- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.801
- Поени од реакции
- 5.076
Затоа нонстоп ми пишуваш, едно евро молам!Како добар анарходарвинист ти кажувам дека никој не те има прашано
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа нонстоп ми пишуваш, едно евро молам!Како добар анарходарвинист ти кажувам дека никој не те има прашано
Оправдувам. Право на избор и телесна автономија, плус се решаваат многу други проблеми кои следат од несакано бебе.
Бебето е зависен и интегрален дел од телото. А плус е практично и прагматично да се решаваат проблемите вака. Многу загуби има од несакано бебе и емотивни и финансиски и здравствени па и безбедносни.Може да имаш право на избор и телесна автономија над своето тело, телото кое го убиваш не е твоето тело. Жената кога носи бебе е само тоа, носител на бебето, бебето не е дел од нејзиното тело за таа да има право да го убие. Може ако сака некое влакно од веѓите да си искуби, или да си ги исече ноктите, или да си ја офарба косата, тоа се делови од нејзиното тело над кое има право, бебето не е дел од нејзиното тело за да го убие.
Бебето е зависен и интегрален дел од телото. А плус е практично и прагматично да се решаваат проблемите вака. Многу загуби има од несакано бебе и емотивни и финансиски и здравствени па и безбедносни.
Бебето е дел од телото има плацента, така да а и неможе да живее надвор од неа. Така дефакто е дел од жената. Родено дете може да смени родители. Неродено не може. Плус од несакани бебиња има голем број проблеми. Зошто да ги чуваме и да ни создаваат проблеми. Се решаваат многу социјални ситуации кои се голем проблем.Бебето е зависно од мајката, не е интегрален дел од неа. Детето е зависно од родителите и кога ќе се роди, зошто тогаш не го убиваме? А практичноста и прагматичноста не се некои аргументи, секој може да даде различни примери за тоа што е прагматично и практично. На пример за еден господар на робови е прагматично да постои робовладателски систем каде што тој нема да мора да работи. За некого кој тебе не може да те свари можеби е најпрактичо да те убие, ама сепак те трпи.
Бебето е дел од телото има плацента, така да а и неможе да живее надвор од неа. Така дефакто е дел од жената. Родено дете може да смени родители. Неродено не може. Плус од несакани бебиња има голем број проблеми. Зошто да ги чуваме и да ни создаваат проблеми. Се решаваат многу социјални ситуации кои се голем проблем.
Абортус не е убиство тоа е вадење на непосакуван дел од телото. Што ќе им правиме на тие бебиња. Ќе малтретирање деца и родители да ги чуваат ќе полниме сиропиталишта. Тие стануваат во многу случаи криминалци плус и се товар на родителите кои не го сакаат. Плус има социјален притисок за не давање на посвојување. Нормално и емотивен. Има огромни финансиски загуби и здравствени од чување на бебе кога не е посакувано па и планирано.Пак тој со практичноста и проблемите. Немој да бидеп магаре, слушај ги туѓите аргументи. Социјалните проблеми не се решаваат со убиства, затоа шти на тој начин секој може да идентификува некој свој социјален проблем и да го реши со убиство. За Хитлер на пример постоењето на Евреите било социјален проблем.
Абе човек, дај прај си муабет за фудбал, дај не се дриблај таму кај што не си кадарен...ајјјјј...машко да збори за абортусБебето е дел од телото има плацента, така да а и неможе да живее надвор од неа. Така дефакто е дел од жената. Родено дете може да смени родители. Неродено не може. Плус од несакани бебиња има голем број проблеми. Зошто да ги чуваме и да ни создаваат проблеми. Се решаваат многу социјални ситуации кои се голем проблем.
Сите среќни и весели и ќе си викаме, Да така е!Тука во право е @StefusRefus, и јас го поддржувам. Кога ќе размислам и јас сум за абортус, само поради такви како него. Да го абортираа него, сега немаше да ги трпи никој неговите глупости.
А имам и обожавателкиАбе човек, дај прај си муабет за фудбал, дај не се дриблај таму кај што не си кадарен...ајјјјј...машко да збори за абортус![]()
Ти дај 1000 за сета кариера лингвистичка тортура што ја имам протрпено откако сум тука од тебе.Затоа нонстоп ми пишуваш, едно евро молам!
Ако не е убиство што е? Фетусот е посебен индивидуален жив човечки организам, не е дел од телото на мајката.Абортус не е убиство тоа е вадење на непосакуван дел од телото. Што ќе им правиме на тие бебиња. Ќе малтретирање деца и родители да ги чуваат ќе полниме сиропиталишта. Тие стануваат во многу случаи криминалци плус и се товар на родителите кои не го сакаат. Плус има социјален притисок за не давање на посвојување. Нормално и емотивен. Има огромни финансиски загуби и здравствени од чување на бебе кога не е посакувано па и планирано.
Не е посебна индивидуа не ни независен организам. Индивидува на 3-4 години возраст е а зависен е до 6 месеци од мајката за крв. А после за млеко.Ако не е убиство што е? Фетусот е посебен индивидуален жив човечки организам, не е дел од телото на мајката.
Не мешај термини и не прај straw man, биолошки фетусот е посебен организам, генетски комплетен со уникатна днк. Секако дека е зависен од мајката, но тоа не го прави дел од нејзиното тело. Фетусот е засебен организам (човек во рана фаза на развој) и најбитно е дека е жив, што значи абортусот е убиство на човечко битие.Не е посебна индивидуа не ни независен организам. Индивидува на 3-4 години возраст е а зависен е до 6 месеци од мајката за крв. А после за млеко.