Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
i ja se cudam za tie anketi ...cisti glupostiабе не треба ни да помислувате на мењање име а вие анкети ми правите тука та Демократска ли да било или шо ти знам каква
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=11EAC229739580409ED0E23553C4902D
погледнете колку поразителен е предлогот
abe ne treba nikakva emisija i nikakov Milenko za da se sfati deka ne treba da se pregovara za imetoЈа гледам Мирка кај Миленко, тема истата оваа, мислам дека народов мора да ја гледа оваа емисија.
Неверојатно колку не имаат отупено политичариве. Мирка даде одлична анализа, секоја чест.
Незнам зашто,ама знаејќи ги политичариве и она што се случува со имево тотално се деморализирам дека можеме да останеме Македонци.
Луѓе,не еден, не два туку 10 дневен без престан протест треба да направиме зашто ќе ни извадат крајници кроз гз!!!
abe ne treba nikakva emisija i nikakov Milenko za da se sfati deka ne treba da se pregovara za imeto
Другари/ки, јас незнам дали вие сте го виделе предлогот на Нимиц.
Ова со името е нешто како мамка, затоа не требаше предлогот да излезе во јавност.
Во него стои...све во светот што го има името македонки/ско/ци ке биде заменет со демократска/независна Македонија.
Тоа значи...сите учевници, историја, имиња на институции све мора да биде променето што го содржи зборот Македонија.
Пример:
Македонска литература ке биде заменет со Литература на демократска Македонија.
Кога ке те праша некој што си, ти ке му кажеш јас сум демократски македонец!
Незнам како може Македонец ова да го прифати!
И како може Груевски, Црвенковски, ТАЧИ, АХМЕТИ!! да одлучуваат за мојот идентитет!
„Ако оваа соседна земја сака да влезе во НАТО, ако вистински сака да пристапи во ЕУ, должна е на дело да покаже дека може да биде вистински сојузник и партнер, да ги почитува принципите на меѓународното право и да се сретнеме на заемно прифатливо решение на отворениот проблем на нејзиното име“, изјавил Караманлис.