Кога би одлучиле да побегнете од дома...

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
Се одделив од дома кога отидов за Скопје на факултет. Првата година беше топ но од втората па натака се ми беше исто дали ќе сум со моите или со цимерите или со некое друштво...

Не е баш така едноставно тоа, скарај се со твоите и ајде бегај. Разделувањето од родителите носи обврски што те газат ако не си подготвен, мора да се претвориш во независна личност и да се грижиш за храна, за сметки, за облека и за уште 300 чуда. Го сфатив тоа сега кога почнав да живеам со цимерки.
Никогаш не сум помислила да бегам од дома, до душа и сум немала никакви посериозни проблеми за да ме мотивираат на тоа. Сепак како што можат да те сфатат и да ти помогнат родителите никој друг не може.

Па и да побегнам имам кај да отидам. Сегде имам шмекерици. ке се тапосам кај некоја дома. Но...бидејки ретко која шмекерица знае да готви...ептен ке огладнам и ке се вратам дома јебига :)

Been there, done that.

Дете бев, ме немаше 3-4 денови. Арно ама снемав пари за фаст фуд и се вратив.
Колку и да беше детски гестот, преплашени беа моите. Друго и се однесуваа.

Од проблемите дома ми се смачува скоро секој ден ама никогаш не било толку трагично за да размислувам за бегање од дома... сепак дома си е дома и топ ми е, колку и да се карам не би побегнала од дома....

Ne mi se slucilo toa no ako bi pobegnal nekade toa ke bide so vip licnost koja mnogu mi znaci na mene a kade bi i ispolnil zelba samo da sme zaedno:smir:

Би одлучила да живеам сама кога ќе сфатам дека сум доволно созреана и доволно голема за да можам да се грижам самата за себе.Не би сакала да експериментирам со такви работи,а и моите се малку полоши кога станува збор за моето одделување од нив можеби затоа што сум нивна ќерка единка.
Како и да е,нормално не би сакала да живеам цел живот со нив би сакала да се осамостојам и да видам како е да живееш сам и да се грижиш самиот за себе...:)

Не ми се случило тоа до сега , а и верувам дека нема да ми се случи...
HOME SWEET HOME
Поздрав :salut:

Не верувам дека тоа некогаш ќе го направам.
Понекогаш знам добро да се искарам со моите,ама до тој степен никогаш зошто свесна сум и самата дека кога се карам со мама или тато, та јас та тие кажуваме многу работи што не ги мислиме, а потоа се каеме.
Не би се одлучила на таков чекор,барем не на овие години.
Колку и да сакам да побегнам од нив тие ми се родители, секој ден ми ја докажуваат нивната љубов кон мене.
Се грижеле за мене,ми давале пари, секогаш биле тука за мене, ме советувале, ме истале на прав пат и јас да им вратам со тоа што ќе ги напуштам?
Никогаш!

Ај да го цитирам ОП, пошто насловот малку залажва:
vi se smacilo od se od problemite doma.....oditelite vi dozvoluvaat da ziveete sami so dugarki/i , dali bi odlucile da ziveete sami ili so drugari...i koga mislite deka e najsoodvetna vozrast za toa?
Значи не е баш бегање...

ОТ: Најсоодветна возраст не постои за ваква работа, односно варира од еден до друг чоек. Јас би рекол во секој случај 18+, пошто една работа е како финансиски ќе се снаоѓаш, а друга е дури не го поминиш пубертетот треба да имаш некој над гла за да те пази шо прајш.

Ако добијам бинго тогаш, инаку неможам мрза невидена сум...:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom