Пеење

• Креатор на темата Креатор на темата *eLeNa*
  • Време на започнување Време на започнување

*eLeNa*

мјаѕ.ιgℓєѕιαѕ ^^
Член од
6 март 2008
Мислења
98
Поени од реакции
16
Сакам да пеам...иако немам некој посебен глас за пеење...па кажете дали сакате да пеете и што пеете најчесто... :wink:

ја пеам СЕРБЕС ДОНКА додека се туширам...

Пеењето ми е хоби и најмалце 1 час во денот оделувам за да пеам.
Се случило да бидам во тежок период и само пеењето ме расположува.
Дали пеам убо или не не знам, а и имам добиено неколку пофалби за гласот.:music4::ojea:

За пеење пееем ама не ептен силно на глас потивко!! :D :D :D:pipi:

OveR..!! This is my destiny..!!

Пеење...:vozbud:
Обожавам да пеам исто толку колку што обожавам да слушам добра музика :) Секако дека пеам...понекогаш не можам да се изнапеам па и 3 часа пеење ми се малку :) А што пеам...па се што ми лежи на душа...:pipi:
Омилено хоби дефинитивно...

Морам да пеам зашо свирам на гитарата. :)

Инаку, гласот ми е просечен (бас :)), ама што да се праи.

Некогаш уживам да пеам.

Обожавам да пејам, уште од 5-то одделение одев на хор, а во средно добив неколку пофалби од професорот кој многу претпазливо ги одбираше членовите во хорот. Многу пати ќе застанам пред огледало и се замислувам демек пејачка. :hihihi:

баритон сум па кој сака да се надвикуваме нека повели:smir:
пееме пеемее песни глупави лесни а песни глупави ,,,,,
чачача :vozbud:

Јас се заљубив во хорското пеење уште од осмолетка кога си пеевме по смотри на ниво на град.
Од причини за мене непознати професорот во средно не ме прими во гиманзискиот хор.:toe: Денес кога ќе го сретнам на улица не го поздравувам. :icon_evil.
Неостврена желба ми е да пеам во црковен хор. Ми има некој посебна енергија.

Јао, нон стоп пеам. На почеток се дешава да зафалширам, ама од кога ќе се загреам добра сум.:)

Уште од 5то одд. сум по хорови и натпревари, сега во средно слабо некако, ама си пеам... под туш, пред огледало, пред компјутер, по улица ( само ако сум во друштво и ако сум ептен расположена :) ) и така.:D

Рикам како магаре..:pos2:

Аааа Еленче темава си ми ја погодила :)

Не да пеам, ехехеее... Ретко кога не пеам! И покрај честите мрчења од околината, јас продолжувам да пеам и тука фрштат парчиња сирење со кои луѓево си ги затнуваат ушите. (како на Ало Ало кога пееше Ивет ваљда:)) Не, се шалам, искрено мислам дека сум музикална, немам некој убав глас, ама барем не фалширам (многу :Р). Одам во школскиот хор и пеам во еден школски бенд...You know, I'd like to be a rockstar when I grow up... :pipi:

:toe: Мора на цел глас коа се раздерам , бандерата се клати ..
али лошо е што имам глас ко на коњ, па не звучи паш пријатно ..

У мојот екс бенд ја бев вокал и гитара така да...пеам. Али од мали нозе сум покажувал афинитети, во средно во хор пеев тенор први-но сега веќе сум бас.
Под туш ретко пеам, гитарата кога ја дрндам или кога си слушам музика се дешава пеењето.

Инаку мора константно да вежбате секој ден за да се одржите во форма...од искуство ви кажувам.

Најчесто свиркам дека имам така дебел глас и многу е немилозвучен,али несвесно ми се дешава да запеам на пример слушалиците кога ми се на уши ке заборавам ,пред некој ден така се забораив на “Ој Вардаре Македонски’’ дома дошле гости у меѓувреме ме умреа од дупење ...:P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom