Axe

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Интересно и корисно,и докажано како треба да се игра :)

Да не зборамз а корисноста што некој Agi би го оставиле на страна,и он да фати lvl 7 за тоа време,комбинирано со deny на свои крипци.

Туторијалов е супер,само напомена :

Ако дојдат доле двајца,ваљда би биле паметни да проверуваат шума кога ќе видат дека фалите,и нема лесно крипање :(

Затоа би препорачал,ако доле има двајца,вие да крипате горе,и обратно :)

Koa sum scourge sekad idam gore osven ako sum solo heroj pa idam mid..ako sum gore nema shansi sentinel heroj da kripa u moja shuma zaso sekad si vlecam kripci od vreme na vreme za priatelot so mene da fati exp poveke od obicni a ja exp od neutralcite so sum gi povlekol i moite kripovi so mi pomagaat da gi utepam. Taka da..Mac ur taktic fails!
Anyway...Tutorialov e no comment..meme ebava! svaka cast..samo neznam dali ke mozam da go izvedam :) ne e lesno ko sto tipot pravi da izglea :)

Koa sum sentinel idam dole..taka da scourge heroj pak nemoze da kripa u moja shuma :) <3

Не бе, лесно е да се изведи тоа со влечењето, само кога е некаде до 52-3тата секунда ги завлечуваш криповите и одиш си крипаш послаби крипови до лвл 3 ( може и со помош на твоите крипови, ги завлечуваш пред да дојдат накај кулата )..

Aj denovive da vlezeme na ista mapa od ist tim na gg..da me naucish da gi vlecam taka kripovite u tocno vreme za da pravat respawn? o.0

Мале.. мојот омилен ДоТа херој ..

Еднашка влегов на Гарена .. и ми се падна Ахе по -sd пат ..
игравме 1 v 1 .

Имав споено
2 x Vanguard
1 x Heart Of Tarasque
1 x Boots of Speed
1 x Battle Fury

Го развиав ..

И на 12 LvL На рохан му се тепав без маГии.

Иначе ги зимав 3-та , 2-ра и Последна ..

Многу е битно да знаеш да процениш дали на почеток да играш со прва,или втора...

Има ѕверови кои на страна играат со прва против sniper,trax,razor и други фини херои.
Што секако и ќе им успее,ако противниците се нубови :)

Нема овој херој мислам е нај имба , треба да го ребалансират малку, досега во 90 % од игрите што сум ги изиграл каде што се играло со ексот секогаш е дзвер и има позитивен скор :) јас со патиче тој тап на 5 ти левел од шума ми иди со вангард и ај после играј :)

Јас ако играм 5 v 5 земам од оние штитовине што се по 300 ја изучвам 3-та и се пикам во нив ... па 90% од партите правам first blood, па 2 ring of helth па 2 vangardi прво правам ... најдобро е 2 ра да изучиш на 2 левел и оди во крипови се врти како луд :) ако е renge додека мава по крипови ќе му се доближиш ако не е range тој сам ќе дојде

Battle fury па satanic и доволно е :smir:

ја па го играм со 2 вангарда и на почетоко 3та и плус и уште од 1ви лвл у шума ( само земам ја 1ва едншка ради стакување на неутралки ) и обавезно си барем 1 левел пред другите после 2ри вангард искачам и другите одма wtf wtf :)

Axe е машина за пари xD

Точно така .. само одпочеток 1 вангард и одаш тепаш неутралци .. и после 2-ри вангард и одаш тек тек на кулата .. интересно е ..

Jas inace gore dole se so 2 pocnuvam da igram pa potoa ja zimam 3

Inace moze 2 i so melee heroj koa toj ke odi da istepa krip da mu ja snema magijata togas ti odas i go butas nabrzina so prva a ako si nad 6 lvl togas nema sansi da te istepa mu ja opnuvas poslednata i prijatno.

Inace fala za sovetot so onie stitovite so pocnuvas God i za site strategii sto mi gi re4e.

xexe.
Znaci Dota e golema strategiska igra

Taka sega so e imba herojot imba e a vie sto go pravite mnogu jak mnogu ste greska pretezno deka ne igrate vs podobri opps (da ne kazam igrate so noobs) taka da axe moze da bide pobeden so mnogu heroj so malce poveke mislenje taka da ima mnogu heroj so koj lesno mozete da go "tepate"
1. Inteli Destroyerot, Witch Doctor, Najlesno
2. Strenght Magnus, Niax , Rexar, Saladar, Centaur, Mnogu lesno
3. Agy Tarex,Phantom -lancer , assasin, Stealth assasin, itn int
t.e. Ke go tepas so skoro sekoj heroj so 2-3 Blada Maila
P.S Clockwork e najimba heroj so koj moze da se ownira se i sesto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom