Значи,како да си го поврзам лаптопот со десктоп пцто дома преку мрежните картици со кабелче??
Како да направам конекција??
Пред се ми треба да пренесувам фајлови
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи,како да си го поврзам лаптопот со десктоп пцто дома преку мрежните картици со кабелче??
Ако ги поврзвиш преку рутер Пинчињава требит вака да ги напрајш.
![]()
Ако го поврзвиш пц ту пц вака требит !!!
![]()
Бај Да Веј овие пинчињава стоет на крајојне од каблено .... за секој случај дан си плавуша
Немора
Ако врзуваш директно компјутер со компјутер, без ништо измеѓу (свичови, хабови... ) мораш со cross-cable ...
Шо неморат бе лол ??? ЕЕЕ море корун море абер немаш !!!!!
Пробај да ги побрзиш пц ту пц со овај начинов рутер то пц па ќе видиш дека не работат !!
ФАЛА МНООООООООГУ
10 зеленки би ти дал..да можев
у свакоме случају ти си life saver
Кај ниеден жив човек што го знам и не го знам, го прават ова без cross-cable.
2 компјутери, лан (наобичен кабел), толку. Све си е безпрекорно, без ниеден проблем.
Види:
Имаш мрежни карти кои автомаски препознаваат cross over mode.
Новите се во главно сите такви, ама не беше така до пред некое време.
Од кога постојат компјутерите, јас вака поврзувам 2 компјутери меѓу себе. Зимаш кабел, едниот крај во едниот РС, другиот крај во другиот. Праиш конекција, и опааа, мрежа![]()
Од кога постојат компјутерите, јас вака поврзувам 2 компјутери меѓу себе. Зимаш кабел, едниот крај во едниот РС, другиот крај во другиот. Праиш конекција, и опааа, мрежа![]()
Дефинирај 'Од кога постојат компјутерите'.
Е па не се сеќаваш добро или претеруваш сега, затоа што порано не функционираше ако не е кросовер, и рутерите мораше да бидат поврзани меѓу себа со крос овер.
..... и се оди како подмачкано.Брз трансвер-закон.Бај д веј..А како да ги поврзам за мрежно играње