Помош: Кратки програмки

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Како во VB 2008 за направам пауза од две секунди?
Threading.Thread.Sleep(2000) не ми врши работа, бидејќи тие две секунди програмата спие "sleep".

For g = 1 to 20
Label1.Backcolor = ..........
Пауза од две секунди
Next g

Ако зададам пауза со Threading.Treade.Sleep(2000), програмата паузира 20 х 2 секунди и на крај позадината на лабелата ја поставува на последната вредност.
Дајте друго решение.

Стартување нов процес во C++

Ако може некој да пише пример програма за стартување нов процес од некоја програма во C++ во Windows

Однапред благодарам

Поздрав

Имаш повеќе начини:
1. system("Името на програмата овде")
Пример: system("telnet");
2. Преку windows api со функцијата ShellExecute
3. Преку windows api со функцијата CreateProcess

Како во VB 2008 за направам пауза од две секунди?
Threading.Thread.Sleep(2000) не ми врши работа, бидејќи тие две секунди програмата спие "sleep".

For g = 1 to 20
Label1.Backcolor = ..........
Пауза од две секунди
Next g

Ако зададам пауза со Threading.Treade.Sleep(2000), програмата паузира 20 х 2 секунди и на крај позадината на лабелата ја поставува на последната вредност.
Дајте друго решение.

Обиди се со Timer.

Дали некој може да ми каже како на пример во C# при притискање на некое копче да се уклучи Firefox или некоја слична таква апликација . Или на пример да се прочита IP адресата на компјутерот или да се избрише некој фајл. Може нешто вакво да се направи . Сигурен сум дека може.... ама не знам како ...Одприлика ги знам основите на C# само ме интересира поконкретно за горенапишаните работи. И дали некој знае можеби некој туторијал каде се објаснати овие ствари и други работи слични на ова?? Се надевам бев доволно јасен.... :smir:

Дали некој може да ми каже како на пример во C# при притискање на некое копче да се уклучи Firefox или некоја слична таква апликација . Или на пример да се прочита IP адресата на компјутерот или да се избрише некој фајл. Може нешто вакво да се направи . Сигурен сум дека може.... ама не знам како ...Одприлика ги знам основите на C# само ме интересира поконкретно за горенапишаните работи. И дали некој знае можеби некој туторијал каде се објаснати овие ствари и други работи слични на ова?? Се надевам бев доволно јасен.... :smir:

Приватната ај пи можеш да ја дознаеш „директно“, а за јавната ај пи мораш да користиш надворешен сервер.. толку знам јас:)

Ми треба начин или програма која од слика во *.bmp формат, црно-бела, секаде каде што имам црн/бел пиксел да ми ја преведе сликата со 1 и 0. Или што знам колку бев јасен, ми треба да детектирам 1 и 0, црно и бело . . . хелп

Ми треба начин или програма која од слика во *.bmp формат, црно-бела, секаде каде што имам црн/бел пиксел да ми ја преведе сликата со 1 и 0. Или што знам колку бев јасен, ми треба да детектирам 1 и 0, црно и бело . . . хелп

VB6, малце ке ти иде побавно, ама врви битното.

Ставаш PictureBox. Во неа сликата нормално. Ова има метод Point(x,y) кој ја враќа бојата на пикселот на координати (x,y). Бела боја ти е RGB(255,255,255) црна ти е RGB(0,0,0). Два фор циклуси и цепаш.

VB6, малце ке ти иде побавно, ама врви битното.

Ставаш PictureBox. Во неа сликата нормално. Ова има метод Point(x,y) кој ја враќа бојата на пикселот на координати (x,y). Бела боја ти е RGB(255,255,255) црна ти е RGB(0,0,0). Два фор циклуси и цепаш.

ахам, ок фала ќе пробам па ... :)

nozo.mk напиша:
Се мислев дали тука да го поставам прашањево или во делот за помош за веб дизајн. Вака...
НБРМ го апдејтува нивниот курс редовно. Они го нудат да го имплементираш тоа кај тебе на веб страница преку XML. Гледам има .asmx фајлови. Ако знае некој нека ми помогне како да ги превземам податоците од тие фајлови , за да можам после да си ги печатам како обичен текст во хтмл.
http://nbrm.gov.mk/default-MK.asp?ItemID=7E3743A0C3917041B31617B430C8E59B

Тие asmx фајлови ти се веб сервиси. Треба да видиш кои функции ги нуди веб сервисот и да ги користиш во својата страна како сите други функции. Ако имаш нешто нејасно слободно прашај :smir:

Освен тие развојни алатки мислам дека ке му треба и Java Runtime Environment

http://java.com/en/download/index.jsp

Zdravo.
me interesira kako moze da se promeni kodov za da moze da citam od file na primer odreden broj na redovi
ako vnesam deka n=100 da mi gi procita samo prvite 100 redovi
Код:
[COLOR=#7f0055][B]import [/B][/COLOR][COLOR=#000080]java.io.*;[/COLOR]
[COLOR=#7f0055][B]class [/B][/COLOR][COLOR=#000080]FileRead [/COLOR]
[COLOR=#000000]{[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]   [/COLOR][COLOR=#7f0055][B]public static [/B][/COLOR][COLOR=#7f0055][B]void [/B][/COLOR][COLOR=#000080]main(String args[])
  {[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]      [/COLOR][COLOR=#7f0055][B]try[/B][/COLOR][COLOR=#000000]{[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]    [/COLOR][COLOR=#3f7f5f]// Open the file that is the first [/COLOR]
[COLOR=#ffffff]    [/COLOR][COLOR=#3f7f5f]// command line parameter[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]   [/COLOR][COLOR=#000080] FileInputStream fstream = [/COLOR][COLOR=#7f0055][B]new [/B][/COLOR][COLOR=#000080]FileInputStream([/COLOR][COLOR=#2a00ff]"textfile.txt"[/COLOR][COLOR=#000080]);[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]    [/COLOR][COLOR=#3f7f5f]// Get the object of DataInputStream[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]    [/COLOR][COLOR=#000080]DataInputStream in = [/COLOR][COLOR=#7f0055][B]new [/B][/COLOR][COLOR=#000080]DataInputStream(fstream);[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]        [/COLOR][COLOR=#000080]BufferedReader br = [/COLOR][B][COLOR=#7f0055]new[/COLOR][COLOR=#000080] [/COLOR][/B][COLOR=#000080]BufferedReader([/COLOR][B][COLOR=#7f0055]new[/COLOR][COLOR=#000080] [/COLOR][/B][COLOR=#000080]InputStreamReader(in));
    String strLine;[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]    [/COLOR][COLOR=#3f7f5f]//Read File Line By Line[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]    [/COLOR][B][COLOR=#7f0055]while[/COLOR][COLOR=#000080] [/COLOR][/B][COLOR=#000080]((strLine = br.readLine()) !=[/COLOR][COLOR=#000000] [/COLOR][COLOR=#7f0055][B]null[/B][/COLOR][COLOR=#000000])  [/COLOR][COLOR=#000080] {[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]      [/COLOR][COLOR=#3f7f5f]// Print the content on the console[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]     [/COLOR][COLOR=#000080] System.out.println (strLine);[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]    [/COLOR][COLOR=#000000]}[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]    [/COLOR][COLOR=#3f7f5f]//Close the input stream[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]    [/COLOR][COLOR=#000080]in.close();[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]  [/COLOR][COLOR=#000080]  }[/COLOR][COLOR=#7f0055][B]catch [/B][/COLOR][COLOR=#000080](Exception e)[/COLOR][COLOR=#000000]{[/COLOR][COLOR=#3f7f5f]//Catch exception if any[/COLOR]
[COLOR=#ffffff]      [/COLOR][COLOR=#000080]System.err.println([/COLOR][COLOR=#2a00ff]"Error: " [/COLOR][COLOR=#000080]+ e.getMessage());
    }
  }
}[/COLOR]

Fala odnapred

//Read File Line By Line
int redovi=100;
while((strLine = br.readLine()) !=null && 0<redovi--)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom