Стечајците ги блокираа улиците кај владата и собранието!

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Шекеринска сега се правда пред стечајците , им вика :јас сакав да ви дадам ама имав добиено во тоа време , сега и да сакам не можам пошто сум мажена , да и се јавам на Топузовска и нејзе нема кој да ја ебе , ама мислам дека во моментов се нуди пред некоја апотека .

Баш е фино да си вака храбар и изричен у ставовите, кога стомакот ти е полн, а мама и тато работат за тебе, нели? Знам, и мене ми е вака лесно да мудрувам.

Е душо, на стечајците не им е така фино. Луѓе кои одат накај старост, кои се се помалку работоспособни, кои имаат цели фамилии на свој грб, и кои годините на најголем работен полет си ги оставиле у тие фабрики и претпријатија, кои неколку фини господа им ги упропастија, не туку така си лежат у парк.

Конфекции...Е фино...Маж над 54 години, со ослабен вид, проширени прсти итн. и да сака НЕ може да работи на такво место. Ова ти звучи ко онаа на Марија Антоанета: Нека јадат колачи.

Уосталом, на нив мора некако да им се помогне. Мора. Луѓе со амин на државата ги упропастија, сега тие треба и да ги спасуваат.
Реков не Центар, ако може и пола држава нека блокираат.
Остај што е одвратно игнорирањето од страна на властите и надлежните..Можда повеќе ме плаши недостатокот на емпатија кај нас народот.
Као од некој роман на Дикенс да сме искочиле.

Ќе те цитирам за да ти кажам дека не си во право дека државата со амин ги упропастила тоа не е точно овај проблем со стечајците е уште од распадот на Југославија кога поголемите претпријати почнаа да се затвораат текстилните индустрии начисто замреа една железара други претпријатија го ставија клучот и никогаш не проработеа проблемот почнува од бившиот комунизам се примало и каде треба и каде не треба луѓе не е само Македонија проблем со стечајци земете ги сите земје со комунизам и ќе видите од каде почнува проблемот.

....................................... ќе се разгледа законот за стечајците.. па треба барем да се обиде владата да се реши проблемот..
Интересно како ДПА се премисли после оние паузи кои беа побарани токму од нивната пратеничка група и ВМРО..
Стечајците после ваквиот однос од владата најавија радикализација на протестите.. мислам дека тоа ќе се случи од понеделник.

Definitivno , ako ima radikalizacija, pri pola vlada vo ostavka.....mozam da zaklucam deka amerikanskata CIA ili nekoja druga nivna "agencija" stoi zad celava papazjanija:
1. se istrcaa i rekoa MKD vo NATO
2. sega baraat resenie
3. resenieto e prosto: NAPRAVI NEMIRI dve nedeli pred Bukurest
4. napravi DOOOBRI nemiri
5.Ciao NATO [media]http://viadrina.euv-frankfurt-o.de/~juso-hsg/lieder/mp3/bella.mp3[/media]

Definitivno , ako ima radikalizacija, pri pola vlada vo ostavka.....mozam da zaklucam deka amerikanskata CIA ili nekoja druga nivna "agencija" stoi zad celava papazjanija:
1. se istrcaa i rekoa MKD vo NATO
2. sega baraat resenie
3. resenieto e prosto: NAPRAVI NEMIRI dve nedeli pred Bukurest
4. napravi DOOOBRI nemiri
5.Ciao NATO [media]http://viadrina.euv-frankfurt-o.de/~juso-hsg/lieder/mp3/bella.mp3[/media]
6.Извинете ама сами си го спопикавте,а ние толку многу ве посакувавме во нашето јато.

Ajde ednas da se dogovorime barem na forum,onaka glasno,javno i edinstveno kako sto dolikuva na mazi.
Krivi se i ednite i drugite.
Namerno smisleno i organizirano rabotea na toa da deorganiziraat,rasturat,ushakjurat od nesto sto ete bese ekonomija na R.Makedonija.
Posledicite......se vidlivi.Posto im utepaa i majka i tatko...ete gi sega kopilinjata u licata na stecajcite.
I ne samo sto nikoj i ne misli na niv da im dade,ovozmozi ili priusti nesto,nego niv ama nikoj apsolutno ne e spremen da im kaze:
Da,nie politicarite vodeni od sopstvenite interesi(citaj potkupi i napredok u karierata) ve zaboravivme i otpisavme od listata na zivite.Da...vie ste zivi...ama mrtvi.Nikoj uvo ne go boli za vas.

Velat...deka sum cul od prva raka sto i kako i kolku promisleno se odvivalo vo ovaa napatena Makedonija.
Velat...deka sum imal drugari koi sto na nekoj nacin ucestvuvale vo nea.
Velat...uste mnogu drugi nesta.

Jas znam edna bitna rabota.
Pravdata moze da bide odlozena ama ne i nenaplatena.
Jas velam deka...ke trebaat edni ekstra pari koi sto ke treba da gi zemat edni drugi drugari....hehehe (koi sto jas isto ne gi poznavam) za oni da naplatat pravda.

I na se od gore...velat deka mnogu bilo tesko da dojdes do ekstra slobodni pari od toj tip vo Makedonija.
I deka onie koi sto gi imaat,ama uopste i ne razmisluvale na toa da go otstranat gangeniziraniot del prvo,za da moze ranata pobrzo da zarasne.Ne...grototo od takvite `momci` mislat kako da se najdat u igra so istite tie...sto smrdat.

Velat i deka mnogu verojatno bilo deka site onie siroti ovcari sto ja naseluvaat Makedonija (i u global formiraat svoe mislenje bazirano na vestite koi sto im se priusteni od platenite novinari na vekje gore spomenatite politicari)....na krajot protiv `doktorite` koi sto sakaat da go otstranat gangrenoznoto tkivo ke bile.
Oti......tolku im bil ispran pametot sto vekje ne mozele ni da razmisluvaat nezavisno.

Ludilo...
samo uste golata pravda e na pravata strana.:nesvest:

Ako se ima zelba da se otvorat sonlivite oci i da se vidi REALNOSTA, na site ke im bide jasno deka stecajcite i drugite nevraboteni postari od 35 godini (i toa optimisticki kazano) nebitno kakva kvalifikacija imaat....SE EKONOMSKI MRTVI LUGE VO MAKEDONIJA.....utre sabajle da vletaat neznam kakvi krediti, grantovi in slicno.....im nema pomos. Makedonija e veke do toj stepen RASTRAFENA , da za interventen remont trebaat 10 godini minimum.....za nekakvo fakanje priklucok so razvieniot svet ...ne stanuva ni zbor barem za nekolku generacii....
Znaci ostanuva ITNATA POMOS i nekoi merki koi ke ja zaprat bolkata iako ne mozat da go odlozat neminovniot kraj....., a toa sekogas e nesto sto podocna ke go narekuvaat "socijalizam" "diktatura" itn. itn.
Znaci onie koi imaat mnogu , imaat kolku im treba ili barem imaat za kakov,takov pristoen zivot , ke treba da se naviknat i da otrpnat na makite na onie koi ja nemaat taa sreka i kade da e ke pocnat navistina da umiraat za leb... zfateni so borbata da ostanat vo camecot ovie sreknici se pomalku ke se sakaldisuvaat za makata na drugite...:) ....toa vi e noviot ubav svet...GO SAKATE...UZIVAJTE VO NEGO.................

Жал за младоста или жал за идеолошкото минато,т.е. комунизмот. Е, да. За некои луѓе тоа беше супер. Ама, пропадна. А, за тоа што неминовно ке дојде, тоа неминовното зачука на вратите на САД, Канада, Франција, Данкс и т.н. да не бројам? Тоа зачука таму, каде што беше зацртано. Враќање нема. Инаку, на никој не му текна да стечајците, треба да затропаат пред вратите од каде беа намавани. Тие пријателчињата на БЦ, денеска уважени олигарси и олигарчиња, тие да го одвржат кесето. И така, беа како сите ние црковни глушци. А, сега висината им се мери со милиони евра.Колку да се потсетиме, а да не плачеме на празно.

Конечно дознавме дека оној гебелсовски наслов што го прочитавме деновиве во провладиниот печат, кој луѓето што протестираат пред парламентот ги нарече „стечајни копилиња на СДСМ“, не бил случаен. Власта вчера кон овие луѓе се понесе дрско и безобразно, токму како кон копилиња, како кон луѓе што немаат свој законодавен дом, своја власт, своја татковина. Во една мачна претстава, во која главната ролја на лудиот што го онади збунетиот ја одигра кој друг ако не најверниот сојузник на Никола Груевски, војводата Мендух Тачи, парламентарното мнозинство ги излажа луѓето што дојдоа по леб и по правда.
Ќе бидам сосема искрен: и јас мислам дека од оваа група луѓе државата не треба да создава нова, посебна категорија буџетски потрошувачи и затоа можам да разберам ако власта има концепциски проблем да ги задоволи нивната барања. Но, да не сака човечки да им помогне и уште безобразно да ги навредува и да ги лаже во очи - па тоа навистина е срамота!

Една работа само не ми е јасно до кога во нашава држава ќе си играме на ти го дај ми го.Конкретно ситуацијата со стечајците не е случајна досега повеќе пати стечајците се обидуваа да направат протести но тоа не им успеваше поради немање средства и одеднаш се појавува спонзаор и ги спонзорира протестите на стечајците ги плака автобусите им дава храна за време на протестите а се знае дека спонзорите во случајов СДСМ очекуваат нешто за возврат.

Секој од нив знае кој ги ограбил. Тие директори сеуште живеат во нивните градови. Нека одат пред нивните куќи, нека бараат правда таму.
Не знам што се до толку пички, се знае во секој град каде е некоја фирма затворена, таму постои сдс директор каде може толпата на гости да му оди.
Нека пробаат прво локално, па ако не ја биде нека дојдат во Скопје.

Секој од нив знае кој ги ограбил. Тие директори сеуште живеат во нивните градови. Нека одат пред нивните куќи, нека бараат правда таму.
Не знам што се до толку пички, се знае во секој град каде е некоја фирма затворена, таму постои сдс директор каде може толпата на гости да му оди.
Како да му идат кога истите тие поранешни директори и сегашни пратеници ги организираат и им даваат пари за да идат на протести.

Како да му идат кога истите тие поранешни директори и сегашни пратеници ги организираат и им даваат пари за да идат на протести.

Имаше една реклама на ТВ:
-Многу се мајсторе!
овој му одговара:
-Ако,ако,нека се множат!
Еве за што ти била рекламата.:)

Ако се знае кој ги ограбил, повторно владата е таа која треба и тука да реагира.. постојат правни мерки против крадењето, постојат судови кои треба да го решат проблемот. А владата има должност да им помогне на луѓево . А шо ќе прават во нивните градови? Кој ќе ги забележи така? Ако мислеше да протестираат пред куќата на некој човек (кој порано бил директор на некое предпријатие) немаат право на тоа да го нарушуваат мирот и приватниот живот на било кој. И не знам зошто ги нарекуваш овие луѓе пички! Со кое право ги наврадуваш овие невини луѓе? Тие бараат само да им се помогне и да продолжат со нортмален живот.

Katastrofata e najmnogu vo toa ..sto i tie GRABACITE se p..kin dim, vo najgolem del tie ja ZAKLAA CELATA KRAVA samo za da napravat dve-tri sarmi.......
Ako , eve da kazeme deka seto toa ne bese orkestrirano , vesto orkestrirano za da rabotite otidat tamu kade nekoi , nedofatlivi za nasiot bes, sakale.......togas ostanuva konstatacijata DEKA SME KAKO NAROD NEVUDENI KRETENI....
No ostanuva i konstatacijata na Garfild i ne samo negova , deka osnovnoto domasno vospitanie i nekoja eve i rudimentirana kultura ne bi trebelo da dopusti takvo odnesuvanje na IZBRANITE.....
Ona na vlavot od fersped : "sto k..te boli za mojata privatizacija"...samo potvrduva deka nazalost NA POVRSINA ISPLIVA TALOGOT...FEKALIITE NA OVOJ NAROD.... se slagale ili ne sepak e volneno vreme..... i Bog da cuva....

Ако се знае кој ги ограбил, повторно владата е таа која треба и тука да реагира.. постојат правни мерки против крадењето, постојат судови кои треба да го решат проблемот. А владата има должност да им помогне на луѓево . А шо ќе прават во нивните градови? Кој ќе ги забележи така? Ако мислеше да протестираат пред куќата на некој човек (кој порано бил директор на некое предпријатие) немаат право на тоа да го нарушуваат мирот и приватниот живот на било кој. И не знам зошто ги нарекуваш овие луѓе пички! Со кое право ги наврадуваш овие невини луѓе? Тие бараат само да им се помогне и да продолжат со нортмален живот.
Во право си владата има обврска да им помогне не само на овие луге , туку на сите други стечајци , не се само овие. Проблемот е во тоа што некој ги злоупотребува, и најголемата иронија е во тоа што е истиот тој што ги направи стечајци. Јас мислам дека ке се најде решение и тоа многу подобро од тоа што го предлага шекерната , само све се врти околу перјата, кој ке ги земе и ке се шепури пред камерите , ова стана голем проблем во МК .

Во право си владата има обврска да им помогне не само на овие луге , туку на сите други стечајци , не се само овие. Проблемот е во тоа што некој ги злоупотребува, и најголемата иронија е во тоа што е истиот тој што ги направи стечајци. Јас мислам дека ке се најде решение и тоа многу подобро од тоа што го предлага шекерната , само све се врти околу перјата, кој ке ги земе и ке се шепури пред камерите , ова стана голем проблем во МК .

Гледам вчера со нов имиџ ги извадиле портокаловите крвати(врски) па пред камери да ја соопштат радосната вест дека лебот ќе поефтинел за 2-3 денари а млекото за 5.Од друга страна не ни знаат дека Српското млеко од почеток е поефтино за 10 денари,е сега како,па не е тоа владина работа нели?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom