Мамење на тестови?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте мамеле на тестови?

• Секогаш!

Гласови: 295 31,1%
  • Се случувало...

Гласови: 584 61,6%
  • Никогаш!

Гласови: 69 7,3%

• Вкупно гласачи
    948
Скоро секогаш препишувам со исклучок на 2-3 предмета каде што нема шанси да се препише...:pos::pos:

Не препишувам али често сум замешан во преписки...денеска на анализа правеа тест тие што беа отсутни минатиот час, ги седнаа на прва клупа, а пошто јас седам на последна и оваа математичката анализа ми оди од рака ми стигнаа едно 2-3 листа со задачки за занимација :nesvest: Англиски правиме тест, професорката е толку фина што толерира, па ја кажувам на колегата до мене, а овој чита од мојот тест и кажува на оној од другата редица. Биологија ме падеше од час на тестови заради тоа што устата ми играше така почесто а во последно време ова го прави и англиски. Едино така на германски малце го потпитувам овој пред мене оти знае така повеќе :wink:

Па да препишувам и досега ме немат фатено (фала богу)... Имам посебен начин на препишување.. облечеш тесна маичка .. одозгора тесен дуксер закопчаш до под гради и ливчето ке го ставиш или на лева страна или на десна (која повеке ти одговара ) и после само ке го повлечес малце дуксерот и се чита :) оваа ми успева највеке.. а понекогаш листот у ракав :) ...

П.С. Ученик без лист за препишување е како војник без пушка :)

Dosega me nemaat fateno kako prepisuvam Eve go mojot nacin na prepisuvnje:ke zemes novaniceto i na nego napisi i posle stavi go u vnatre u pantaloni i prepisuvaj.sigurno nema profesorkata da ti buicka u pantaloni vnatre

Ма не можам ич да препишам, како им гледаат тие очите на асистентите , ко камери се!

Ма не можам ич да препишам, како им гледаат тие очите на асистентите , ко камери се!

Секогаш има начин, само треба да го изнајдеш вистинскиот. ;)

Порано правев многу егзебиции за да препишувам и ми успевало.Но не сум практикувал многу.2-3 пати во годината.И кога го правам тоа го правам со стил:или земам напишани листови од дома и ги подметнувам.Тоа од мали листиња напикани во сите џебови одсекогаш ми било нервозно.Имам и така препишувано но не сум јас за тоа.А имам колега што листињата ги пика во уста одкако ќе препише и си ги голта.Е тоа ми е више грозно.Но од мината година ни воведоа сите предмети да ги полагаме писмено па усно,па немам голем избор и си учам.

Ретко сум препишувала,само кога имало премногу за учење и не сум можела да стигнам...

обично препишувам само кога стварно не можам нешто да научам, во основа, зошто би учела ако препишувам!? патем имам став дека луѓе што препишуваат секогаш, обично се снаодливи, но за жал остануваат глупи. не е се во преписот, треба некад да седнеш и да научиш!

не е се во преписот, треба некад да седнеш и да научиш!
и така ке полагаме матура во средно , т.е само губат оние кои не ги учат матурските предмети,

Зависи кај кој професор-зборувам за до средно.
Сега немам пробано оти нема потреба до сега.Мислам не да се прам дека сум учена ама се случило и да со појавам на колоквиум со книга не фатено и вадам 7ка или 8ка.Едноставно одан со сеќавањата од средно од предметите шо си ги поштовав.А математика ако положам некогаш ве частам сите.:icon_bigg:ojea::vozbud:

пишам на клупата, ставам го листот за препишување под тестот... ама не ме бива многу за препишување :pos2:

Сега по најново се препишува со мсн,на мобилните уклучивме мсн и допишувај се на час.Инаку не препишувам често,повеќе сакам да научам,па да си го имам знаењето и за понатаму.

На македонски,кога е прва писмена работа,купувам две тетратки,на едната од дома ќе си напишам се убаво,на другата на час ќе пишуам нешто безвеза,и на крај кога нема да гледа професорката,ќе ги сменам.Секогаш зависи шо професори/ки имам,кај тие шо се прават дека не гледаат,препишувам.Некогаш лепам ливче на столот пред мене,на раката пишуам...Кај нас не даваат мобилни или дигитрони на математика,неможам да препишуам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom