Македонија и Нострадамус

• Креатор на темата Креатор на темата AngPu
  • Време на започнување Време на започнување
Кај да е ќе го стигне... него што викаш ја и ти да се пријавиме кај миленко у емисија и да тумачиме катрени или катрани како беше???

http://www.milenko.com.mk/

Ако си сериозен за одење во емисија, на било која тема, додади ме на мсн. :)

Типот настапи преегоистично и работата беше сакам речам-незнам кажам. Јес да кажа интересни работи, повеќе од времето бладаше. Најблиску шо кажа е 30 јуни за месијата, па ај ќе видиме колку е лукаво батево.

Што рекол за 30 јуни..............?:vozbud:

Да али тоа било каде во светот, и како што слушнав рече 90% пророкот ке се родел...и на 30Јуни, ке ги бараме попис на сите што ке се родат во светот :):)

"Запалена светилка ќе биде видена, во ноќно време,
близу до Рона (Јужна Франција).
Глад и војни ќе дојдат и помошта ќе биде предоцна, кога Персија ќе се мобилизира, да ја заземе Македонија".

"Запалена светилка ќе биде видена, во ноќно време,
близу до Рона (Јужна Франција).
Глад и војни ќе дојдат и помошта ќе биде предоцна, кога Персија ќе се мобилизира, да ја заземе Македонија".

Се работи за песната број 96 Quatrains - Century II

Burning torch will be seean in the sky at night
Near the end and beginning of the Rhone:
Famine, steel: the relief provided late,
Persia turns to invade Macedonia

Или на македонски превод

Огнен факел ќе се види ноќе на небото.
Близу крајот и почетокот на Рона
Глад и челик - олеснувањето ќе дојде подоцна
Персија ќе упадне во Македонија

песната под број 93 од делотo девети век Quatrains - Century IX Нострадамус пишува:

93
The enemies very far from the fort,
The bastion brought by wagons:
Above the walls of Bourges crumbled,
When Hercules the Macedonian will strike.

Или во превод

Непријателите се далеку од тврдината,
Крепоста донесена со коли:
Ѕидините над Бургес се рушат,
Кога Херкул Македонецот ќе нападне

Херкул е Македонец. :wink:

Извини што досаѓам а што е со пророкот кој ќе се роди, што би направил тој?! добар, лош......(малку претерав ама, дали има врска нешто од тоа со Македонија).

п.с и мене ми е роденден на 30 јуни:pos2:

Извини што досаѓам а што е со пророкот кој ќе се роди, што би направил тој?! добар, лош......(малку претерав ама, дали има врска нешто од тоа со Македонија).

п.с и мене ми е роденден на 30 јуни:pos2:

Dobro tebe PROROK na sto te asocira?

Toj ke znael kako da gi tolkuva site proroshtva i ke sme znaele odpred sto ke se slucelo.. za Makedonija...nema nikoe znacenje..osven dokolku prorokot se rodi Makedonec :)

p.s. Teshko nam :)

The Macedonian to pass the Pyrenees mountains,In March Narbonne will not offer resistance
Еј ама пошо знајме малку ги грешел имињата Нострадамус, исто и кај ‘‘ПИРИНЕИТЕ‘‘ шо ги напишал, можи мислел на ПИРИН: :icon_razz

A и дека ќе имало силен земјотрес и најужниот град во Македонија ќе биде 20м под море незнам точно кој толкувач на книгите на Hoстрадамус го има кажано.

Hај јужен мислам дека е Tесалоники и немој да ми замеравате за ова Tесалоники, ама тое е Македонски збор и како и се друго ни е украден; ќерката на филип се викала Tесалоника.

Tесалоника - област каде ние ги имаме грците победено. Hеколку дена после победата се му родила ќерката.

Ima sansa da se ostvari: pod Turcija se naogja vulkan, naucnicite tvrdat deka za nekoja god. ke ima nevidena erupcija ...

Тогаш грците ќе бегат, ама јас Гивгелија на
paradise.jpg

:icon_razz

ne veruvam vo nostradamus oti mnogu si bega sam od datumite igodinite.ne veruvam i tocka.:tapp:

Она што е посебно важно за нас е фактот дека Македонија и Македонците се спомнати во делата на Нострадамус. Всушност термините Македонци и Македонија Нострадамус ги спомнува вкупно девет пати. Ова значи дека за Македонија и за македонците тој оставил најмалку девет пророштва. Спомнувањето на Македонија и на Македонците од страна на Нострадамус има и своја огромна историска вредност. Да не заборавиме дека Нострадамус живеел во 16 век, а тоа е времето кога Македонија веќе со векови се наоѓа под туѓинско ропство. Таа не постои како држава но постои како етнографска целина. посебно е важно тоа што Нострадамус ги споменува Македонците како народ. Сето ова претставува уште еден голем удар против странските анти-македонски шовинисти кои тврдат дека наводно термините Македонци и Македонија "исчезнале" од историјата. Цитатите што ќе следат во продолжение сигурно ќе претставуваат уште еден студен туш. Нострадамус не бил ниту политичар, ниту историчар, ниту пак кога и да е претстојувал во Македонија, но сепак многу добро знаел за постоењето на Македонија и Македонците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom