Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па да пофторам и на оваа тема дека им паднала една од оние што ги спремаа за Иран,нуклеарки со ограничена моќ,такви се ефектите,ова го кажувам од стручен аспект како стар познавач на минско-експлозивни средства(интезивна обука во поранешна ЈНА).Ќути може да испадне и добро што не сме баш толку спремни за влез во НАТО,или уште еден аргумент да не го продаваме нашето име и национален идентитет.
Да де, околу 20 минути од Градец до Скопје... Притоа, сеуште да има огромна моќ да ги затресе прозорите во Битола, Велес и Скопје, а Охриѓани едвај да го чујат. И во исто време медиумите информираат дека имало минирање во Цементара и на косовската граница. И сето ова се случува во исто време.Дете на звукот му треба време да помине извесна раздалеченост нели?
ABC, zarem mislis deka u Albanian ammunition dump ke cuvaat od novite semi-atomic HEID controlled bombs???
Некој да ми прави друштво да дадеме крв? Јест да сум А+ што е најчеста меѓутоа може ќе им се најде.
Иначе звукот патува со 30.000 километри во секунда. Разликата со брзината на звукот и брзината на светлината е една секунда еден километар. Значи ако удри гром на 5 километра од тебе ти за 5 секунди ќе го слушнеш звукот, а ќе го видиш пет секунди пред да го чуеш. Тоа е разликата во брзината. Знам дека везе нема со темава, ама бинто ја паметен да се правам.
Некој да ми прави друштво да дадеме крв? Јест да сум А+ што е најчеста меѓутоа може ќе им се најде.
Иначе звукот патува со 30.000 километри во секунда. Разликата со брзината на звукот и брзината на светлината е една секунда еден километар. Значи ако удри гром на 5 километра од тебе ти за 5 секунди ќе го слушнеш звукот, а ќе го видиш пет секунди пред да го чуеш. Тоа е разликата во брзината. Знам дека везе нема со темава, ама бинто ја паметен да се правам.
Kolku sto razbrav... utka pri obid da se razmontira zastarena municija.. ili nesto slicno...
Snimkava e od kaj 2.30 negde... i uste eksplodira se i sesto ko ludo...
@ 3:23 ima edna GOOOOOOLEMA eksplozija