Битлси

• Креатор на темата Креатор на темата Doomy
  • Време на започнување Време на започнување
Колкав дел од приказната за Макартни е точна?
Ако мислиш на теоријата на заговор, ништо не е точно, освен тоа што била ултра популарна теорија и сите за тоа зборувале :)
(Да не упаднав во неој муабет, нешто друго да не зборувавте за Макартни?)

Devil-King на втората страна од темава го спомна филмот, па денеска по некоја коинциденција го гледав по втор пат и тоа на јутјуб.

Ги обожавам песните им се легендарни сите до една а и филмот е интересен баш го гледав на отварањето на кафичот ``Јелол саб марин`` во Чаршија посветен на Битлси:)

Ух, ги обожавам. Yesterday, Let it be, Drive my car и Don't let me down ми се нај, а потоа All you need is love, And I love her, And your bird can sing, Oh darling, Can't buy me love, Something, While my guitar gently weeps, Love me do...

Ух, ги обожавам. Yesterday, Let it be, Drive my car и Don't let me down ми се нај, а потоа All you need is love, And I love her, And your bird can sing, Oh darling, Can't buy me love, Something, While my guitar gently weeps, Love me do...
Кога ја спомна While my guitar gently weeps, сакав да го препорачам Love Албумот кој излезе во 2006 а го уреди и издаде нивниот продуцент Џорџ Мартин и неговиот син. Се работи за миксирани и преработени песни од нивни снимања со поинаква позадина, нешто навистина многу убаво. Еве на пример како звучи While my guitar gently weeps која ми е омилена преработка од песните на албумот:

Каверов на Леноновата Imagine исвирена на гитара ми се виде интересен, никако не можам да го фатам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom