Читање книги

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan14
  • Време на започнување Време на започнување
Читам книги редовно. Лектирите за школо ги читам, ама ме мрзи да ги раскажувам во тетратка, а читам и книги по мој избор.
Последната што ја прочитав беше „Звонарот на Богородичната црква во Париз“ од Виктор Иго пред 2 дена. Сега се мислам која да ја почнам. Ај вие предложете некоја?

Читам книги редовно. Лектирите за школо ги читам, ама ме мрзи да ги раскажувам во тетратка, а читам и книги по мој избор.
Последната што ја прочитав беше „Звонарот на Богородичната црква во Париз“ од Виктор Иго пред 2 дена. Сега се мислам која да ја почнам. Ај вие предложете некоја?

Прочитај ја теорија на хаосот(не знам од кој беше) ако те занима за политика.Не е ногу голема 600 страни е :smir:

книги обожавам во последно време ги читам сите книги од Пауло Коелхо. Во последните 3 месеци прочитав: 11 минути ,Вероника одлучува да умре, Вештерката од ПОРТАБЕЛО. Ѓаволот и госпоѓицата Прум, Патот Сантиаго, ЗАхир , психологија на успехот сите 4 дела ,Ана Каренина двата дела ,куќата на една кукла, БЕЛ АМИ - оваа незнам како да ја преведам на македонски Џејн Ер Победникот е сам , мажите кои ги мразат жените

п.с Ако утнав превод на Мк не ми замерувајте :)

Да не знае некој од каде можам да ја најдам Гол човек од Игор Џамбазов...мислам дека не е во продажба веќе, па ако има некој торент или пдф формат нека остави...

Да не знае некој од каде можам да ја најдам Гол човек од Игор Џамбазов...мислам дека не е во продажба веќе, па ако има некој торент или пдф формат нека остави...

За 10тина минути ќе ти пратам линк на пп од кај што можеш да ја симнеш во .pdf формат.

Ако седна да чета книга,то непременно ште е нјакој исторически роман или нешто от сорта,ама и мене все ме м'рзи..

Како серии, омилени ми се Господар на Прстените од Толкин, Мрачната Кула од Стивен Кинг и Фондација од Исак Асимов. Ако се работи за книга која не излегува во делови или како дел од некоја серија, обично преферирам или некоја мистерија ала Агата Кристи / Конан Дојл , или пак историска книга.

Ве молам ако може и мене линкот со Гол Човек !!! Фала Однапред !!!

Читам книги, не читам лектири. Сакам психолошки дела од реализмот, се што е создадено во романтизмот, криминалистички романи, поезија. Омилен автор ми е Достоевски, имам прочитано голем дел од неговото творештво.

Читам разни видови на книги .. доколку едната што ќе ја почнам да ја читам ми е досадно веднаш преоѓам на друга. :pos2:

Читам се и сешто. Од евтини тин-романчиња до тешки филозофии и книги со "безброј страници". Во последно време (последниве 3 месеци) имам фатено некој турбо ритам па читам во просек по 2 книги неделно (по 150-200 стр.). Ме фати некаква "книгоманија". Првин почнав со задолжителната литература (лектири) за IV година гимназија, па продолжив со делата на Коелјо, П.М. Андреевски, Достоевски и по нешто од Славко Јаневски.

Сите лектири и дела за обработка од школската програма ги имам прочитано.Немам време за читање книги кои не се во програмата:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom