Доказ дека времето не постои или е еден вид „паралелна димензија“

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување

Што мислите за времето?

• Вкупно гласачи
    211
во 3Д може да постои 1Д нелеи??? па во тродимензионалниот простор постојат бесконечно многу прави-1Д, исто и бесконечно многу рамнини -2Д...следејки ја оваа логика воопшто не е чудно ако времето го земеме како 4 димензија во себе да содржи бесконечно многу 3Д конфигурации...ако ја замислиме четвртата ординатна оска дека е под агол од 45 степени од X,Y,Z оските тогаш ко секој нареден временски интервал целокупниот простор би се поместувал за еден поделок...така координатниот почеток би бил сегашноста.негативната страна на временската оска -минато и позитивната би била иднина...во ваква конфигурација би постоеле бесконечно многу 3Д простори за секоја временска линија...

Точно ова се обидувам да го објаснам, али некој постојано неосновано ме побива со ствари како
На една рамнина, може да постојат бесконечно многу точки и прави, но немора да значи дека постојат.

Интересно од време,простор стигнавме да се разјаснува и што е енергија, уствари само што не е започнато...

Интересно од време,простор стигнавме да се разјаснува и што е енергија, уствари само што не е започнато...

ова се постови уште од првата страна на темава....

Мене па ми е многу поинтересно да зборуваме за време и простор, нели тоа е и топикот :) само ако има уште што да се зборува...
едит: знам дека е поврзано али сепак.... :))))))

што значи во суштина е енергија....
Која е целта на ова?

Точно ова се обидувам да го објаснам, али некој постојано неосновано ме побива со ствари како
Зошто неосновано?

Мене па ми е многу поинтересно да зборуваме за време и простор, нели тоа е и топикот :) само ако има уште што да се зборува...
едит: знам дека е поврзано али сепак.... :))))))
Секогаш мора да има нешто да се зборува....

_______

Чекам да ми докажете зошто е неосновано тоа дека на рамнина може да има бесконечно многу точки, но немора да има?

Така е де, ама што има врска тоа со времето како 4та димензија??

правата е составена од бесконечно многу точки поставена една после друга...ако некаде има прекин, односно нема точка тогаш тоа е полуправа бидејки ке биде прекината...ако фалат две точки ке биде отсечка бидејки од двете страни е лимитирана...истото се однесува и на рамнината...не може да биде “пробушена“....незнам зошто тераш инает за ствари што се очигледни????

правата е составена од бесконечно многу точки поставена една после друга...ако некаде има прекин, односно нема точка тогаш тоа е полуправа бидејки ке биде прекината...

Ако на правата нема точка, што ќе има на тоа место? Не викам дека мора да има нешто, туку што ќе има?

Така е де, ама што има врска тоа со времето како 4та димензија??
Времето не е 4та димензија..

правата е составена од бесконечно многу точки поставена една после друга...ако некаде има прекин, односно нема точка тогаш тоа е полуправа бидејки ке биде прекината...ако фалат две точки ке биде отсечка бидејки од двете страни е лимитирана...истото се однесува и на рамнината...не може да биде “пробушена“....незнам зошто тераш инает за ствари што се очигледни????
Од каде ти е ова....

Ако на правата нема точка, што ќе има на тоа место? Не викам дека мора да има нешто, туку што ќе има?

па веројатно ништо...односно правате е прекината во нејзиниот континуитет како претходно што постирав и преминува во полуправа...односно лимитирана е од едната страна...таму каде што фали точката....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom