Како да ги вмрежам компјутерите дома?

• Креатор на темата Креатор на темата Dj_Madness
  • Време на започнување Време на започнување
Најточни, од времето кога имаше 5-6 играчници во цело скопје, со пентиум 2 или 3, кога се играа:
Warcraft 1 и 2
Half-Life
Age of Empires
StarCraft

Тоа ќе е негде, еве, 98 год.

Во локалната играчница, јас им ги поврзував сите компјутери, без никаков cross-cable, а и не ни знаев за такво нешто...

Веќе ти се поврзани :):):)
Компјутер со компјутер веројатно мора да се поврзат со crossover кабел.
Јас пробав да ги поврзам со обичен кабел, ништо не се случи, дури компјутерите не ни препознаа дека се приклучени...

Од кога постојат компјутерите, т.е. од 95 година?:pos2:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=22233

Компјутер со компјутер веројатно мора да се поврзат со crossover кабел.
Јас пробав да ги поврзам со обичен кабел, ништо не се случи, дури компјутерите не ни препознаа дека се приклучени...

Од кога постојат компјутерите, т.е. од 95 година?:pos2:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=22233

Добро, ти стварно ме свати буквално??? :tapp::tapp::tapp:

Иначе со Crossover кабел, МОЖЕ а НЕМОРА! Ја ниеднаш во живот не сум поврзал нешто со Crossover кабел, и ниеднаш не сум имал никаков проблем.

Ете и на DJ_Madness (од првиот пост на темава) му помогнав така најнормално без филозофии со кабли, кросовер и чуда....

koga sum veke kaj temava,da prasam neso.
Koga se mrezno povrzani 2 kompjutera,kako preku edniot da vlezam vo druigiot(i vo drugiot da mozam mausot da go mrdam,sve da praam kako da e moj)?
Pisete mi pobrzo pls na personal msg,na msn:n.o.pain@hotmail.com <---na bilo sto itno mi treba

Мислам дека ти треба соодветен софтвер за тоа,ама не сум сигурен. Ќе ти објасни некој постручен.

Има многу програмчиња али земи го TeamViewer доколку сакаш да си бидеш и на двата компјутери,само не се надевај дека ќе можеш да „влеваш“ во други компјутери на локалната кабловска мрежа бидејќи требаат подесувања и од другиот ПЦ ако ти е за тоа :toe: за тоа има други финти и софтвер

само не се надевај дека ќе можеш да „влеваш“ во други компјутери на локалната кабловска мрежа бидејќи требаат подесувања и од другиот ПЦ ако ти е за тоа :toe: за тоа има други финти и софтвер

Ja sakam da go kontroliram i drugiot pc(ako e upalen) na primer:ako go dvizam mojot maus,da se dvizi mausot na drugiot pc,da ja gledam negovata pozadina...E sea neznam kolku ti mene me razbirash so sakam(go opisav najjasno sto moze),no ko sto razbrav u ova sto go pisa kazi mi kakvi podesuvanja tereba da se napraat na drugiot pc?

Ја симна ли програмата??Ќе ја инсталираш на двата ПЦ-а и после ќе видиш самиот што треба да правиш.На двата ќе треба да им дадеш исти ИП адреси или сл.

Koga se mrezno povrzani 2 kompjutera,kako preku edniot da vlezam vo druigiot(i vo drugiot da mozam mausot da go mrdam,sve da praam kako da e moj)?
Pisete mi pobrzo pls na personal msg,na msn:n.o.pain@hotmail.com <---na bilo sto itno mi treba

Наједноставно, оди во Help and support

Invite a friend to connect to your computer with Remote Assistance

Без да снимаш глупости. Само шо ова не е нај нај програмче.

Друже за ова ти треба NetSupport School програма. Едниот компјутер ти е главен (Tutor) другиот спореден (Student). Програмата треба да е инсталирана на 2-та компјутери. И од главниот, може да го контролираш споредниот, да му го мрдаш глувчето, заклучиш маус и тастатура, да му го ресетираш и сл. Ова го имаше кај нас на училиште, а јас бев Tutor... Можеш да замислиш што се дешаваше :pos:

Најди го Anyplace Control, врши ептен работа. Јас со него ги управувам моите 2 РС дома, и уште 5 други РС на моитер другари. И за на некој да му направам нешто, за да не му идам до дома, се поврзувам вака со програмчево, и исто како неговиот РС да е мој :):):)

Ja sakam da go kontroliram i drugiot pc(ako e upalen) na primer:ako go dvizam mojot maus,da se dvizi mausot na drugiot pc,da ja gledam negovata pozadina...E sea neznam kolku ti mene me razbirash so sakam(go opisav najjasno sto moze),no ko sto razbrav u ova sto go pisa kazi mi kakvi podesuvanja tereba da se napraat na drugiot pc?

Free:
UltraVNC
RealVNC

Commercial:
pcAnywhere

Преферирам Radmin, иако е зафркнатно да најдиш кракована верзија. Инаку добри се и двете free што ги наведија пред мојот пост.

А за корун.. Од 95та година користиш обичен кабел за поврзвање пц-то-пц, и го гледа како кроссовер? :S

Респект!

Intelli admin go ima na oficijalniot sajt (ne ti treba agenti za drugiot pc) ama 30 dena trial ti e ....

Преферирам Radmin, иако е зафркнатно да најдиш кракована верзија. Инаку добри се и двете free што ги наведија пред мојот пост.

А за корун.. Од 95та година користиш обичен кабел за поврзвање пц-то-пц, и го гледа како кроссовер? :S

Респект!

Абе дали го глеа, дали не го глеа, кросовер или не, НИКОГАШ во живот не сум имал проблеми од овој тип со кабел, и ниту еднаш за ништо не сум купил ниту преправил кабел во кросовер.

па сеа....

Еве и од двата компјутери

Untitled1.jpg

untitled-1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom