Преварантски мобилари и сервиси за мобилни?

• Креатор на темата Креатор на темата zverka
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
5
Што им фали на приватните мобилари,стереотипен човеку?!

im fali mnogu po nekolkute losi iskustva vo 2-3 mobilari niz skopjevo koga za visoki ceni mi davaa telefoni so si gi koristele pa mi vadi nekoja kutija i mi go stava i mi vika eve ti nov e a na nego talk time 5 saati drug primer se javuvam vo mobilara baram n95 mi vika imam idam tamu mi vadi telefon samo bez kutija i mi vika nov be orginal a ja mu vikam da be aj idi lazi mali deca,zatoa n95 si ja kupiv od alpha copy barem znam deka orginal od finska e i ne e koristena,a najvise so me nakurci kupuvam n73 za edna nedela koristenje telefonot mi se rasipa i use deckoto mi vika nemas garancija a samo sto go kupiv se pravese na lud deka ne me poznava dali treba uste primeri da dadam za rabotenjeto na privatnjacite kaj nas

Да,тоа се неколку мобилари.Но не значи дека сите се такви.

Јас имам зимано од Ask4mobile досега 5 телефони,ем поефтино за 100-150 евра од Т-мобајл,плус имаш гаранција месец,и типот не се прави луд према тебе дека не те знае :)

Пробај и од други мобилари,има останато уште поштењаци во Македонија

Да,тоа се неколку мобилари.Но не значи дека сите се такви.

Јас имам зимано од Ask4mobile досега 5 телефони,ем поефтино за 100-150 евра од Т-мобајл,плус имаш гаранција месец,и типот не се прави луд према тебе дека не те знае :)

Пробај и од други мобилари,има останато уште поштењаци во Македонија

Аххх...јас кое лошо искуство го имам со нив но не за купување туку за сервисирање. Од тогаш навака не ми текнало да помислам на нив, а не да идам да купам.

Аххх.......само не сакааат да поминам кога сум многу нервозен.

Луди луѓе! :tapp:

Moре да знаеш како се прави луд...другарче пред година дена му остави Nokia N91 на поправка, го мафташе со месеци, те еве чекам кристалите да ми стигнат, те незнам што чекал...и овој добродушен, не е тип што му се спојуваат жички и го батали телефонот си купи нов пошто немаше нерви да се расправа. До ден денес му го нема вратено телефонот. Мене така и носот тепсија ќе му го направам.

Да да,јас зборев за продавање да се разбереме,не за сервис :)

И јас само најлошо за сервис имам слушано.Ама мислам двајца типци се,тој што продава е Мики,а сервисерот Бошко го збореше,не знам како се вика.
Мики е добар,малце поспан ама бар фер,тој другиот...ноу комент.

Мистик, другар ти треба да му даде на некој мангуп 20 евра да го подигне телефонот од сервис. Ако го нема неговиот да му даде некоја е90 или н95 8 гига да земе.

еј не почињајте за аск4мобил... а инач звер ти си невиден бакусз со телефоните... шо да ти кажам јас значи препродавам телефони којшто ги зимам од мобилари и до сега со ниеден немало проблем.... и за гаранција никој не ми праел проблеми ти од којзнае кај си ги земал телефоните.. не заебавај....

Moре да знаеш како се прави луд...другарче пред година дена му остави Nokia N91 на поправка, го мафташе со месеци, те еве чекам кристалите да ми стигнат, те незнам што чекал...и овој добродушен, не е тип што му се спојуваат жички и го батали телефонот си купи нов пошто немаше нерви да се расправа. До ден денес му го нема вратено телефонот. Мене така и носот тепсија ќе му го направам.

Другиот Арсение. Преварант прва класа.

И јас го имав истиот проблем, јас дури ги чекав да се вратат од одмор, за да ми го вратат телефонот покрш од кога им го дадов.

Малце ми фалеше да заиграа боксовите, а и инспекција.

