Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
аман бре, одма послем тест договаравте. то обично на крај година се пазарат за оценкиMамење на тестови е шабанска работа и го расипува имиџот. Не сум мамел на тестови туку по тестот ќе појдов кај професорот и ќе ја договоревме цената.
Така прават пролетерите и работничка багра кои чипчат секој денар и се ценкаат на крај за топтан тестови да добијат попуст. Јас сум господин човек и плаќам одма.аман бре, одма послем тест договаравте. то обично на крај година се пазарат за оценки![]()
Не сум мамела од второ одделение. Беше тоа прв и последен пат јас да препишувам на тест. Математика, собирање и одземање до 20. Не знаев колку е 20 минус 13, па „погледанав малку“ кон тестот на детето до мене. А сега, јас сум една од најдобрите во генерацијата (најверојатно и најдобра), а тоа дете не е некој добар ученик.
Јас додека да направам ливчиња, пишувајќи на нив ќе го научам материјалот. Па така, не ми е потребно тоа. А и ќе ме откријат. Не ме бидува за вакви работи...
А другите се многу вешти. Една, раскажува историја. никогаш не би помислила дека чита од учебникот (се зачудив кога ми рече). Или пак, на тестови...
Често поткажувам на други ученици...Затоа и многу често си имам ситни проблемчиња на со наставниците.
Не можам да опишам колку мразам бубалици кои кога ќе видат некој да препишува, креваат рака и со прво-одделенски глас кажуваат дека тој и тој препишуваат. Сериозно...Што добиваат од тоа што ќе клеветат?
Еден обид имав ито неуспешен и од тогаш никогаш.
Физика праевме тест. Се имав научено, ко пет мин пред да влезиме децава велат, абе ова и ова задача паѓала, а мене ми беше означено в учебник демек не е то чудо за учење. И ја чкрапнав на едно малечко ливченце во случај да падни и фала богу ми падна пошто Марфи братучед ми е трет. И го решавам тестов фино лепо, одговарам се со ред и идам на крај кај задачата. Вадам ливчето, ја чкрапнав кроце кроце и си држам тупаница полна со ливче, а во меѓувреме фатив си проверувам одговорите. И така поминуваат 10-15 мин, неискусно и глупо детиште нема абер да го џитни ливчулето од глупата задча некаде. И едно време професорката-Дај отвори раката....БАП, едно ливченце...БАП кецо со налив в дневик, БАП се препотив после за да го напрам во петка.
Од тогаш ко се изгорива за прв и последен пат, никогаш повеќе не се осмелив.