Квaлификaции зa Светско Првенство во рaкомет 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Сапун
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
прво честитки за играчите... :) иако пласманот во баражот е најбитната работа, сепак од играта не сум задоволен, посебно не од второто полувреме. едноставно немаме сили за цел натпревар, играчите играат само едно полувреме и потоа се губат. мора многу да се работи со нив и на психлошки и на физички план. исто така имам забелешки и на дел од играчите кои играа, а според мене местото не им е во репрезентација (филип лазаров и ѓорѓоноски). овој првиов премногу солираше, а ништо посебно не направи, а овој вториов единствено што забележав од него во овие два натпревара беше тоа што ги испотепа сите португалци и имаше 4-5 исклучувања. некој ги спомна судиите, судиите си судеа одлично! немаа ниту една поголема грешка што влијаеше на резултатот, камо среќа и во иднина да имаме вакво судење :) и за крај, португалија не е слаба репрезентација. последниве 10 години е учесник на сите светски и европски првенства, има поголем рејтинг од нас и влезе како фаворит во овој дуел и затоа постови од типот ако игравме вака со португалија, којзнае како ќе играме со шпанија се во најмала рака смешни. сега следува баражот, односно нашата најболна точка... сите можни противници се силни репрезентации, но кога би имал можност да бирам тоа би била црна гора :) со неа сме тука негде рамо до рамо во квалитет, сите други би биле фаворити против нас, на хартија нормално :)

Честитки за нашите...со малку среќа успеавме да издржиме...херој секако голманот,едноставно знаев дека ќе одбрани,сега ни останува само да ни падне некој полесен противник :olee:

Честитки. Не гледав, не знам, ама сигурно не им било лесно, сепак, да се надеваме дека ќе се консолидираат за баражот и поумно ќе играат.

Златен Вујо само тој може во ред да ги стави. Со него и едно месец дена подготовки идеме у Хрватска.:D:D:D:D:D:D:salut:

бравос за нашите се извадија во последна секунда!!! пред се браво за ристевски идеме сега бараж али прво да видиме противник!

значи македонија ги преслуша "европските" држави бугарија и португалија? МИЛО МИ Е ШТОМ Е ТАКА

што ќе правиме понатаму е друго прашање...

се сеќавате кошаркарите за малку кога утнаа со израел? па се мававме од ѕид демек ете.. како можевме да изгубиме од еден израел? .. ама после испадна израел да оди во втор круг.. ја победи србија и така натака..

затоа не какајте.. со овакви проблеми, со вака неорганизираност, со ваков недостаток на играчи, со ваков селектор и раковотство.. да бидеме први во група тоа значи само едно - дека сме измислиле ракомет, и за бугарите и за португалците

жалам за сите спортисти во македонија што ги немаат условите на една германија, норвешка.. зборам за УСЛОВИ

тек тогаш ќе видат што е ракометна школа и срце

Златен Вујо само тој може во ред да ги стави. Со него и едно месец дена подготовки идеме у Хрватска.:D:D:D:D:D:D:salut:

se soglasuvam...samo vujo moze da gi stavi vred bi sakal on da e selektor....lani izgubivme od slovenia vo barazot ama mnogu mi se dopagase igrata...sepak treba podgotovki ako sakame s.p vo hrvatska....pozz

жалам за сите спортисти во македонија што ги немаат условите на една германија, норвешка.. зборам за УСЛОВИ

тек тогаш ќе видат што е ракометна школа и срце

Го потпишувам ова...

A be najvazno e sto se plasiravme natamu, drugoto e sega da cekame da ni se padne polesen protivnik i da se plasirame na Svetsko Prvenstvo.

И ја знаев дека ќе го одбрани пеналот! Сега колки им е криво на Португалците, толку беа блиску, а уствари толку далеку... :)
Борко ЅВЕРИШТЕ! Многу е потценет, а извонреден голман е. Башка имаше и неколку контри одбранети!
Убаво кажа Марковски, гоооолема штета што нема услови во државава. Да има подобри услови, ќе бидеме многу, многу подобри.

Golem uspeh i bravo za Borko. Iako e golman na Metalurg najgolemiot rival na mojot VARDAR sepak zasluzuva edno gooooooooooooolemo BRAVO!
Inace temelkovski zasluzuva barem ednas da ostane cel ciklus pa samo go vrtat kako sakaat.

Со оглед на тоа какви противници можеа да ни се паднат(Русија, Шпанија, Србија...) Исланд е супер...и верувам дека ке се смират страстите во националниот тим, ке си ги поправат грешките, ке земеме некој странец во тимот...и да не запамтат Исланд како држава...и во фудбал играме со нив. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom