Дефинирај го времето

Исус рекол дека..........

Абе на тој Исус уште што ли нема да му припишете дека рекол во неговиот краток живот:pos2:

За времето .........посебно за оние кои го негираат......неминовно ќе дојде денот кога ќе сфатат дека им истекло нивното време на овој свет:vozbud:
Тогаш никакво негирање не помага.....

Кога седиш во соба со убава девојка 1 саат ќе ти изгледа како 10мин, кога седиш во соба сам 10 мин ти изгледаат како 1 саат.
Доколку немаме показатели за мерење на времето ќе сфатиме дека времето за човековиот ум е релативна работа.

"Vremeto e reka koja se vliva vo utokata na idninata. Nekoi sakaat da dzirnat zad utokata, a nekoi da se borat so struite na rekata. No najpametni se onie koi ke go najdat vistinskiot sopatnik za polesno da ja preplivaat rekata." citat od serijalot "Nadvoreshnite granici"

Многу релативно... Размислував повеќе пати како дошол Ајнштајн на идеја за релативизација...
Изгледа различно му изгледале секундите помеѓу чекање да се ослободи зафатено WC и редица во банка на шалтер...

Абе на тој Исус уште што ли нема да му припишете дека рекол во неговиот краток живот:pos2:

За времето .........посебно за оние кои го негираат......неминовно ќе дојде денот кога ќе сфатат дека им истекло нивното време на овој свет
Бог нека те благослови. Амин.
Јас си го кажав моето мислење а не коментирав твое мислење. Види во Библијата што рекол Исус. Бар кон него покажи малку почит

Основната грешка во науката која што се провлекува повеќе од еден век од 1905 година..

Ова ќе ви ги појасни работите.

Nikola Rjk skroz ti e zgresena temava ova ti e za u fizika inaku vremeto se zema kako krug vo kontinuitet sto se povtoruva odnovo i odnovo( so znaci zavrsuva denot i pak pocnuva od 01:00 ili pa koga ke zavrsi godinata pak pocnuva od 1 januari i se taka...) a promenite sto lugeto gi pravat vo tekot na godinite ni dava pogresno mislenje deka vremeto e linija a ne krug koj postojano se povtoruva...

види колку интересно е срањево наречено време. да речиме дека е 4та димензија. ако е димензија не можи да се враќаме наназад. имаш 3 димензии: ширина, висина, должина и секоја од овие димензии има позитивна вредност така? значи можи да си висок 180цм, широк 60цм и така натаму ама никогаш неможи да бидиш -100цм висок или -60цм широк или било колку во минус. ако е 0 значи не постои во просторот и ние нема да го видиме. ок. дотука мислам дека е јасно. е глеј сеа. времето се дели на сегашност, иднина и минато. Сегашност ти е дел од стотинката, еден момент и тој момент претставува нулата.... се зад него е значи минус т.е. минато. А еве погоре наведив дека нема димензии во минус, т.е. не ги гледаме, не постојат разбираш? и сеа ако времето е димензија значи дека нема минус и испаѓа нема минато. Ама ние знајме дека има минато, сведоци сме на ( барем јас на 17 години минато односно -17 години ако земеме времето да е димензија), и значи времево не е и баш димензија. Второ. Ниедна друга димензија не ја променува почетната точка односно нултата точка, а времето постојано ја менува и ја менува и нема да престани поместувајќи ја нулата накај позитивата.

и сеа еден итересен пример....
знајме сите како бил живото на еве на пример Александар Македонски. Тој никогаш во живото не ме видел мене во кошаркарски дрес од Џордан :), а за то знајме пошто нигде не пишува во историјата. И сеа во овој момент јас носам кошаркарски дрес од Џордан и се врајчам назад во времето и се запознавам со Аце. За да биди то возможно тој во негојо живот уште во минатото мора да ме има видено и тука иди заплето и знам дека никој не ме свати шо сакам да кажам оти времето е заебана работа и нашите умови се премногу слаби за да сватат шо ѓаволско враџуле е ВРЕМЕТО

:pos2:

LOL што се’ изначитав. А овој клипот ме замисли малку... Во право ќе е Пеев за ова :tv: “подсистем брзина време -брзина простор, каде овие две величини се изедначуваат, а тоа во физиката не е дозволливо“ (време=простор). Хе хе, ај да не тупам. Туку, на апсолутна нула каде е времето? Врз основа на кое движење се одредува?

И што ќе биде кога заради ослабнатата сила на Сонцето, Земјата ќе кружи околу него за две години, или три, четири...??? Ќе се релативизира траењето на годината? Или ќе се менуваат космичките закони во однос на времето?

Времето, е измислена величина. Во реалноста, тоа не постои. Ние ќе продолжиме да старееме и да запрат сите часовници на светот, и да застане Земјата, да не се врти околу оската и Сонцето. Ќе старееме дури и Земјата да почне да ротира обратно и да кружи во обратна насока околу Сонцето. Како што вика Пеев :pos2: опасно е да се игра со измислена величина при утврдување на општи закони (за разлика од растојанието и брзината).

Како што вика Пеев :pos2: опасно е да се игра со измислена величина при утврдување на општи закони (за разлика од растојанието и брзината).
Тој пеев не знае што збори.......:pos2:

.....како се дефинираше брзината....
...ми се чини како ....
..изминат пат за единица време.......односно дека брзината е функција од времето....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom