Втора Светска Војна

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
nazi_detainees.jpg

U1016650INP.jpg

Nazi_german_atrocities.jpg

mass_shooting_2b.jpg

he05n19o.jpg

einsatz1.jpg

holocaust_gas.gif

Секоја чест за сликите! Кога ќе се приберам дома, сите ќе си ги симнам и ќе си ги наснимам, ова е нешто вредно!

Прекрасни слики.

Петтата слика едноставно ме исполнува. Херојот кој никогаш не се предаде.

Прекрасни слики.

Петтата слика едноставно ме исполнува. Херојот кој никогаш не се предаде.

Каков херој? Хитлер беше пи*ка од прв ранг. Наместо да одговара за тоа што стори тој се отру ко кукавица.

Зошто Хитлер е херој? Дека ја почнал најкрвавата војна во историјата на човекот? Дека е одговорен за 55 милиони жртви? Дека убивал Евреи, Роми, хендикепирани луѓе и други што ги сметаше за нечовеци? Дека уништи 6 милиони Евреј во холокаустот во кој немаше повеќе граница помеѓу човек и животно? Дека заради него Германија после ратот личеше на пустина а не на држава? Дека тој се криел во бункер чекајќи го крајот на ратот а Германски деца го бранеле Берлин против Русите? Тоа за тебе е херој? Поголема пи*ка во историјата немало.

Не ми е јасно како може некој да го величи Хитлер, посебно не на Балканот. Се знае дека Хитлер и неговата Вермахт на Балканот многу брутално дејствуваа:
За секој убиен Германец беа убиени многу цивилисти.

Не ми е јасно како може да се величи еден човек и еден режим за кого еден човечки живот ништо не вредеше. И ние Македонци бевме жртви на третиот рајх, Македонци беа масакрирани и депортирани во логори.

За вакви ко тебе само еден лек има: Појди во еден логор да видиш што значи третиот рајх. Ја имам одено и ти гарантирам дека потоа ќе имаш друго мислење. Онаа тишина неможам никогаш да е заборавам и други посетители не можеја да издржат и починаа да плачат. Тоа е лекот за луѓе кој имаат позитивно мислење за Хитлер.

Уште еден клип за на крај:
Горд сум што македонскиот народ се бореше против нацистите.

Aj vakvite sliki koi se grozomorni samo so linkovi stavajte gi i so predupreduvanje oti i deca gledaat.

А што е со тие кој го величат третиот рајх?

ve molam moderatori i admini trgnete gi slikive od ovie ubijci ne deka mene mi smetaat tuku zatoa sto pod niv ima sliki koi ja kazuvaat nivnata ideja surovost i bezcovecnost

Да не беше глупостта, алчността на Антантата и по скоро на Франција след 1WW, никога немаше да се случи ова. Режеа граници како сирене, без вообшто да мислат на народи, етноси, семеjства, граници делеа гробишта од села, самите дворови делеа, да се гаврат со народ и све, сакаа и последната коричка леб да им се даде за отштета. Создадоа држави - чудовишта, држави затвори. Нормално, победените народи полудеа. Коj ги знае германците, тоj знае, дека германците се народ со огромна мошт, во секо едно нешто. И во наука, и во техника и во хуманизам и во зло. Не можеш така да си играш со нив. Американците после 2ww го разбраа много добро.

Колку и да им наштетиле светот тие пак ќе ме фасцинираат.Сеуште не ми е јасно како може само еден човек да ги крене на нозе сите,една земја да го покори целиот свет за кратко време.Толку генијални умови и научници во една земја.

Никој не е толку лош и толку добар колку што мислиме.Американците фрлија 2 атомски бомби на Јапонија и сеуште се раѓаат деца со инвалидитети од најстрашен вид,ама нивната пропаганда работи Американците се најдобри спасители.Секој ден вадат нов филм за страдањето на Евреите а другите народи ги забораваат.Сталин има убиено повеќе луѓе од Русите ама и тоа не се прикажува туку само хитлер е крив.Победниците ја пишуваат исторјата.Секако дека Хитлер направил злодела против човештвото ама не заборавајте ги и другите крвници.

Колку и да им наштетиле светот тие пак ќе ме фасцинираат.Сеуште не ми е јасно како може само еден човек да ги крене на нозе сите,една земја да го покори целиот свет за кратко време.Толку генијални умови и научници во една земја.

Голем број од научниците и акадамците 1933 емигрирале од Германија пошто знаеле што ќе ги чека во фашистичка Германија. Претежно заминаа во САД која имаше многу корист од германските научници. Всушност тие научници ја исмислиле атомската бомба.

А КомитаМКД, во право си за тоа но Еврејците беа систематски уништувани, тоа што го знаеме како геноцид денес, комплетно уништување на еден народ и всушност Евеите биле најголеми жрвти во Германија.

Мислиш на Американците ?

Никој не е толку лош и толку добар колку што мислиме.Американците фрлија 2 атомски бомби на Јапонија и сеуште се раѓаат деца со инвалидитети од најстрашен вид,ама нивната пропаганда работи Американците се најдобри спасители.Секој ден вадат нов филм за страдањето на Евреите а другите народи ги забораваат.Сталин има убиено повеќе луѓе од Русите ама и тоа не се прикажува туку само хитлер е крив.Победниците ја пишуваат исторјата.Секако дека Хитлер направил злодела против човештвото ама не заборавајте ги и другите крвници.

Америчките атомски бомби беа употребени и ја завршија војната. Јапонија по поразот си остана со царот на чело и денес се една од најнапредните земји. Америка кога влезе во Јапонија не отвори гасни комори, не стрелаше масовно и не градеше концентрациони логори. Идеологијата на Нацистите беше зацртана однапред, се знаеше дека ќе нападнат, дека ќе освојат и дека ќе ги убиваат “пониските“ раси. Бомбардирања на цивили и градови го правеше германија уште во Шпанската граѓанска војна па во Холандија, па Англија, па кралевина југославија, па СССР..... е сега то шо немаа атомски бомби па мораа да се задоволат со обични не ги оправдува или му ја намалува вината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom