Кои членки на НАТО биле “за“, а кои “против“ Македонија

Франција, Шпанија и Италија цврсто застанале зад позицијата на Атина за вето на членството на Македонија во НАТО. Поддршка Грците добиле и од Луксембург и Исланд. Унгарија, Словачка, Белгија, Холандија, Германија и Норвешка пак се изјасниле дека се за членство на земјава во НАТО, но оти имаат разбирање и за позицијата на Атина. Со цврста поддршка за Македонија и против Грција биле САД, Турција, Словенија, Чешка, Естонија и Литванија. Неутралност покажале Данска и Бугарија, а Канада, Велика Британија и Португалија не зазеле никаков став околу поканата за членство на Македонија во Алијансата, јавува специјалниот известувач на Нетпрес од Букурешт.

глупи арапи , ни направија услуга сега треба само да ја искористиме шансата и да одиграме паметно . само треба цврсто и обединето , од плолитичари , новинари до самиот народ. ајде ништо не е изгубено.

Што и да се деси нашиве треба да обезбедат буџетски средства за лобирање во корист на Македонија, како ставка во секој нареден буџет. Обавезно ангажирање на агенции лоби групи ......

глупи арапи , ни направија услуга сега треба само да ја искористиме шансата и да одиграме паметно . само треба цврсто и обединето , од плолитичари , новинари до самиот народ. ајде ништо не е изгубено.

Nema konsenzus vo Makedonija da se vikame Makedonci i Makedonija. SDSM se protiv imeto Makedonija, zarem ne vi e jasno se` uste?

Sega ke dojdat i ke baraat SDSM, da se nareceme RM-Skopje i deka toa sto ne sme vlegle vo NATO [ne sme kapitulariale] e vina na Gvujo.

Еве официјално кој земји ни се пријатели:

Кои членки на НАТО биле “за“, а кои “против“ Македонија

Франција, Шпанија и Италија цврсто застанале зад позицијата на Атина за вето на членството на Македонија во НАТО. Поддршка Грците добиле и од Луксембург и Исланд. Унгарија, Словачка, Белгија, Холандија, Германија и Норвешка пак се изјасниле дека се за членство на земјава во НАТО, но оти имаат разбирање и за позицијата на Атина. Со цврста поддршка за Македонија и против Грција биле САД, Турција, Словенија, Чешка, Естонија и Литванија. Неутралност покажале Данска и Бугарија, а Канада, Велика Британија и Португалија не зазеле никаков став околу поканата за членство на Македонија во Алијансата, јавува специјалниот известувач на Нетпрес од Букурешт.

Милите ни црни „братја“,милите ни татарчета, ете им ја нивната поддршка за во НАТО..fmi,каде си гнасо една црносветска да го покажеш носето тука, но ти го пикаш кај што не треба, овде те нема да кажеш ништо за постапката на ОЏАЦИТЕ ОД ИСТОК!!Браво за Турските пријатели...

Хух, ми олесна. Си реков готово е со НАТО. Значи, како што рече Валентин Николовски, Македонија штом ќе го реши името со НАТО, добива покана за членство т.е. Нато е принуден да не покани за членство, друго, сношти на вечерата имало голема расправа ( дури караница ) помеѓу Буш и Караманлис, но немало никакво решение.
Значи, добивме:
УСЛОВЕНА ПОКАНА.

Nema konsenzus vo Makedonija da se vikame Makedonci i Makedonija. SDSM se protiv imeto Makedonija, zarem ne vi e jasno se` uste?

Sega ke dojdat i ke baraat SDSM, da se nareceme RM-Skopje i deka toa sto ne sme vlegle vo NATO [ne sme kapitulariale] e vina na Gvujo.

и затоа вечно ке тапкаме во место , само затоа што некои ке се викаат мексиканци место македонци само за бидат на власт.

И никакво обвинување меѓу нас, зашто тоа е беспотребно и штетно. Се знае кој е виновен за целава ситуација, тоа се гомнава јужни. На чело со Куромалис. Може би работат под диктат на Русија, со тоа Русите сакаат да им кажат дека можат да стопираат проширување на Нато, кое е стратешка цел, со некакви илузорни проблеми.

Милите ни црни „братја“,милите ни татарчета, ете им ја нивната поддршка за во НАТО..fmi,каде си гнасо една црносветска да го покажеш носето тука, но ти го пикаш кај што не треба, овде те нема да кажеш ништо за постапката на ОЏАЦИТЕ ОД ИСТОК!!Браво за Турските пријатели...

Vo tataro-ruski smes tnr. bugari, kaj verba ke imas? Tie odsekogas bile makedonski neprijateli.

uslovena pokana sme dobile, kazaa na radio sledat dopolnitelni info

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom