Кој дијалект најмногу ве нервира?

• Креатор на темата Креатор на темата GavolRulz
  • Време на започнување Време на започнување
Berovski so toa nivnoto namesto zboruvam (ili aj eventualno govoram)...DUMAM, aj sikter be

А зашто ве нервира кумановски дијалект не ли можете да разберете толко ли е тешко исти е како српски јазик,а знам дека 90% гледав пинк и много други српски програми на кабелска.
Он:мене ниту еден дијалект не ме нервира и сите можам да ги разберам што зборат без разлика на кој дијалект се зборува.

Џабе и Адриана Лима да ми дојде...и да ми прозбори на беровски, ќе ми се згади!!!

Така да дефинитивно беровски...

Незнам.. битолски не ме нервира.. онакој само не ги разбирам бш најдобро. а струмички ми е доста интересан и бш би сакала да га увежбам малко да се искурназу у наше градче :helou: хехеехехехехеххехе

Ниту еден дијалект не ме нервира само мн ми се чудни некои зборови...на пр.битолчани за садови викаат пајнци, за пенакло викаат стило итн итн :vozbud:Интересничко :pos2:
Единствено што може да ми полази по нервите е скопскиот, ама оној тежок шмизлички :tapp:

Нервира ме кумановскиот.И баш поради тоа што е сличен со српскиот јазик.

кумановски и беровски
а најубаво зборуваат велешани

струмички не го поднесувам :nesvest::nesvest:

Не ме нрвира све што е во граница на разбирливост 2милјона луге сме неможеме убаво да се разбереме па не иде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom