Премолчување

Тешко некогаш да премолчам нешто. Едноставно си кажувам што мислам и тоа што ми лежи без разлика кој е. :smir:

Mislam deka se si kazuvamkoga nesto mi smeta i sto ...taka e najdobro na cisto da sme si :pipi:

Прочитав неколку мислења на темава каде што пишувате дека премолчувате работи кои ви пречат,а не ми е јасно зошто?Нели сите сакате во врска искреност, доверба ,разбирање?Епа како може да го имате тоа кога премолчувате?:raz:
Јас не можам да премолчам некои работи кои ми пречат, на тој начин би лажела дека е се ОК и ништо не ми пречи.Кога ќе забележам дека нешто ми пречи, не оставам да помине некое време па да кажам, туку тоа го правам веднаш.

Прочитав неколку мислења на темава каде што пишувате дека премолчувате работи кои ви пречат,а не ми е јасно зошто?Нели сите сакате во врска искреност, доверба ,разбирање?Епа како може да го имате тоа кога премолчувате?:raz:
Јас не можам да премолчам некои работи кои ми пречат, на тој начин би лажела дека е се ОК и ништо не ми пречи.Кога ќе забележам дека нешто ми пречи, не оставам да помине некое време па да кажам, туку тоа го правам веднаш.

Некои работи е добро да се премолчат!:toe:

Некои работи е добро да се премолчат!:toe:
Некои работи што ти пречат е подобро да се премолчат?:nesvest:
Значи подобро е девојка ти да ти вика дека и е супер со тебе, а она да те лаже, само затоа што некои работи е подобро да се премолчат.

Некои работи што ти пречат е подобро да се премолчат?:nesvest:
Значи подобро е девојка ти да ти вика дека и е супер со тебе, а она да те лаже, само затоа што некои работи е подобро да се премолчат.

Некои и Секои не е исто....
Значи оние работи кој би повредиле личност (немора да е мојот партнер) можеби е подобро да се притрајат!:toe:

Некои и Секои не е исто....
Значи оние работи кој би повредиле личност (немора да е мојот партнер) можеби е подобро да се притрајат!:toe:

Согласувам се.НА пример ти си со девојката и одеш да земеш нешто од фрижидеро а на девојката и стига порака од бившио дека уште мисле на неа.А знае дека ако ти го каже тоа ке те повреде.Подобро да премочче како ништо да не се случило отколку да настане нешто повеке(сепак тоа е небитен фактор бидејки таа не го сака бившио веке)

О да...многу премолчувам. И фино ми е така :)
Ако ме прашаат одговарам искрено, али вака самоиницијативно...си преќутувам.

Цела наука е да знаеш кога треба да се преќути...понекогаш го погодувам моментот,ама понекогаш за жал,не:toe:

Не премолчувам за оние нешта за кои сметам дека сум засегната јас или врската која ја градам. Однадвор никогаш не може да се заклучи дали некој премолчува или е само дискретен и ги избегнува мачните ситуации. Укажувам и оставам простор да видам дали моето укажување вродило плод кај дотичниот партнер. Секое премолчување полека го извлекува тлото на врската.

И кажувам на девојката директно што ми смета и што мислам. Сметам дека само отвореноста е единствен начин да успее една врска. Доколку греши и кажувам директно и и објаснувам зошто мислам така.
Да се разбереме, не влегувам во караници. Целото кажување на работите го правам смирено и полека, бидејќи сакам да сфати што сакам да и кажам, а не да и се издерам. Доколку не прифаќа - тоа е. Крајот на врската веќе е на повидок. За некои работи нема компромиси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom