Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чекај малку, на овој мислиш или??
Toj e .
Од сликата ништо не се гледа и во спецификацијата ништо не е наведено. Овака ми изгледа како многу ниска класа на точак. Ако не е тајна, за колку пари ти го нудат ??
Za 200 evra ,Shimano menuvacAcera RD M360,aluminiumski ram,diskovi napred i nazad,aluminium bandasi itn
Прошетај малку по продавнициве и види што друго ќе ти понудат во тој ценовен ранг. И не гледај дали се со дискови, ниските класи на диск кочници ептен задаваат главоболки кога е во прашање нивното штелување т.е. ќе ги штелуваш секој втор ден, инаку ќе ти гребат што страшно нервира. Исто многу слабо кочат и брзо ќе ти се трошат пакните. За тие пари подобро е да земеш со V brake.![]()
Друже, очигледно не си пробал Shimano или Avid диск кочница па да ја осетиш разликата за која зборувам. Посебно во offroad услови кога се развиваат високи температури на дисковите при спуст. За на асфалт или на кеј сите се добри. Сакам да кажам дека квалитетни V - brake подобро кочат него ли ефтини (механички) диск кочници.Не мора да значи.Девојка ми има трек 4300 со tektro механички дискови и со вградени шимано шифтери.Кочниците се одлични и фаќаат сигурно подобро од ви брејк кочница.За пример го имам и јас истиот модел односно трек 4300 но му сменив хидраулика кочници и многу полошо е кај мене.Веројатно и во серивисот не ги беа добро монтирале.отидов кај синот на арсо во Влае и човекот ми ги наштелува.СЕга се 5 пати подобри од нови.
Нека не те плашат ич.На речиси сите тука дисковите им свират, и фаќаат дека ги носат на леви мајстори.Однеси ги на саглам мајстор и ќе видиш дека ќе ги среди добро.
Сега да не бидам ептен од оние ѓубрињата.Али ти велам овие шимано вршат и тоа како работа и тоа со тектро ротори.
![]()
Аууу, што збориш и XL му се мали ?? Е па тогаш од странство т.е. од тука.![]()
ram / frame:
Hi-ten
veličina rama / frame size:
26” x 18”; 26” x 20”; 26” x 22”
vila / fork:
MODE - MD-735F
šoljica vile / head parts:
FP-H812PL - 7pcs, 1-1/8”, 28.6/44/30mm, 22+2.5=24.5mm height, Bearings: Caged (5/32”x22), Steel ED with FP-HW-03
uložci srednjeg pogona / b.b. parts:
THUN - ROCKY - 122.5 mm, shell: BSA 68mm
srednji pogon/crankset:
KRIPTON X - SPM4-S337F, 42/34/24,170 mm, PVC coated, W/ chainguard
prednji menjač / front derailleur:
SHIMANO - TOURNEY FD-TY10 band type, top-route, 28.6mm, for 44T, cs-angle:66-69
zadnji menjač / rear derailleur:
SHIMANO - TOURNEY TX RD-TX35 6/7-speed, not rapidrise, W/riveted adapter
ručica menjača / shifters:
SHIMANO - ST-EF40 index front / 7 speed rear
brzina / speed:
21
zupčanici / freewheel:
SHIMANO - multiple freewheel sprocket MF-TZ31 7-speed 14-16-18-20-22-24-34T brown
lanac / chain:
KMC - Z-50 - 1/2”x3/32” (114 links) (7 speed)
kočnica / brakes:
LOGAN - DX2003F - Front mechanical disc brake; JY- 927AE - Rear alloy die casting brakes, 70 mm shoe, black
ručica kočnice / brake levers:
SHIMANO - ST-EF40 V-brake levers
glave / hubs:
QUANDO - KT-MP7F front black / KT-A11R rear black
obruči / rims:
KRIPTON - KRYPTON-X 559-19, 36H , EYELETING: NO, RDA: NO, GBS: YES
dimenzije točka / rim size:
26
pneumatici / tires:
RUBENA - 52-559 V36 RAPID (26 X 1.95)
lula / handle stem:
KRIPTON X - MDHS-12 - A-HEAD stem; EXT: 90mm, Rise: +15, Length: 50mm
upravljač / handle bar:
KRIPTON X - GWHB-02, MTB - steel, W=580mm, angle: 5 deg., 22.2X25.4mm
rog / bar ends:
-
stub sedla / seat post:
KRIPTON X - GWSPSTEEL 25.4 - steel seat post 25.4x300mm long, W/O clamp
sedlo / sadle:
SELLE ROYAL - MACH PU
pedale / pedals:
FP-906, PP body, steel cage, 9/16”, with balls, with reflector
zadnji amortizer / rear shock:
-
težina kg / weight kg:
15.8
Ми го понудија овој модел за 17 000 денари, а пошто немам искуство со велосипеди ако може некој да каже дали вреди за парите ?
http://bike.capriolo.com/2013/sport/oxygen
Искрено јас го гледав и не вреди за ти е пари бидејќи амортизерот не е океј ... и плус за ти е пари нов точак со дискови ... не вреди поубаво купи некој марка точак половен
Безвеза велоспиед.Кој со нормален памет би ставал zoom 40mm.