Доказ дека времето не постои или е еден вид „паралелна димензија“

Што мислите за времето?

• Вкупно гласачи
    211
Член од
18 март 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
во 3Д може да постои 1Д нелеи??? па во тродимензионалниот простор постојат бесконечно многу прави-1Д, исто и бесконечно многу рамнини -2Д...следејки ја оваа логика воопшто не е чудно ако времето го земеме како 4 димензија во себе да содржи бесконечно многу 3Д конфигурации...ако ја замислиме четвртата ординатна оска дека е под агол од 45 степени од X,Y,Z оските тогаш ко секој нареден временски интервал целокупниот простор би се поместувал за еден поделок...така координатниот почеток би бил сегашноста.негативната страна на временската оска -минато и позитивната би била иднина...во ваква конфигурација би постоеле бесконечно многу 3Д простори за секоја временска линија...
Точно ова се обидувам да го објаснам, али некој постојано неосновано ме побива со ствари како
На една рамнина, може да постојат бесконечно многу точки и прави, но немора да значи дека постојат.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Интересно од време,простор стигнавме да се разјаснува и што е енергија, уствари само што не е започнато...

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Интересно од време,простор стигнавме да се разјаснува и што е енергија, уствари само што не е започнато...

ова се постови уште од првата страна на темава....

Член од
18 март 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
Мене па ми е многу поинтересно да зборуваме за време и простор, нели тоа е и топикот :) само ако има уште што да се зборува...
едит: знам дека е поврзано али сепак.... :))))))

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
што значи во суштина е енергија....
Која е целта на ова?

Точно ова се обидувам да го објаснам, али некој постојано неосновано ме побива со ствари како
Зошто неосновано?

Мене па ми е многу поинтересно да зборуваме за време и простор, нели тоа е и топикот :) само ако има уште што да се зборува...
едит: знам дека е поврзано али сепак.... :))))))
Секогаш мора да има нешто да се зборува....

_______

Чекам да ми докажете зошто е неосновано тоа дека на рамнина може да има бесконечно многу точки, но немора да има?

Член од
18 март 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
Така е де, ама што има врска тоа со времето како 4та димензија??

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
правата е составена од бесконечно многу точки поставена една после друга...ако некаде има прекин, односно нема точка тогаш тоа е полуправа бидејки ке биде прекината...ако фалат две точки ке биде отсечка бидејки од двете страни е лимитирана...истото се однесува и на рамнината...не може да биде “пробушена“....незнам зошто тераш инает за ствари што се очигледни????

Член од
18 март 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
правата е составена од бесконечно многу точки поставена една после друга...ако некаде има прекин, односно нема точка тогаш тоа е полуправа бидејки ке биде прекината...
Ако на правата нема точка, што ќе има на тоа место? Не викам дека мора да има нешто, туку што ќе има?

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Така е де, ама што има врска тоа со времето како 4та димензија??
Времето не е 4та димензија..

правата е составена од бесконечно многу точки поставена една после друга...ако некаде има прекин, односно нема точка тогаш тоа е полуправа бидејки ке биде прекината...ако фалат две точки ке биде отсечка бидејки од двете страни е лимитирана...истото се однесува и на рамнината...не може да биде “пробушена“....незнам зошто тераш инает за ствари што се очигледни????
Од каде ти е ова....

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Ако на правата нема точка, што ќе има на тоа место? Не викам дека мора да има нешто, туку што ќе има?
па веројатно ништо...односно правате е прекината во нејзиниот континуитет како претходно што постирав и преминува во полуправа...односно лимитирана е од едната страна...таму каде што фали точката....

Kajgana Shop

На врв Bottom