Microsoft ги намалува цените на VISTA

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.575
Поени од реакции
18.608
http://www.bug.hr/vijesti/?id=85686

Најверојатно заради полошата продажба од предвиденото MIcrosoft ќе ја намали цената на VISTA.

Сега засега е позната новата цена во САД каде VISTA Ultimate од 299$ ќе се продава за 219$, a Home Premium од 159$ на 119$.

На неразвиени пазари (најверојатно како нашиов), Microsoft ќе престане да продава надградби на Vistu Home Basic и Vistu Home Premium, и ќе продава само целосни верзии по цена на надградба.

Па видоа дека конкурентите особено Apple се се подобри и се повеќе барани и немаат друг избор... но сепак овде на нашиве простори не верувам дека има многу луѓе кои се подготвени да дадат 200$ за оперативен систем кога знаат дека можат да ја симнат пиратската верзија FREE.

Море бесплатно да ја даваат, не ја сакам.

Уште една вест за сите.

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15032

Најновиот упдејт кој го спрема Microsoft за VISTA ќе ги бара и онеспособува пиратските верзии.
Па ко ќе видат колку малку лиценцирани ќе останат, ќе направат апдејт за да го неутрализира овој.:vozbud:
Туку ваљда нема некој со пиратка, со цел памет да прави ауто апдејт:vozbud:

Не него ќе најдат крак и за тој апдејт да не им помогне.:vozbud:

За темава имам само една фраза да кажам:

Голем Кур!:pos2:

Ја на Мајкрософт динар не му давам. И ке си користам ХР уште 2-3 години дур излезе Windows 7, па ако и тој излезе срање, пак уште 2-3 години на ХР.

Vistata е голем промаш на мајкрософр, уште многу треба за 3D оперативен систем.

a koj veli deka vista e 3d os???

Ма нека намалат колку сакаат VISTA - та не е компатабилна со ништо скоро... сите се жалат од неа, а и треба да се жалат, зашто не е тоа тоа што треба да се постигне... сепак XP - то уште го држи пазарот... VISTA SUCKS!!! нечини, иако има некои ефекти и некои работи кои ја поедноставуваат работата на корисникот, но не е добра никако... па да дадам 200 долари за тоа гомно, ни под разно...
А тек сеа ги замислувам коа ќе стаат апдејтот што викате да ги препознае пиратериите... па тек тогаш има да изгубат многу... а и како што кажа еден член прееска погоре, кој будала ќе стаи ауто апдејт на оперативен систем, нормално освен ако незнае па да бутне... и да се зезне, па да мора да го смени или најде и исчисти фајловите кои му јавуваат оти користи пиратска верзија...
Само америчкиот пазар ќе земе лиценца за оперативниот систем, ипак 60-70% од нив користат ејпл или мек. па така да... хаха
А тука во Европа се: Europe Rules хахахаха

a koj veli deka vista e 3d os???

Они одеа накај таа идеа, али за да се реализира таа идеа потребно е многу работа и труд, а и со тоа ќе им излезат плус проблеми во програмирањето на 3D... а иначе прозорцине што се вртат со Alt и Tab тоа им е преземена идеа од ејпл... не се иновативни...а што сакаа да направат нешто во стил на 3D сакаа, и самите си кажаа...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom