Reggae

Не одбивам ако ми пуштат, али сам да зеам да се заинтересирам, да побарам, дома да си фурам реге, не ми текнало..Иако е музиката целокупно ми остава одличен впечаток. У глобала сум ХЦ момак, слушам брза енергична музика, се шо е споро ми е лејм, али реге и дабстеп од поспората музика си поштуем <3

Често слушам реге,кога слушам се полнам позитивна енергија некако:)
Омилени ми се од Боб Марли-Is this love,Stir it up,UB40-Red red wine,Looking in you big brown eyes...

еве да ја освежам малку темата со Ini Kamoze

инаку попознат со хитот Here comes the hotstepper :).

А за реге музиката шо да кажам , одлична за релаксација , го пушташ мозокот на пасење ( или по марихуана евентуално :icon_lol:) ... едноставно музика за уживање

Поштуем реге, самоиницијативно не слушам, ама коа ке пушти томе (татко ми) и коа ке степаме по едно пиво до три, јако е. Ти текнуе?

Ај малку српско реге, нешто што ми праи раат како стареам :)
Па македонско

Без реге нема живот .....добра музика секогаш имам барем 500 мб во ПЦ-то ...........

посебно Боб Марли..........se od nego covekot ednostavno nema podobra ili polo[a pesna se e jako..........:toe:

Имам еден албум Talking Blues од Bob Marley си го слушам од време на време (=

кој го гледал Ali G in Da House мора да ја знае песнава :baeh:

а исто така кога сме кај реге морам да го испоштовам братов Barrington Levy...

Ооооф регеее...:) ми ја зеде младоста... хехе шала xD ...слушав реге еден период онака повеќе. Најмногу Боб Марли и Ману Чао. Регето е доста весело и дава позитивна енергија... У глобала позитивно ми влијае и затоа го сакам, си слушам коа ке ми текне =)

До кога бее вака човече ...коа ќе слушам реге ..стариов ..ќе се дрогираш?наркоманска музика била ...:tapp:

До кога бее вака човече ...коа ќе слушам реге ..стариов ..ќе се дрогираш?наркоманска музика била ...:tapp:

Аман бе чоек ....ја па коа пуштам реге стариот влева у соба кај мене со гитара и џоинт во рака :vozbud::vozbud::vozbud:

ми текна на темава и реков штета е да биди забораена. песничево е малку поинакво реге, некое поново, то е, сите музики почнаа да користат некој електронски инструментали па еве и во регево се појавило тоа, али сепак песничево е Chillax...

На денешен ден пред 65 години беше родена легендата Роберт Боб Неста Марли. RIP

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom