Кога би одлучиле да побегнете од дома...

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
vi se smacilo od se od problemite doma.....oditelite vi dozvoluvaat da ziveete sami so dugarki/i , dali bi odlucile da ziveete sami ili so drugari...i koga mislite deka e najsoodvetna vozrast za toa?

Кога ќе ти ја пресечат втората папочна врвца :) Значи кога ќе бидеш спремна да пеглаш, переш, чистиш, готвиш и паралелно на тоа да заработуваш доволно пари за да си ги платиш сметките и киријата. Кога ќе бидеш спремна да носиш кондури/чизми од прошлата сезона, пошто - јеби га, нема да можеш да си ги дозволиш најмодерните. Другата тактика е дебело заглавување со кредитни картички за купување партали, што може да те доведе до тешка депресија..

Самостојниот живот има добри и лоши страни. Најголем проблем е што скоро сите сме размазени од дома :tapp:

Мислам дека никогаш нема да ми падни на памет да бегам од дома, а кога ќе дојди ред за то ќе си одам пополека :vozbud:.

Da zboruvam za beganje od doma mozam mnogu za zboruvam..ali koga ke rasam reseno e...nema mislenje poveke..a i ne samo za toa za mnogu raboti ako se rasam gi pravam bez da se mislam..a i brzo se resavam..

p.s. ne mi se slucilo dop sega da begam od doma:D

Pa dodeka stanes polnoleten, da naucis sam da gotvis i takvi nekoi stvari.Ednostavno dodeka znaes deka mozes da zivees sam,samostoen bez roditeli.

Веќе не живеам со моите(на факултет сум во друг град,се рачуна тоа така?),си одам кај нив на викенди и ако случајно се скарам има каде да бегам:icon_bigg

Mnogu pati sum posakala da si zaminam od doma :) ama..ne e isto da zivees sama ili so roditelite no spored mene najubavo e posle 16god koj kako ke si odluci taka da zivej a ako nekoj odluci da zivej nadvor od doma bi trebalo roditelite toa da go pocituvaat i da finansiraat :D:D

првата можност кога би ја имала не би се двоумела воопшто..............одамна ми е преку глава од се и сите по дома така да би се спасила ако добијам таква можност....ај ќе си почекам некоја година па после...........здравје

Jas si gi sakam mojte i nikogas nejkam da si zaminam od doma subo mi e tato nosi mama mesi.:vozbud:Ne ubo mi e so moje iako ponekogas znat da me iznervirat ama sepak si gi postovam.

Сестра ми е на факултет во скопје мајка ми и татко ми спијат во куќата доаѓаат преку денот во станоt поседат 2-3 саата и одат..Јас сам во станот уживанција,btw имам 15 год.

Nikad ne sum pomislil na takvo neso epten e detski pa i do sea ne sum imal problemi nekoj golemi a koga sum imal neso sitno sekogas sum resaval na masa so majka mi i tatko mi taka da ne sum imal povod takvo nesto da napravam a i nekako mi e detsko zasto kaj i da pobegnes pak doma ke si dojdes :vozbud: i posle ke bide lesi se vrati kucu

Па никогаш не сум ни размислувала да избегам од дома :toe:
Едноставно тие ми се родители и си ги сакам најмногу на свет и самото тоа што за неколку месеци ке треба да заминам на факултет...и ке ги гледам 2 пати годишно ме прави веќе носталгична...

Nikogas ne sum pomislila takva rabota da pravam:toe:

ја вака така сум у ок состојба...моите се разведени и иам кај да идам и да бегам иам другари...
сеа дека ке се вратам дома кат тад ДА али нека се нервираат малце ве...
баш денес се испокарав со мајка и и таман нак***ен да фатам низ врата и се јавувам на татко ми У СТРАНСТВО БИЛ... и си викам ајме оно ме заеабаа...
сеа нема да идам на екскурзија и ке бидам послушно момче...и ке пробам да дилам дрога за да си иам пари :baeh::baeh: се шалам за ова последново(или НЕ) :nesum:

Ni na kraj pamet ne bi mi teknalo da si odam od doma, koj ke me izdrzava, za leb ke crknam. Mislam deka treba epten loso tvoite doma da se ponasaat so tebe pa da zamines bez da razmisluvas kako ke se snajdis sam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom