Втора Светска Војна

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Не требаше да спомнуваш само еден збор. Другото се беше океј. Само едниот збор не требаше да го спомнуваш.

LOL...so shto ve hranat vas be pa vaka loso gi interpretirate rabotite,deeba...?
I mojot dedo ne e lazgo (ucesnik e vo NOB i e clen na Kosovsko-makedonskata brigada)pa on mi ima detalno raskazano deka otkoga se povlekla bugarskata armija od Makedonija,samo gi smenile epoletite i istite tie lugje dosle da pomagaat vo osloboduvanjeto od dovcerasnite mentori i sojuznici,germancite.:pos2:
I mi vika...germancite sami go napustija Kocani i Stip,dve lokalni edinici vlegoa tamu....koga slusame po radio Sofija...hrabrite osloboditelni vojski na R.Bugarija denes go oslobodija Kocani i Stip!
CHITAM I SI MISLAM KAKOV LI E BIL DEDO TI<ta se tepal s bugarite i si mislam oti e bil pravo srbche<kako shto si i ti.A kato ti kajal dedoti prikazki ot Iliado i edna nok,dali ti e ostavil neshto snimano da gledash kak i shto e bilo.Oti as imam filmi ot WWT kak vlegnuva BG armia v Makedonia i kak "smelo otstapva hrabrata srbska voiska",ama sam siguren oti ke bidat izbrisheni oshte shtom gi kacham tuka.

Како и да е, Јасно било како бел ден дека Германија ќе ја изгуби војната (штом Бугарија ти е сојузник). А инаку Хитлер има голема заслуга за Македонија, поголема од Тито. Можи да го гледатате тоа како сатира но Вистина е.
Eeee nema da se popravite vie,Bugaria ta Bugaria....sho e so Bulgaria,Bulgaria e gubela voini,ne e gubela bitki!!!
I vo parva ,a i po setne i vo vtoro svetska voina,ne e imalo tugi voiski na Bulgarska zemia,do prikliuchvane na voinata.A tova shto bugarska armia uchestvuvala v kampania da se proterat nemcite(bivshi soiuznici) ot Jugoslavia e naistina sramno,no tova e sled 9SEPT. 1944 koga Bulgaria beshe okupirana ot sovetski voiski.

Eeee nema da se popravite vie,Bugaria ta Bugaria....sho e so Bulgaria,Bulgaria e gubela voini,ne e gubela bitki!!!
I vo parva ,a i po setne i vo vtoro svetska voina,ne e imalo tugi voiski na Bulgarska zemia,do prikliuchvane na voinata.A tova shto bugarska armia uchestvuvala v kampania da se proterat nemcite(bivshi soiuznici) ot Jugoslavia e naistina sramno,no tova e sled 9SEPT. 1944 koga Bulgaria beshe okupirana ot sovetski voiski.

И од мака дека му го свртевте грбот, Хитлер се самоуби:pos2:

SPORED NEKOI ANALITICARI SOVETSKIOT SOJUZ ZNAEL ZA NAPADOT NA JAPONCITE NA PEARL HARBOR

picture1218mz3.jpg

Словачки музеј на отворено...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom