Reggae

Сега почнав да ги слушам УБ40 и можам да кажам дека многу ми се допадна нивната музика.Добри се ама со Боб не си можат:)

Си поштувам Регенце, топ музиче е, си слушам Marley, Gentleman, Manu Chao, Tanya Stephens, Peter Tosh, Scientist, Damien "Jr Gong" Marley, The Mighty Diamonds.....:helou:
А сеа па на Егзитон се убив од слушање секое сабајле регенце надополнето со хепи пипл :)

Go slusam od 4god, se sekavam kako smesno igrav na "No women, no cry":pos2: Nema veze, obozavam regge, samo ne sakam da mi vikat deka pafkam radi toa so slusam regge:( Ama pak si slusam, i si go obozavam Marley i za inat na site si setav so maicka Marley :D:D:D:D:D:D:D:D

Дали го има некој албумот од Shappa? Ако го има, нека пише тука или по п.п. ако може да ми го даде некако, фала.

Некој од Канон да не има песни да ми прати?

не слушам реге али да не беше Bob marley мислам дека немаше да биде воопшто познато реге-то

не слушам реге али да не беше Bob marley мислам дека немаше да биде воопшто познато реге-то

И Тупак и Еминем да не беа, немаше рапот да биде познат.Секој музички правец има своја икона која го прославила.Не дека не бил познат ама го издигнал на повисоко ниво:)

Skinhead Reggae, Ska, Rocksteady RULES!!!
Laurel Aitken, Judge Dread, Symarip/Pyramids, Desmond Dekker, Derrick Morgan, Prince Buster, Toots & the Maytals, Pioneers, Ethiopians, Cimarons, Dandy Livingstone, Rico Rodriguez, Dave & Ansell Collins, Alton Ellis, John Holt.........

сите овие што ги знаете Bob Marley, Peter Tosh, Burnig Spear или Rastafari Reggae се многу после горе-наведените.

Многу сакам реге, не сум нешто многу навлезена во правецот и не знам многу изведувачи, ама знам да заслушам по дома Bob Marley, Manu Chao, Gentleman, UB40 и во последно време Tanya Stephens. Многу ми беше филм сега кога бев на одмор секој ден доле на базенче од хотелот пуштаа реге, мераци. Многу весело музиче за лето, само за коктелчиња и плажи :)

Само комбинација на reggae сo ska и punk, тоа звучи подобро...
Вака реге-то е многу, што знам...chill music, лежерна, дремачка, ништо-неправечка :) t.е музика за денгубење по цел ден :(

Слушам реге, а го обожавам Марли:vozbud: :vozbud:Он и The Wailers се перфекција.

Поштувам реге... bob marley и the wailers ми се фаворити и наравно иам постер од боб марли в соба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom