Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
fala za pomosta
da ve prasam uste nesto samo: da ne ima nekoj od vas do sega izraboteno nekakov program koj vo nekoja datoteka gleda koj zborovi se najslicni (nesto kako recnik ama so pomos na AVLTree ili HashTable)
fala za pomosta
da ve prasam uste nesto samo: da ne ima nekoj od vas do sega izraboteno nekakov program koj vo nekoja datoteka gleda koj zborovi se najslicni (nesto kako recnik ama so pomos na AVLTree ili HashTable)
Само едно ќе прашам
Кој будала сега се занимава со ваква работа?
Овие AVL B,B*,B+ работи се колку да се добие слика што се случува во меморијата при обработка на некоја база на податоци. За сите функции што можат да се искористат кај овие тракатанци има веке готови кодови и алгоритми така да замарање со решавање задачи со вакви структури според мене е чисто губење време.
Прво фала за комплиментот погоре.
Јас се занимавам сега а ова погоре од елена е семинарска која сега ни ја дадоа ( 2. година, Факултет за компјутерска техника и информатика, Љубљана ). И мислам дека сите структури имаат предности за одредени проблеми и дека не се глупости како ти шо мислиш.
Не се однесуваше тоа на вас туку на тој што ви ги дал тие задачи да ги решавате. Наместо да трошите време на решавање на реални проблеми вие се занимавате со некои работи кои во сегашно време воопшто не играат улога. Програмерот го интересира колкава меморија има на располагање, а не по кои алгоритми и кои структури се води нејзината организација. Така да немој да го сфаќате ова како "комплимент" туку како критика на програмата кој ја изучувате.:smir:
Кои будали? Хехе, па најверојатно будалите што ги прават MSSQL, Oracle, MySQL. Знаете, акронимите кои вие често ги користите и со кои се курчите.Само едно ќе прашам
Кој будала сега се занимава со ваква работа?
Овие AVL B,B*,B+ работи се колку да се добие слика што се случува во меморијата при обработка на некоја база на податоци. За сите функции што можат да се искористат кај овие тракатанци има веке готови кодови и алгоритми така да замарање со решавање задачи со вакви структури според мене е чисто губење време.
Е ова ти е глупост над глупостите „а не по кои алгоритми и структури се води нејзината организација“. Ќе останам без коментар овде.Не се однесуваше тоа на вас туку на тој што ви ги дал тие задачи да ги решавате. Наместо да трошите време на решавање на реални проблеми вие се занимавате со некои работи кои во сегашно време воопшто не играат улога. Програмерот го интересира колкава меморија има на располагање, а не по кои алгоритми и кои структури се води нејзината организација. Така да немој да го сфаќате ова како "комплимент" туку како критика на програмата кој ја изучувате.:smir:
Кои будали? Хехе, па најверојатно будалите што ги прават MSSQL, Oracle, MySQL. Знаете, акронимите кои вие често ги користите и со кои се курчите.
Друго кои будали, сите тие будали кои праваат независни апликации и кои ете работат со документи (читај: MDI, SDI, New, Open SaveAs). Ако сериалајз не ти е целиот свет, добра податочна структура, чуда прави.
Е ова ти е глупост над глупостите „а не по кои алгоритми и структури се води нејзината организација“. Ќе останам без коментар овде.
Секој може да биде „програмер“ со причитана една книга, научени 540 акроними и курчин муабет. Имам склопено една темичка само за тоа. Прочепкај низ форумот. Само, чисто за знаење, денешниве типци кои ми се занесуваат дека биле програмери со џумла, wordpress или рандом склоп php скриптици, јас ги нарекувам само дизајнери на документи. Ништо повеќе.
Јас еве вака како дизајнер на документи од кај па знам како се пишуваат или како се викаат тие структурите што ги наведов погоре, а уште па помалку што во суштина се тие. Само едно ме интересира дали програмерите што имаат прочитано повеќе од една книга и знаат повеќе од 540 акроними кога ке прават бази на податоци смислуваат алгоритми и структури како ќе ги организираат податоците или отвораат MSSQL, Oracle, MySQL и си пишуваат убави команди од по неколку букви и ич не ги боли глава што се случува во меморијата, на тоа па одозгора и пишуваат редици и редици код за MDI, SDI, New, Open SaveAs или само си влечат контроли, компоненти како сакаш речи ги и пак не ги боли главата за тоа што се случува во меморијата. Колку што знам златното правило во програмирањето е не се мачи да го правиш она што некој веќе го направил, отвори google најди го и употреби го.
П.С
Туку што зборам јас за програмирање дај да издизајнирам уште некој документ.
Јас еве вака како дизајнер на документи од кај па знам како се пишуваат или како се викаат тие структурите што ги наведов погоре, а уште па помалку што во суштина се тие. Само едно ме интересира дали програмерите што имаат прочитано повеќе од една книга и знаат повеќе од 540 акроними кога ке прават бази на податоци смислуваат алгоритми и структури како ќе ги организираат податоците или отвораат MSSQL, Oracle, MySQL и си пишуваат убави команди од по неколку букви и ич не ги боли глава што се случува во меморијата, на тоа па одозгора и пишуваат редици и редици код за MDI, SDI, New, Open SaveAs или само си влечат контроли, компоненти како сакаш речи ги и пак не ги боли главата за тоа што се случува во меморијата. Колку што знам златното правило во програмирањето е не се мачи да го правиш она што некој веќе го направил, отвори google најди го и употреби го.
П.С
Туку што зборам јас за програмирање дај да издизајнирам уште некој документ.
Tie takvite ne mozat da mrdnat podaleku od nivnata ogranicena i zatvorena sfera i razbiranje. Takvite go ocrnuvaat programiranjeto i davaat losa pretstava za istoto.