Него, барем за тоа не е проблем. Функционираме во пазарна економија во која сам си ги креаираш потрошувачите. Знаеш овие неколку мислења која анти-реклама се-искрено сите наши телефони што ни ги заебале не вредат толку колку што они ќе изгубат.

Можеби македонците, паѓаат на реклама...ама искрено како што сме напатен народ многу повеќе веруваат на анти-реклама.

Преварантски мобилари (сервиси за мобилни)?

Ја отварам темава поттикнат од муабетот кој се разви на една друга тема. Ќе ги префрлам и постовите тука.

Значи, дали сте имале лоши искуства со одредени продавници за и сервиси за мобилни? Дали ве измамиле за нешто?

Германос - му го поправаа телефонот на братучедот цели 2 месеци и на крај со пазарна инспекција им отиде и зеде нов. Нека биде ова совет и за други.

Германос - му го поправаа телефонот на братучедот цели 2 месеци и на крај со пазарна инспекција им отиде и зеде нов. Нека биде ова совет и за други.
Мислам дека имам пишано и еднаш претходно...ја купив нов (фиксен, бежичен) од Германос кој беше расипан од старт. И го враќам во салонот во ГТЦ...ми викаат океј, ќе ти го поправиме. Абе какво поправање копуци едни, викам прифаќам само нов, расипан сте ми го продале, ваша вина е тоа, не сум го расипал јас па да ми го поправаш. И го оставив, демек морале да го проверат сепак во сервисот што е дефектот па ќе одлучеле што како. Ме маткаа така недела дена, дојди утре, дојди задутре и на крај ми се споија жички, пошто ги гледам се подјебаваат со мене (у Јапан да го праќаа на сервис ќе завршеа работа побргу) па морав да му кажам на лигушот дека доколку утре во исто време кога ќе се враќам од работа не ме чека нов телефон, ќе ги потепам ко магариња. И си излегов.

Наредниот ден фино лепо нов телефон.

Можеби малце не се вклопува во целта на темава ама мислам дека е горе-долу тука некаде.

На тетка ми пред година дена и падна телефонот и се скрши екранот, беше купен од T-Mobile и го однесе на сервис таму. Го зедоа и го задржаа ненормално долго време, се додека не и го вратија па забележавме дека не работи bluetooth-от. Откако го однесе пак на сервис, и рекоа дека треба да се менува целата плоча на телефонот (не знам што е точно тоа) па пак го однесе, стоеше едно време и кога го вратија, bluetooth-от пак не работеше а покрај тоа сега сам си шеташе по менијата, се исклучуваше/вклучуваше, губеше мрежа...
Жената реши од немајкаде и нов мобилен да купи.

Сестра ми исто имаше проблеми од Германос ама не со телефон туку со Mp3-плеер, одвај го однесовме на сервис, само не маткаа - одете таму, тие од таму одете ваму, на 100 места, го прошетавме цел град. Плеерот неколку пати се расипа, на крај и дадоа нов како гратис па и тој се зезна и крај краева купи нов плеер.

Ај нека каже некој со која мобилара имал добро искуство, па да знаеме од каде да купуваме а од каде не?

Јас имам лошо искуство со Аск4мобил, Д3, Мобиклик итн.

леле еден како го заеба братучед мi маме му ебам.
му продава преварантов на братучед ми sony ericsson w800.
братучед ми го зема мобилниот, рипа од радост ама за негова несреќа кратко траеше радоста. само 1 недела.
после една недела му рикна прво звучникот. ај некако издржуваше без звучник(не знам ни јас како) го користеше мобилниот само како камера.
не поминува 1 месец и екранот рикнува. одеше во сервиси, џабе.
отиде кај тој истиот човек му вика имав 2 месеци гаранција, овој се прави на тошо, демек не го знае. и ништо мобилниот отиде на сите сервиси ништо не се напраи. процесорот му откажал и немало спас никаков. оттогаш ни тој ни јас не купувам мобилни од мобиљари.
нов си е нов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom