TpH_Bo_OkO
Трноризец
римз. Извор за тврдењето твое?
Овие, воопшто не изгледаат дека се латински. :hihi:

Овие, воопшто не изгледаат дека се латински. :hihi:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
epir e samo del od ilirskite pleminja ... pod iliria se podrazbiraat site ilirski pleminja od dalmatija do denesna severna grcija,
Во Ложа се жени со Донка. А исто таму и ги обединил православнните, при што зајакнал милитарно и победил голем број битки(25 по број) против Отоманците.
Забележано има дека кога ја водел битката против аскерот отомански кај селото Дервен(Близу патот Скопје-Тетово, МАКЕДОНИЈА) за него и за битка та е запишано: „Лавот командуваше со лавови“
Епа кажи ми римз другар, кога тоа албанците се поистоветувале со ЛАВОВИ?!
According to Plutarch, she was descended from Aeacus, through Neoptolemus. Aeacus was the legendary king of Aegina and the grandfather of Achilles.
http://wso.williams.edu/~junterek/olympias.htm
И сега сакаш да кажеш дека тие во Далмација и овие во Северна Грција се исто така албанци???
И знаеш во Епир живееле 3 населенија....македонско, грчко, и тракијско....
И сега........може и да е тракијка...може и да е гркинка, па и македонка...
На што да верувам???
Ај докажиДека јас имам доказ дека епирскиот јазик е албански. ДОКАЗ!!
Кога сум бил мал, како секое дете, сум играл со кал.Туку, место тоа, се расправаш со луѓето, врз основа на некои приказни кои си ги слушнал кога си бил мал...
Ај докажи![]()
Овој ме интересира. Имаш нешто од него на нашки? Макар и англиски...Делата на Лек Матренга